Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, já bych taky určitě už chtěla všechna vyšetření. Jinak si myslím, že revize určitě vliv mají, nevíš na jakého kápneš dr., já měla zrovna smůlu, že se na mě pěkně podepsali, už je to půl roku od revize a já nemám pořád MS
takže ani další snažení, nic … narušili mi sliznici víc než museli ![]()
Hasky: Můžu se zeptat, a jak to s tebou dr. řešil? Mě předepsal nejdřív duphastol, ted beru už 2-3 měsíce estrofem 2×denně 2mg, pořád chodím na kontroly. Povídal, že už to mám o něco lepší než před půl rokem, ale vzhledem k tomu, že pořád nemám MS, že mě pošle na hysteroskopii, aby se vidělo. Myslela jsem, že se budem po 2 měsících snažit a takhle budu ráda když budu aspon mít MS a o ovulaci ani nemluvě.
taky jsem brala různé léky, každý měsíc dr.zkoušela něco jiného. Sliznice sice rostla, ale ne dostatečně na oplodnění. Menzes jsem měla vždy jen tak 1-2dny maličko. Měsíc následoval měsíc a nakonec z toho byli dva roky než se podařilo po lékách nastimulovat sliznici
A už se ti podařilo otěhotnět znovu? příští rok mi bude 30 a já jsem si naivně myslela, že bych chtěla mimčo do 30, tak to už určitě nestihnu. Ted mi to přijde takové deprimující, když nemám ani MS. Já ani nešpiním nic. Brala jsi jen léky? Poslali tě na nějaké vyšetření? Právě, že přemyšlím, jak bych tomu mohla pomoct.
no já chodila do CAR. MS jsem totiž nedostávala, takže já byla pořád „sjetá“ nějakýma lékama. To ZT bylo po KETu ve 12týdnu(přestalo se mimčo vyvíjet).Otěhotnět se mi podařilo po těch 2letech, co mi v prosinci 2009nastimulovala dr.sliznici, zavedli mi rozmražené embrya(2) a ono se to podařilo a já v září 2010porodila krásného syna
Jinak MS nemám od porodu a to už 4měsíce nekojím. Prostě to zase nebudu dostávat a druhé mimi bude asi opět boj - sliznice. A ty chodíš do CAR? Jinak léky co jsi psala jsem také brala
a to že chceš otěhotnět do 30, tak to jsem si přesně říkala i já a podařilo se, letos v létě mi 30 bylo ![]()
Já jsem měla MS před HA i po HA pravidelnou, neměla jsem žádné problémy, po 4 měsících snažení se zadařilo, v 8 tt jsem už viděla srdíčko,ale začala lehce krvácet, dostala jsem neschopenku a utrogestan, bohužel v 9 tt mi řekli že se mimčo přestalo vyvíjet a nebyla srdeční akce. Hned druhý den revize, zatím jsem pořád u svého gynekologa, za 3 dni mám opět vysadit estrofem a počkat 7 dní, měla bych mít MS,ale já od revize ani nešpiním nic. Povídal, že když ani ted ne, pošle mě právě na tu hysteroskopii.
No když půjdeš na tu hysteroskopii, tak se tam dovnitř podívají a aspoň zjistí co a jak a budou se moct zaměřit na léčbu něčeho konkrétního. Jestli máš porušené do endometrium nebo jestli je tam něco jiného. Po estrofem,estraderm, duphaston jsem vždy jen maličko zašpinila, ale měla jsem to brát jako MS. A nezkoušel ti dr. dát glostylbegit?
glostylbegit mi zatím vůbec nepředepisoval, to asi teprve přijde
akorát po těch práškách přibírám ![]()
tak o tom mi povídej, naše snažení o mimi trvalo 5let a to bylo nějakých léků a taky těch kil navíc
,ale co se dalo dělat, hlavně že to k něčemu je. Ten glostylbegit ti asi dá později, až zjistí co a jak s tou sliznicí, je totiž zaměřený na vaječníky, ale u nás zafungoval i na tu sliznici. Tak snad se to u tebe brzy vyřeší, hlavně hlavu vzhůru
Vím že se to lehce říká, ale stále musíš věřit, že to bude vše ok a mimi se dočkáš.Je to náročné období, vím to dobře, ale doktoři ti pomůžou ![]()
a ty jsi byla na hysteroskopii?Sice jsem už pokukovala co a jak, ale moc se mi tam nechce,vůbec nevím jak to probíhá
zase si říkám, že u mě bude asi problém v té sliznici a možná jestli srůsty,dr. povídal, že když to viděl po revizi, že měl strach, aby mi to tam všechno nesrostlo, že už se mi tam vytvořila i vrstvička a dutinka, když jsem měla před tím MS v pořádku a tak, že by vaječníky snad mohli být ok, i když člověk nikdy neví …
a přesně jak píšeš, je to náročné období, když jsi si tím taky prošla, je ti jasné co prožívám
Aspera píše:VEJUU píše:Pročpak jdeš na revizi až tak dlouho? Mě na ní nahnali hned ten den jak se na zt přišlo. Byla jsem na ní 10.12. a otěhotněla jsem v květnu s tím, že jsme se od března snažili.Angua píše:Jak dlouho po ZT jsi otěhotněla??? Na revizi jdu 3.10 a chceme se co nejdříve pokusit znovu. většinou říkají minimálně 6 měsíců, někdo ale i 3 měsíce.
Já jsem byla na 2 revizích - jedna po porodu, druhá ZT a otěhotněla jsem bez problémů, ani problémy žádné nemám.
Jsem nemocná a na celkovou anestézii musím být zdravá
. Proto tak pozdě, Teď se mi ale udělal z horeček opar po celé puse a nevim, jeslti mě vezmou
Už ale dýl čekat nevydržim ![]()
Tak jdu zítra na další revizi.mimi to nevydrželo ![]()
Jsem zvědavá jak to bude u mě.Raději bych,kdyby se děloha vyčistila sama,ale hold to nejde
No a pak prý genetika a vše okolo…
já byla na laparoskopii,což je asi to samé jako hysteroskopie, prostě mi udělali v pupíku malý řez a pak v podbříšku(tam co roste ochlupení), zavedli sondu, zjišťovali průchodnost vejcovodů a pak celkově jak to tam uvnitř vypadá a zjistili mi vrozenou vadu takže jsem pak hned šla na IVF o nic dalšího se nepokoušeli. Když ti zjistí srůsty, zrovna ti je odstraní a třeba bude po problému a otěhotníš raz dva
Nemusíš se bát, nic to není a hlavně se na to dívej tak,že ti to pomůže a návrat do supr kondice bude rychlejší
než aby pořád měsíc co měsíc zkoušeli něco nového a bylo to k ničemu.
mari, to mě moc mrzí, snad bude revize a pak vše ok a brzy se dočkáš bezproblémového těhu.Ani nevím, jak tě teď podržet, vím jak se cítíš. Tak snad bude brzy líp
Děkuju,zatím to celkem jde.Myslím,že zítra bude hůř.Horší je,že je to podruhé a cítím se kvůli tomu neschopně.Snad zjistí příčinu,abychom se mohli snažit dál…
Hasky píše:
mari, to mě moc mrzí, snad bude revize a pak vše ok a brzy se dočkáš bezproblémového těhu.Ani nevím, jak tě teď podržet, vím jak se cítíš. Tak snad bude brzy líp