Lahvičky skleněné či plastové?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
8.10.15 06:53

Lahvičky skleněné či plastové?

Zdravím maminky, prosím, poraďte! Máte nějaké zkušenosti se skleněnými lahvičkami? Můžete mi doporučit nějakou značku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
8.10.15 07:03

Pro novorozene jsem pouzivala sklenene Nuk. po par mesicich jsem presla na plastove. kazde maji sve vyhody i nevyhody. ale u toho maleho miminka mi proste sklo prislo lepsi - kvuli cistote, odolnosti.
bylo mi to tak doporuceno i porodnici (dite na UM od narozeni) a je fakt, ze sklenene pri pouzivani 7×denne a neustalem vyvarovani vypadaly po nekolika mesicich uplne stejne. plastove pri mensi zatezi vypadaly davno „jete“. jenze jsou zase lehci, nemusi s nima tak opatrne, dite si lip chytne plastovou atd. takze casem prechod na ne, kdyz uz dite nepilo jen UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
8.10.15 07:05

@beruše1 Používali jsme od Simaxu, plastové jsem na mléko nedala nikdy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
8.10.15 07:52

@beruše1
Skleněné jsou určitě lepší, zdravější a odolnější, ale když už ti pak dítě pije samo, tak ta skleněná je zase příliš těžká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
8.10.15 08:20

Sklenene lahve mame Born Free.
Sklo je urcite lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
8.10.15 08:44

Pouzivala jsem pouze sklenene, znacku uz nevim. Ale z plastu doma nepijeme nikdo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
8.10.15 09:26

Používám od narození plastové kvůli praktičnosti. Po půl roce je na nich používání trochu vidět ale nic dramatického, když vedle nepostavím novou, tak to ani nepoznám. Mám Avent.

• Citovat
  • Upravit
8.10.15 09:32

Skleněné jsou hezčí, ekologičtější a asi i zdravější, plus se opravdu „neochodí“ a později na nich nezůstávají „barvy“ - třeba z mrkvové šťávy.

Já mám přesto plastové :D Hlavně z lenosti a nešikovnosti - máme ty od MAM, které se dají sterilizovat v mikrovlnce a nedají se rozbít.

Lahve ale používám až d 6. měsíce, do té doby byl plně kojený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
8.10.15 09:32

My zas nikdy skleněné, jen plastové, skleněné pro nás neměly žádné výhody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.10.15 09:44

Já používám oboje. Sklo je jednoznačně lepší a zdravější, používáme SIMAX na sunar, když v klidu leží. Starší kluk používal až do 2,5 let. Na čaj pak zase jednoznačně plast - NUK. Každé má své výhody. Sklo je i po dlouhém používání jako nové, plastové musím častěji měnit, ale zase se nerozbijou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
8.10.15 09:49

Za mě sklo. Plastovou jsme měli na čaj, když si malá začala držet flašku, ale za 3/4 roku jsme museli vyměnit asi 4 možná pět, byli hned zničené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.10.15 12:48

Děkuji Vám všem za Vaše názory :) spíš bych se přiklonila k těm skleněným lahvičkám. Zmiňujete značku Simax. Je možné je sehnat někde v Praze? Moc tuto značku neznám. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.10.15 06:40

Beruše, oni mají prodejnu v Praze..jukni sem http://www.simax.cz/…rodejna.html
a koukám, že máš docela štěstí, zrovna mají nějakou soutěž, kdy můžeš vyhrát kojeneckou lahvičku…taky zkusím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
13.10.15 06:50

@beruše1 koukni na lahve Lifefactory. My máme skleněné lahve pro větší děti, ne ty s dudlíkem, děti kojím, ale dělají i s dudlíkem. Já měla ze začátku hrnečky a lahvičky s pítkem plastové, ale zjistila jsem, že pití je v nich po pár hodinách hnusné, nechutná mi, cítím z něj ten plast, nejhorší to bylo v létě, takže jsem i na ven koupila sklo. Je sice těžší, alemnohem lépe udrží kvalitu nápoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.10.15 13:35

Moc díky, vyzkouším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie