Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj maminky,
pro svůj školní projekt, týkajícího se dětské lahvičky bych potřebovala vaši pomoc. Sama miminko nemám a věřím, že vy budete největšími experty ![]()
Zajímalo by mne, zdali by vám vyhovovala nebo zdali třeba na trhu postrádáte lahvičku, která by s dítětem opravdu rostla. Chápu, že takových je spousta a možná je tato myšlenka zbytečná. Ale třeba líbil by se vám hrneček dejme tomu pro děti 6+, který by sloužil k usnadnění přechodu od savičky po hrníček? Šlo by o to, že by hrneček obsahoval všechny možné typy saviček (od silikonové, přes plastovou, brčko až po úplně obyčejný hrneček) + co se týče tvaru – různé varianty pro tu a tu danou věkovou skupinu a to vše v jednom. Prostě takový univerzální hrneček jehož komponenty se pouze mění, ale nemusí se dokupovat.
Spousta z vás tu třeba psala, že má hrnečků doma mraky, než najdou ten správný. Na tuto lahev by bylo mimčo zvyklé a tudíž by byl i přechod snazší. Hodilo by se vám třeba něco, co by přimnělo miminko lahvičku natočit?
Budu moc ráda za jakékoliv nápady a názory. Můžete napsat i něco jiného, co na trhu lahviček postrádáte.
Moc děkuji
@Tynakolas tKOVÝCH JE MRAKY… AVENT NEBO NUK MAJÍ TAKY VŠECHNY MOŽNÉ KOMPONENTY…
Mam má taky takové, každému dítku sedne něco jiného, nelze vyrobit univerzální lahev pro všechny
@Krrysa píše:
@Tynakolas tKOVÝCH JE MRAKY… AVENT NEBO NUK MAJÍ TAKY VŠECHNY MOŽNÉ KOMPONENTY…
Jo a těm děckám je to stejně putna ![]()
Mně osobně je to úplně jedno. Něco koupím, z toho pijeme a pak má něco nového.
O nic na celé období než pije z hrnku nestojím, chci koupit nový, pěkný.
Pak je to oprýskané, otlučené, radši po roce koupím nový hrnek a za další rok další a je to. ![]()
A jak se znám, bych nějaký ty odložený komponenty stejně nenašla. ![]()
Nevím, ale nemyslím, že by se v tomto oboru daly udělat nějaké převratné objevy. Už dnes jsou v rámci jedné značky (nebo podtypu u téže značky) díly většinou kompatibilní, takže lze jen měnit typ pítek. Na druhou stranu není účelem, aby dítě mělo jednu lahvičku x let, už z hygienických důvodů. A i „zvyklost na lahev“ je diskutabilní, dítěti je většinou celkem fuk ta láhev, jakože ta nádoba, ve které je tekutina, důležité je samotné pítko a pokud by nevyhovovalo u daného supertypu lahvičky, tak je jedno, že by to byla pořád ta samá se slonem, prostě by se musela zkusit nová.
@Adelka951 píše:
Mam má taky takové, každému dítku sedne něco jiného, nelze vyrobit univerzální lahev pro všechny
Zajímavý, že za komunistů sedlo všem to stejné.
![]()
Já koupila klukovi hrneček o NUK, chvíli s tím bojoval, tak dostával pít i z flašky a časem si pak zvyknul a bylo to.
Mně jde u učících hrnků a různých pítek hlavně o to, aby netekly, víc mě nezajímá.
Po nějakém čase jsou (nejen) lahve už stejně dost jeté, takže rostoucí hrneček, který by mělo dítě od miminka po pubertu, bych asi ani nechtěla ![]()
Třeba Nuk nebo Avent to tak mají, ne? že si člověk nemusí kupovat celé hrnky, ale jen ty vršky, jak potřebuje…koupit rovnou celou sadu a pak zjistit, že to dítě odmítá, tak budu mít doma jen větší horu nepotřebných saviček a nástavců ![]()
ALE pokud to děláš jako průzkum trhu, jestli by ses chytla, tak chytla. Dneska ženský nakoupí takových hovadin ![]()
Ano, tak samozřejmě to nebylo myšleno tak, že by mimčo mělo lahvičku až do 1. třídy. Myslela jsem to tak, že by s ním rostla těch pár měsíců kdy mimčo začíná přecházet od klasické lahvičky po hrneček. Vím, že takové hrnky už jsou, ale často to je právě o tom dokupovat jednotlivé komponenty. Nebo se jedná max. třeba o to, že můžete odstranit savičku a máte z toho hrnek.
@Loll píše:
Po nějakém čase jsou (nejen) lahve už stejně dost jeté, takže rostoucí hrneček, který by mělo dítě od miminka po pubertu, bych asi ani nechtěla
jo souhlasím, od miminka jsme měly NUK skleněné, ty byly super i co se týče údržby a hygieny. Pak když byl malej větší a držel si sám od těch 5 měsíců, tak jsme do jeho 2 let vystřídaly cca 8 lahví+hrnečků z plastu - nejprve slezou obrázky, pak se láhev ošoupe jak s ní malej někam třísknul a pak už je tak hnusná, že nezbývá nic jiného než koupit novou
Všechny lahve jsme měly od NUK protože se daly koupit náhradní savičky, dostaly jsme darem na vítání občánků AVENT a ten malej nechtěl
přitom se dobře plní a myje - má širší hrdlo
kamarádky malá je zase zvyklá na AVENT - každé dítě si najde tu svou.
Spíš by mě zajímalo, zdali by o to maminky měly zájem a jestli by to bylo vůbec užitečné…já měla představu toho, že pro miminka dejme tomu těch 6+ jsou vhodné ty silikonové savičky, pro děti 12+ jsou lepší zase ta brčka a nakonec hrneček…ale jak říkám já maminka nejsem, snažím se hledat kde to jde a zeptat se vás mi přišlo to nejlepší ![]()
KAŽDOPÁDNĚ VÁM VŠEM MOC DĚKUJU ZA NÁZOR, UŽ VÍM, ŽE TOUTO CESTOU TO ASI NEPŮJDE. JINAK JEDNÁ SE O DESIGN!!! NECHCI UDĚLAT JEN DALŠÍ „OBYČEJNOU“ LAHVIČKU, PROTO TEN NÁPAD ![]()
@Tynakolas a to už máš zadané, že to má být lahvička? Nebo to ještě půjde změnit?
Mě osobně chybí na trhu „dudlíky“, které by měli různě tvarovaný povrch (myslím té silikonové části do huby). Něco jako se dělá u kondomů, různé bouličky, vroubky atd - dítě by to víc bavilo a nežralo by třeba šrouby a pod.