LadyComp máte ho někdo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.10.24 17:01

LadyComp máte ho někdo?

Dobrý podvečer, našla jsem zde pouze hodně staré příspěvky o téhle věcičce. Před lety to byl hit Instagramu a vsech možných reklam. Chci se zeptat, zda to někdo máte a používáte? A spokojenost? Přijde mi to dle popisu trochu jako předražený teploměr, zároveň mě to ale necim zaujalo. Nevylučujeme druhého prcka, ale zatím na to úplně vážně nespechame a přerušujeme. Používala to některá z vás jako metodu antikoncepce? Že bych mohla alespoň část měsíce manželovi dopřát nedavani si pozor :) Líbí se mi, že by se to dalo použít i pak k plánování dalšího neb s prvním jsme měli trošku problém. Případně má někdo něco podobného? Díky za každou zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
82
1.10.24 17:19

Ahojky, používám ho a jsem moc spokojená. Každé ráno změřím teplotu a už 2 roky nepoužívám jinou antikoncepci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32865
1.10.24 17:57

Podobná je symptotermální metoda. Měří se teplota a sleduje hlen. Úplně v pohodě se dá vymezit neplodné období po ovulaci. Před ní je to trochu náročnější, je těžké dostatečně dopředu odhadnout, kdy ovulace přijde. Zapisovala jsem si to do tabulek a vyhodnocovala sama. Asi bych se nedokázala spolehnout na přístroj.
@VERUNKA6 jakým způsobem určuje neplodné období v první části cyklu? Já třeba nemám úplně pravidelné cykly. Měla jsem ovulaci 13 DC i 33 DC ( průměrně obvykle 15-18dc). Dopředu mě nevarovalo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
1.10.24 18:05
@andelka83 píše: Více

Blbý bylo, že i mě ukazovala hned po menstruaci červenou barvu a zelený byl jen jeden týden z měsíce. Ze začátku jsem to dodržovala, ale manžel moc nadšený nebyl, tak jsme vždy po menstruaci měli přerušovanou soulož a od 11-16 dne cyklu jsem brala, že mám ovulaci, většinou byla 12-15 den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32865
1.10.24 18:15

@VERUNKA6 Symptotermální metoda ti řekne ovulaci přesně, a pak třetí den večer už je neplodné období až do ms. Aspoň tohle období se dá s vysokou jistotou určit i u nepravidelných cyklů. V období před ovulací jsme používali kondom nebo přerušku. Bohužel to jednoho dne selhalo.
Blbý je, že člověk potřebuje skončit se sexem nebo použít další spolehlivou metodu nejpozději 6 dní před ovulací. A to asi nedokáže dopředu určit nic. U pravidelných cyklů a hodně odsledovanych cyklech se dá " spolehnout" na pravděpodobnost, že ovulace bude v určitý čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
1.10.24 18:27

Používala jsem ho roky a byla jsem elmi spokojená. Je to varianta pro lenochy, stejnou službu udělá teploměr a aplikace, ale lady comp proste jenom zmeri a mas to vyřízeny l. Plus to funguje spolehlivě jen s pravidelným cyklem, pokud je to jednou 22 dní a jednou 32, moc bych na to nespoléhala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
2.10.24 04:19

Mám ho a používám už skoro rok, jsem spokojená, protože mi pomohl lépe poznat cyklus a bezpečné dny. Je to sice dražší investice, ale spolehlivost je vyšší než u běžného měření teploty díky algoritmům, které vyhodnocují data. Výhodou je, že ho pak můžeš použít i při plánování druhého miminka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.10.24 14:56

Děkuji všem za reakce. Docela mě to přesvědčuje, že to možná fakt pořídím. Jen zpracovat manžela, že to je dobrá investice, prvotní reakce byla, že nakoupí radši kondomy a ještě ušetří :D :D ale u nás jsem já ta, která je ráda když se obejdeme bez pláštěnky :lol: Jen takový blbý dotaz, stiháte si ráno měřit ty teploty před tím než náhodou dojde na věc?

• Citovat
  • Upravit
32865
2.10.24 17:44
@Anonymní píše: Více

Teplota se měří bazální, každý den ráno, ideálně ve stejnou dobu a za stejných podmínek. Je to vnitřní teplota. Ladycomp měří v ústech, původní symptotermální metoda měří v pochvě, je tam stálejší prostředí a teplota méně náchylná na ovlivnění než v ústech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí