Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Zdravím maminky, prosím, poraďte! Máte nějaké zkušenosti se skleněnými lahvičkami? Můžete mi doporučit nějakou značku. ![]()
Pro novorozene jsem pouzivala sklenene Nuk. po par mesicich jsem presla na plastove. kazde maji sve vyhody i nevyhody. ale u toho maleho miminka mi proste sklo prislo lepsi - kvuli cistote, odolnosti.
bylo mi to tak doporuceno i porodnici (dite na UM od narozeni) a je fakt, ze sklenene pri pouzivani 7×denne a neustalem vyvarovani vypadaly po nekolika mesicich uplne stejne. plastove pri mensi zatezi vypadaly davno „jete“. jenze jsou zase lehci, nemusi s nima tak opatrne, dite si lip chytne plastovou atd. takze casem prechod na ne, kdyz uz dite nepilo jen UM.
@beruše1 Používali jsme od Simaxu, plastové jsem na mléko nedala nikdy ![]()
@beruše1
Skleněné jsou určitě lepší, zdravější a odolnější, ale když už ti pak dítě pije samo, tak ta skleněná je zase příliš těžká.
Pouzivala jsem pouze sklenene, znacku uz nevim. Ale z plastu doma nepijeme nikdo
Používám od narození plastové kvůli praktičnosti. Po půl roce je na nich používání trochu vidět ale nic dramatického, když vedle nepostavím novou, tak to ani nepoznám. Mám Avent.
Skleněné jsou hezčí, ekologičtější a asi i zdravější, plus se opravdu „neochodí“ a později na nich nezůstávají „barvy“ - třeba z mrkvové šťávy.
Já mám přesto plastové
Hlavně z lenosti a nešikovnosti - máme ty od MAM, které se dají sterilizovat v mikrovlnce a nedají se rozbít.
Lahve ale používám až d 6. měsíce, do té doby byl plně kojený.
My zas nikdy skleněné, jen plastové, skleněné pro nás neměly žádné výhody.
Já používám oboje. Sklo je jednoznačně lepší a zdravější, používáme SIMAX na sunar, když v klidu leží. Starší kluk používal až do 2,5 let. Na čaj pak zase jednoznačně plast - NUK. Každé má své výhody. Sklo je i po dlouhém používání jako nové, plastové musím častěji měnit, ale zase se nerozbijou ![]()
Za mě sklo. Plastovou jsme měli na čaj, když si malá začala držet flašku, ale za 3/4 roku jsme museli vyměnit asi 4 možná pět, byli hned zničené…
Děkuji Vám všem za Vaše názory
spíš bych se přiklonila k těm skleněným lahvičkám. Zmiňujete značku Simax. Je možné je sehnat někde v Praze? Moc tuto značku neznám. Díky
Beruše, oni mají prodejnu v Praze..jukni sem http://www.simax.cz/…rodejna.html
a koukám, že máš docela štěstí, zrovna mají nějakou soutěž, kdy můžeš vyhrát kojeneckou lahvičku…taky zkusím ![]()
@beruše1 koukni na lahve Lifefactory. My máme skleněné lahve pro větší děti, ne ty s dudlíkem, děti kojím, ale dělají i s dudlíkem. Já měla ze začátku hrnečky a lahvičky s pítkem plastové, ale zjistila jsem, že pití je v nich po pár hodinách hnusné, nechutná mi, cítím z něj ten plast, nejhorší to bylo v létě, takže jsem i na ven koupila sklo. Je sice těžší, alemnohem lépe udrží kvalitu nápoje.