Kýla laparoskopicky se síťkou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
29.11.23 09:13

Kýla laparoskopicky se síťkou

Ahoj, je tu prosím někdo, kdo podstoupil operaci kýly laparoskopicky s vložením síťky? Na kůži zvenku jsou 2mm zahojené ranky, kterými je po obvodu síťka zevnitř přichycená. Lékař mi sdělil, že boule a dolíky jsou normální, že vzhled břicha po operaci se může hodnotit až tak za tři měsíce. Byl úžasný a věřím mu, ale přesto prosím, uklidněte mě někdo, že opravdu nebudu vypadat jako prošívané kanape. Se třemi jizvičkami po nástrojích jsem počítala, ty vypadají hezky, ale ty mraky těch drobných plus s nimi související prohlubně 8o… Jsem hubená, přesto tam jsou, ne u všech, ale někde ano. Předpokládám, že až se vnitřní stehy vstřebají, kůže se vypne. Asi. Snad. Je to tak? Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
157
4.3.24 14:16

Ahoj,

mohla bych se zeptat, zda se ti už kůže vypnula? Koncem března jdu také laparoskopicky a se síťkou, tak by mě zajímalo, jak probíhala operace. Bolelo to moc po operaci? Neříkali, jakou má ta síť životnost? Musím přiznat, že se mi na operaci vůbec nechce. Ach jo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
5.3.24 07:44

Ahoj, no, bolelo to samozřejmě dost. Ale hodně pomáhá ten stahovací pás. Nejhorší je asi první týden, potom se to začne zlepšovat. Já byla šest neděl po operaci na lyžích. Jediné omezení bylo, že mi manžel musel zapínat boty a tahal mě na rovinkách, protože u bruslení zapojuješ břicho.
Síťku Ti budou lepit nebo přišívat?
Břicho teď vypadá moc pěkně. Jizvy po nástrojích jsou minimální - jeden křížek a dvě malé čárečky. A ty ranky, které se dělají, aby tudy prošla jehla k přichycení síťky, také. Teď jsou ještě o odstín tmavší, než zbytek kůže, ale myslím, že za rok tam nebude vidět nic. O životnosti síťky neříkali nic. Vůbec jsem nepřemýšlela nad tím, že by neměla vydržet 8o.
Mně sešíval ještě diastázu. Tím, že tam nemám skoro žádný podkožní tuk, jsou uzlíky na pohmat patrné. To se asi už u mne nezmění, pokud nepřiberu. Ale už mi to nevadí.

Určitě to za to stálo. Bolest prostě přežiješ :). Nejhorší po operaci je kašel a smích :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
5.3.24 12:43

Díky moc za info. S tou životností mě to jen tak napadlo, ale třeba je to myšleno napořád.

Síť mi budou přišívat, jizvy mi ani tak nevadí, jako spíš ta bolest bezprostředně po operaci. No ale to se nedá nic dělat😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33235
25.11.24 16:10

Stalo se někomu, že se kýla udělala znovu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
30.11.24 09:26

Ano. Já ji měla po prvním i druhém těhotenství. Nevím, proč mi ji operovali poprvé, když jsem plánovala druhé dítě.
Teď se mnou v nemocnici ležela mladá žena, které se udělala kýla znovu i přes síťku potřetí ☹️. Ale ona tahala v práci hodně težké věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí