Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, používám ho a jsem moc spokojená. Každé ráno změřím teplotu a už 2 roky nepoužívám jinou antikoncepci.
Podobná je symptotermální metoda. Měří se teplota a sleduje hlen. Úplně v pohodě se dá vymezit neplodné období po ovulaci. Před ní je to trochu náročnější, je těžké dostatečně dopředu odhadnout, kdy ovulace přijde. Zapisovala jsem si to do tabulek a vyhodnocovala sama. Asi bych se nedokázala spolehnout na přístroj.
@VERUNKA6 jakým způsobem určuje neplodné období v první části cyklu? Já třeba nemám úplně pravidelné cykly. Měla jsem ovulaci 13 DC i 33 DC ( průměrně obvykle 15-18dc). Dopředu mě nevarovalo nic.
@andelka83 píše: Více
Blbý bylo, že i mě ukazovala hned po menstruaci červenou barvu a zelený byl jen jeden týden z měsíce. Ze začátku jsem to dodržovala, ale manžel moc nadšený nebyl, tak jsme vždy po menstruaci měli přerušovanou soulož a od 11-16 dne cyklu jsem brala, že mám ovulaci, většinou byla 12-15 den.
@VERUNKA6 Symptotermální metoda ti řekne ovulaci přesně, a pak třetí den večer už je neplodné období až do ms. Aspoň tohle období se dá s vysokou jistotou určit i u nepravidelných cyklů. V období před ovulací jsme používali kondom nebo přerušku. Bohužel to jednoho dne selhalo.
Blbý je, že člověk potřebuje skončit se sexem nebo použít další spolehlivou metodu nejpozději 6 dní před ovulací. A to asi nedokáže dopředu určit nic. U pravidelných cyklů a hodně odsledovanych cyklech se dá " spolehnout" na pravděpodobnost, že ovulace bude v určitý čas.
Používala jsem ho roky a byla jsem elmi spokojená. Je to varianta pro lenochy, stejnou službu udělá teploměr a aplikace, ale lady comp proste jenom zmeri a mas to vyřízeny l. Plus to funguje spolehlivě jen s pravidelným cyklem, pokud je to jednou 22 dní a jednou 32, moc bych na to nespoléhala.
Mám ho a používám už skoro rok, jsem spokojená, protože mi pomohl lépe poznat cyklus a bezpečné dny. Je to sice dražší investice, ale spolehlivost je vyšší než u běžného měření teploty díky algoritmům, které vyhodnocují data. Výhodou je, že ho pak můžeš použít i při plánování druhého miminka.
Děkuji všem za reakce. Docela mě to přesvědčuje, že to možná fakt pořídím. Jen zpracovat manžela, že to je dobrá investice, prvotní reakce byla, že nakoupí radši kondomy a ještě ušetří
ale u nás jsem já ta, která je ráda když se obejdeme bez pláštěnky
Jen takový blbý dotaz, stiháte si ráno měřit ty teploty před tím než náhodou dojde na věc?
@Anonymní píše: Více
Teplota se měří bazální, každý den ráno, ideálně ve stejnou dobu a za stejných podmínek. Je to vnitřní teplota. Ladycomp měří v ústech, původní symptotermální metoda měří v pochvě, je tam stálejší prostředí a teplota méně náchylná na ovlivnění než v ústech.
Dobrý podvečer, našla jsem zde pouze hodně staré příspěvky o téhle věcičce. Před lety to byl hit Instagramu a vsech možných reklam. Chci se zeptat, zda to někdo máte a používáte? A spokojenost? Přijde mi to dle popisu trochu jako předražený teploměr, zároveň mě to ale necim zaujalo. Nevylučujeme druhého prcka, ale zatím na to úplně vážně nespechame a přerušujeme. Používala to některá z vás jako metodu antikoncepce? Že bych mohla alespoň část měsíce manželovi dopřát nedavani si pozor
Líbí se mi, že by se to dalo použít i pak k plánování dalšího neb s prvním jsme měli trošku problém. Případně má někdo něco podobného? Díky za každou zkušenost.