Synovi vadí laktóza - kapky?

259
16.3.23 10:00

Laktáza kapky

Zdravím,
kojenému synovi vadí laktoza. Řeším to bezlaktozovymi věcmi, ale výběr není až takový a ve spoustě věcí je mléko… Četla jsem, že jsou kapky laktáza jako se přidává do věcí a dělá je “bezlaktózové”.
Mate někdo vyzkoušený, že jste si je dali třeba společně s jídlem kde laktoza je a miminku to nevadilo?😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42031
16.3.23 10:04

Jak to řešíš při kojení? Vždyť v MM je také laktóza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
16.3.23 10:18

To mu zřejmě nevadí, pokud nahradím mléčné výrobky těmi bez laktozy tak je vše v pohodě. Taky tomu moc nerozumím, vím, že je laktoza i v MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
16.3.23 10:20

Kdyby to byla abkm tak by mu i lctfree věci vadily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35747
16.3.23 10:22

Tak vadí mu laktóza a nebo mléko? Samozřejmě že i v těch bezlaktozovych věcech je mleko, jen je zbaveno te laktózy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42031
16.3.23 10:24
@JancaS84 píše:
Tak vadí mu laktóza a nebo mléko? Samozřejmě že i v těch bezlaktozovych věcech je mleko, jen je zbaveno te laktózy.

No, ale laktóza v MM mu nevadí.
Sice hodně zvláštní, ale když to funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42031
16.3.23 10:25

Jinak, laktáza obecně funguje velmi dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35747
16.3.23 10:28

A vadí mu opravu ta laktóza nebo mlíko? V bezlaktozovych věcech mléko je jen je zbaveno te laktózy což je mléčný cukr. Bílkoviny tam zůstávají, ty dělají neplechu ve většině pripadu. Alergie jen na laktózu u kojenců je poměrně vzácná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35747
16.3.23 10:33
@Havlova píše:
No, ale laktóza v MM mu nevadí.
Sice hodně zvláštní, ale když to funguje?

Nejspis protože je rozdíl mezi obsahem mateřského mléka s laktozou z kravského mléka a bez.
Když držís bezmlecnou dietu tak tomu dítěti taky pořád dáváš mateřské mléko, že. Je jen nesmíš jíst nic z kravského mléka aby to to tvoje mlíko v sobě nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42031
16.3.23 10:40
@JancaS84 píše:
Nejspis protože je rozdíl mezi obsahem mateřského mléka s laktozou z kravského mléka a bez.
Když držís bezmlecnou dietu tak tomu dítěti taky pořád dáváš mateřské mléko, že. Je jen nesmíš jíst nic z kravského mléka aby to to tvoje mlíko v sobě nemělo.

Ale laktóza je jen jedna. Prostě 1 chemický vzorec, 1 chemikálie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35747
16.3.23 10:48
@Havlova píše:
Ale laktóza je jen jedna. Prostě 1 chemický vzorec, 1 chemikálie.

Aha, to jsem netušila. Myslela jsem že se to mění taky dle složení stravy matky. Tak v tom případě bude mít to miminko nejspíš problém s mlékem jako takovým. Ono se to často zaměňuje.
Mě když doktorka řekla zkuste bezmlecnou dietu tak jsem si taky z nevědomosti nakoupila bezlaktozove výrobky a pak jsem zjistila, že to nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35747
16.3.23 10:48

Omyl 2×

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
16.3.23 11:01

Máme vyzkoušeno, že mu vadí sýr, mléko a smetana. Záleží tedy také na druhu sýra, eidam tolik ne, parmazán taky nebyl tak zlý, ale chedar byla katastrofa. Tak se v tom moc nevyznám.. hovězí maso taky v pohodě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42031
16.3.23 11:15

To je zvláštní kombinace. V tvrdých sýrech je laktózy obecně málo, cheddar je zrovna sýr s hodně malým množstvím laktózy, stejně jako parmazán. Jak je na tom s ovocem? Kysanými výrobky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
16.3.23 11:40

To jsem si o chedaru četla taky, ale po něm to bylo strašný jako po smetaně.
Ovoce v pohodě, ananas i jahody vše bez problémů. Zakysaná smetana byla myslím taky relativně ok, ale už si to moc nepamatuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek