Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj četla jsem hodně staré diskuze na přístroj Ladycomp, je na netu cca za 10 000 Kč. Dříve byly kladné recenze, ale zajímá mě jestli ho v současné době někdo používá. Předpokládám, že jelikož se jedná o hlídání plodných a neplodných dnů, tak je přerušovaná soulož a v plodných něco jiného.
Díky za odpověď.
@motorkářka17 Mě za tu cenu přišel nesmyslný, je to v podstatě jen teploměr, který díky bazální teplotě předpovídá plodné a neplodné dny.
V tomhle mi přišel skrz cenu výhodnější teploměr femometer vinca II, který se přes bluetooth synchronizuje s aplikací femometer nebo fertilityfriend a předpověď plodných/neplodných dní se každý cyklus upravuje podle zadaných dat i u méně pravidelného cyklu. Navíc v aplikaci můžeš zadávat i další symptomy, testy a dělá různé vyhodnocení a můžeš i grafy porovnávat mezi sebou. Já jsem s ním tedy neskutečně spokojená a co ho mám měřím poctivě každý den, oproti teploměru bez bluetooth.
Mela jsem a rychle poslala dal. Zmerit si kazdy rano teplotu teplomerem a zapsat do aplikace bylo daleko jednodussi a prijemnejsi
@motorkářka17 mám ho a je boží. Měří teplotu přesně, sám ji uloží a vyhodnotí.
Neměnila bych.
Běžně teploměry nemusí měřit úplně přesně. Navíc bych nevěděla, jak dlouho přesně měřit 🫣
Používáme ho 3 roky a bez neplánovaného těhotenství.
V zelených dnech jsme si mohli užít sex se vším všudy
@Malvína86 pokud koupíš bazální teploměr… na 2 desetinná místa tak měří taky přesně a po dokončení měření zapípá
takže žádný čas odhadovat nemusíš a některé se sami přes bluetooth synchronizují s aplikací, takže nic nikam taky zadávat nemusíš a aplikace ti řekne totéž co ladycomp za desetinovou cenu
ale pokud na to někdo má proč ne… mě v tom chyběla spousta dalších funkcí, které aplikace jako femometr nebo fertility friend mají.
Ale je pravda, že dokud jsem měla obyč bazální od beurer, kterýmu nesvítil displej (v zimě v 6 ráno to prostě nebylo vidět) a muselo se to ručně zapisovat tak jsem graf měla dost děravej
ale s tím Vinca II je to úplná pohoda, naopak se na to měření těším
protože podle teploty hned vím jestli je před nebo po ovu.
@Ardilera tak to je ale jiná 🫣
Je to vlastně na stejném principu
No idealne by se nemela hlidat jen teplota, ale jeste jine symptomy, ktere ale LadyComp nehlida. Hodne o tom mluvi na Insta ucet @silaplodnosti (STM tam hezky rozebira, ale jinak je trochu v nazorech dost “extremni” a spada pod CENAP
, ale pro zakladni info je dobra). Sama tedy tuto metodu nepouzivam.
Já právě četla docela dobrý recenze na tohle, i když je to teda docela vysoká cena, ale kdo bere antinu nebo bral, tak ta cena za rok dá docela dost. Spíš mi jde o to, jestli je nějaká normální metoda, kdy prostě je něco pro citlivějšího jedince co prostě nechce otěhotnět, ale zároveň nechce furt s gumou, jako je to sice jistější, když to neprdne, ale není to prostě takový no. Partner občas zkouší, ale říkám, že prostě radši bez toho ne, protože se bojím, že bych pak mohla bejt těhotná a on děti nechce a já zatím taky ne.
@motorkářka17 to záleží je to na principu měření bazální teploty, která ti konec plodných dní potvrdí zvýšenou teplotou až po proběhlé ovulaci. Pokud máš pravidelný cyklus a ovu bývá třeba pravidelně 14-16.dc, tak víš, že -5 a +1 se musíš chránit i jinak, teoreticky tedy od 9-17dc pravidelně.
Ale problém nastane když bude cyklus nepravidelný, teplotou zjistíš až 12 dc, že byla ovulace najednou 11 dc a tys měla nechráněný sex 7.dc kdy jsi měla být v neplodných dnech a ejhle zrovna tento měsíc je to jinak. Nebo naopak budeš mít stejně strach bez kondomu, protože až do 23.dc se teplota ne a ne zvednout. Z tohoto pohledu mi tato metoda přijde vhodná pro opačný účel, tedy snahu otěhotnět a nebo když by to mimčo zas tolik nevadilo. Pro spolehlivější ochranu je potřeba sledovat i další symptomy jako hlen, čípek apod (symptotermální metoda), abys věděla s předstihem svoje plodné dny…. A na to podle mě ladycomp nestačí, jestli tam teda nemůžeš zadávat i další symptomy.
Já ho mám a používala jsem, dokud jsem si nezačala s aktuálním partnerem. Tam to používat nešlo, protože se má ráno měřit v klidu, hned po probuzení, ideálně i ve stejnou hodinu. Jenže když vás budí partner…
tak se to trochu protáhne a pak už rozhodně nejsem v klidu ![]()
Používala jsem to hlavně abych se ujistila, že ve svým věku ještě mám ovulaci. Dlouho jsem se neúspěšně snažila otěhotnět. V tom mi to dost pomohlo. No a s aktuálním partnerem to ani nebylo potřeba sledovat
zadařilo se hned druhý měsíc.