Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den. Můžu mít prosím v příručním zavazadle lak na vlasy do 100 ml ve spreji? Vím že deodorant ve spreji můžu mít, ale co lak na vlasy? Děkuji, letím poprvé.
![]()
Ne, žádný sprej hnaný plynem. Jako teoreticky to třeba někde projde, ale spíš bych počítala s tím, že ho vyhodí, a radši bych to řešila koupí na místě.
Mně kdysi vyhodili asi 80ml repelent, prostě spreje ne, je to hořlavé.
@ugluk Děkuji. A co třeba pastu jako tužidlo na vlasy? To můžu ne? A gel taky do 100ml do toho uzavíratelného sáčku?
Deodoranty ve spreji do 100 ml vozím často, problém nikdy nebyl ![]()
@Fleak85 píše:
Dobrý den. Můžu mít prosím v příručním zavazadle lak na vlasy do 100 ml ve spreji? Vím že deodorant ve spreji můžu mít, ale co lak na vlasy? Děkuji, letím poprvé.![]()
Obsahuje hořlaviny?
Strejda gugl říká, že nesmíš mít s sebou žádnej sprej obsahující hořlaviny. Jak to chodí v praxi nevím, já tahám jen roztok na čočky, vše ostatní kupuju na místě.
@Sisika9 píše:
Deodoranty ve spreji do 100 ml vozím často, problém nikdy nebyl
Taktez. Normalne bych lak dala do sacku, v nejhorsim to vyhodi. ![]()
Pastu a gel ano. Sprej jsem vezla fakt jen jednou a hned mi ho na Ruzyni sebrali, opravdu je v přepravních podmínkách zákaz, takže už to nepokouším. Ale tužidlo v tubě do 100 ml je v pohodě.
Jinak spreje jsou hořlavé všecky, ne, tam jde o ten hnací plyn? Je tam na nich takový ten symbol ohýnku - hořlavosti. Čímž netvrdím, že to nemůže projít, zvlášť při současném nedostatku personálu to můžou brát dost hopem, ale prostě ofiko se sprej nesmí.
@ugluk píše:
Jinak spreje jsou hořlavé všecky, ne, tam jde o ten hnací plyn? Je tam na nich takový ten symbol ohýnku - hořlavosti. Čímž netvrdím, že to nemůže projít, zvlášť při současném nedostatku personálu to můžou brát dost hopem, ale prostě ofiko se sprej nesmí.
To neni pravda. Do 100ml jsou spreje jak na telo tak na vlasy povoleny. Chtela jsem dat odkaz primo na stranky letiste VH, ale pada jim to. ![]()
Takze zde jine zdroje:
https://www.csa.cz/…ri-preprave/
https://airadvisor.com/…pletn-seznam
Na palubu letadla si s sebou můžete vzít:
tekutiny v balení o maximálním objemu 100 mililitrů. Všechna balení musí být umístěna v jednom průhledném uzavíratelném plastovém sáčku o maximálním objemu 1 litr na osobu.
Léky, kapky nebo jiné tekutiny nezbytné pro léčební účely.
Kojeneckou výživu nebo speciální stravu pro cestující s onemocněním k použití během cesty.
Nápoje, parfémy a ostatní tekutiny zakoupené v tranzitním prostoru letiště zabalené v zapečetěných sáčcích a opatřené účtenkou dokládající zakoupení zboží v Duty Free obchodech.
Tekutinami se rozumí:
voda a další nápoje, polévky či sirupy,
krémy, pleťová mléka a oleje,
parfémy,
spreje,
gely včetně šampónů a sprchových gelů,
nádoby pod tlakem včetně pěny na holení, pěnových tužidel a dalších pěnových přípravků či deodorantů,
pasty včetně zubní pasty,
směsi tuhých a tekutých materiálů,
všechny ostatní výrobky podobné konzistence.
@Silverine247 no vida! ![]()
Já čepala z jiných zdrojů, kde vysloveně psali, že spreje nee.
Ale podařilo se mi otevřít i ty stránky letiště a je to ještě složitější ![]()
https://www.prg.aero/…i-dotazovana
Takže spreje ano, ale jen lékařské a kosmetické (kam by tedy lak na vlasy měl spadat), repelent je vysloveně uveden, že není kosmetika, tudíž smí být pouze ve formě gelové. Přitom bude lak na vlasy hořlavý stejně jako repelent (ikonka pořáru na obou) a do očí bych nechtěla dostat ani jedním. Takže mi sprej zabavili. Pitomci, letěla jsem do skotské divočiny a fakt bych tam mnohem víc užila pořádný repelent než lak na vlasy
![]()
@ugluk píše:
@Silverine247 no vida!
Já čepala z jiných zdrojů, kde vysloveně psali, že spreje nee.
Ale podařilo se mi otevřít i ty stránky letiště a je to ještě složitější
https://www.prg.aero/…i-dotazovana
Takže spreje ano, ale jen lékařské a kosmetické (kam by tedy lak na vlasy měl spadat), repelent je vysloveně uveden, že není kosmetika, tudíž smí být pouze ve formě gelové. Přitom bude lak na vlasy hořlavý stejně jako repelent (ikonka pořáru na obou) a do očí bych nechtěla dostat ani jedním. Takže mi sprej zabavili. Pitomci, letěla jsem do skotské divočiny a fakt bych tam mnohem víc užila pořádný repelent než lak na vlasy![]()
Vlasy jsou prece dulezitejsi nez nejaci hmyzaci, no uznej. ![]()
Holky a jak je to - musí byt maly lak na vlasy (75 ml) pouze v prirucnim zavazadle, nebo muže byt i v odbavovanem? Někde jsem četla, že obojí, někde jen v kabinovem. ![]()
Pořád mi to tedy není jasné, mohu si vzít nejmenší lak na vlasy co existuje do příručního nebo ne?
Zároveň bych si vzala pidi parfém velikosti 3cm do kabelky, je to možné?
Letím na poznávačku a hned po příletu máme celý den program a ubytování až večer. Pochybuji, že bude časový prostor pro 25 lidí si vyndavat věci z kufrů podpalubních, či-li bych na celý den chtěla alespon tu pidi vůni a malý lak na vlasy mít u sebe.
Vzali byste si tedy? Parfém byl drahý, nechci aby mi ho vyhodili
![]()
Let z Prahy, Air France.