Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj, já měla též zamlklé těhu, taky jednu revizi po OHSS a po zamlkém těhu mi dva roky trvalo, než se srovnala činnost děložní sliznice. Prý víc škrábli a poranili endometrium
To je mě moc líto
Myslím,že asi teď budeš muset absolovovat spousty vyšetření,aby se zjistila případná příčina tvých zamlklých těhotenství.Do té doby bych se určitě nepokoušela o nové těhotenství,právě kvůli strachu co to udělá s mojí dělohou.Dokonce jsem i četla,že po vícečetných potratech se doporučuje umělé oplodnění,aby se vybralo to nejlepší embryo.
Jak rychle za sebou a v kolikátém týdnu jsi měla zt?
Jsem taky po jednom zt a zítra se rozhodne zda půjdu podruhé ![]()
Já prodělala dvě revize po ZT v rozmezí tří týdnů loni v prosinci a se sliznicí problém nemám. Vždycky záleží na šikovnosti dr., který zákrok provádí.
Já jsem byla na 2 revizích - jedna po porodu, druhá ZT a otěhotněla jsem bez problémů, ani problémy žádné nemám.
Angua píše:
Já jsem byla na 2 revizích - jedna po porodu, druhá ZT a otěhotněla jsem bez problémů, ani problémy žádné nemám.
Jak dlouho po ZT jsi otěhotněla??? Na revizi jdu 3.10 a chceme se co nejdříve pokusit znovu. většinou říkají minimálně 6 měsíců, někdo ale i 3 měsíce.
VEJUU píše:Angua píše:Jak dlouho po ZT jsi otěhotněla??? Na revizi jdu 3.10 a chceme se co nejdříve pokusit znovu. většinou říkají minimálně 6 měsíců, někdo ale i 3 měsíce.
Byla jsem na revizi 3.11., chtěli jsme čekat 2 cykly, jak mi doporučili. Jenže v lednu jsem měla angínu, atb, to se mi do toho nechtělo, v únoru lehla celá rodina, to se nechtělo nikomu
, v březnu se nepovedlo a v dubnu pak jo - takže nakonec nějakých 5 měsíců po, ale druhý cyklus snažení.
Co se týká otěhotnění po revizi a doby čekání se snažením.
Mně doktor říkal počkat minimálně tři měsíce, ale že kdyby náhodou, tělo si samo řekne.
Moje ZT bylo prý způsobené buďto tím, že jsem byla nemocná a miminko bylo moc malé a nevydrželo to nebo tím že jsem 1 omdlela (omdlívám často). Bojím se, že se to teď při dalším těhu bude třeba opakovat
. Ale zase nechci být taková ta starostlivá matka, co se jí zatočí hlava a hned poběžim za doktorkou, at mě prohlédne
.
VEJUU píše:
Moje ZT bylo prý způsobené buďto tím, že jsem byla nemocná a miminko bylo moc malé a nevydrželo to nebo tím že jsem 1 omdlela (omdlívám často). Bojím se, že se to teď při dalším těhu bude třeba opakovat. Ale zase nechci být taková ta starostlivá matka, co se jí zatočí hlava a hned poběžim za doktorkou, at mě prohlédne
.
No raději buď starostlivá a jeď 10× zbytečně, než nikdy a pozdě.
VEJUU píše:Angua píše:Jak dlouho po ZT jsi otěhotněla??? Na revizi jdu 3.10 a chceme se co nejdříve pokusit znovu. většinou říkají minimálně 6 měsíců, někdo ale i 3 měsíce.
Pročpak jdeš na revizi až tak dlouho? Mě na ní nahnali hned ten den jak se na zt přišlo. Byla jsem na ní 10.12. a otěhotněla jsem v květnu s tím, že jsme se od března snažili.
Ano jsem těhu,ale od čtvrtka vím,že mimi má zpomalený srdeční tep takže to máme na hraně.A zítra se dovím víc.To budu 9+0 ![]()
Omálka píše:
Mari,co se stalo? Podle metříku soudím,že jsi těhu.
Děkuju holky, že jste toho tolik přispěly, no zamlklé těhu jsem měla vždy v 11. týdnu, mimčo se přestalo vyvíjet vždy v 9.týdnu což už je divné. Do dalšího těhu se momentálně pouštět nebudem, chci se nechat důkladně vyšetřit, jinak co se týče otěhotnění tak nejdéle nám to trvalo tři měsíce, takže v tomhle problém nemám jen to donošení ![]()
zakladatelka
Celý dnešek mě vrtá hlavou jedna věc. Jsem už po třech zamlklých potratech vždy s revizí, strašně se bojím, že revize budou mít dopad na další případné těhotenství
jsou mé obavy oprávněné?