Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, děvčata,
potřebovala bych poradit, je tu někdo, kdo má zkušenosti s léčbou laktobacilózy???
Dlouhodobě jsem se léčila na mykózu a kromě antimykotické léčby mi dr. doporučil aplikaci laktobacilů přímo těch na polykání tam dolů. Jenže od té doby mám typické příznaky laktobacilózy (tuhý bílý výtok, občas pálení, ale jen zřídka, agresivně kyselý výtok)… protože doktor je ješita, nesnáší hledání info na netu, tak nemůžu přijít a říct - četla jsem na netu, myslím, že jsme to přehnali a mám opačně problém s laktobacilama… to by mě hnal…
Nicméně na netu jsem přečetla, že občasný výplach jedlou sodou nebo rosalginem od toho pomůže… už mě to dost trápí, kvůli tomu se stydím s partnerem i spát, protože jsem tam dole jako sžíravá kyselina…
NiKi
Ahojky, Niki! Jsou to následky překyseleni organízmu, bují v tobě plísně a kvasinky. Moc dobřé to znam! Léčila jsem to změnou jídelničku. Počtí si na netu jak na to. ![]()
Ahoj,sodu určitě ne,je hrozně agresivní…a Rosalgin mi nepomohl,tak na 2 minuty…jen masti zvenku,třeba clotrimazol nebo gynopevaryl…A až pak dieta,asi 2,3 týdny taková šetrná strava,bez sladkých,kyselých,moučných výrobků,žádné sýry ani ovoce,jedla jsem vařené lehké jídlo,samé polévky a vývary,nezahuštěné,dušenou zeleninu s masem,chleba s máslem,jak malé děcko
a bohužel žádný sex,ani samoobsluha
.Ať se to tam fakt zklidní…a pro partnera jen nekoitální aktivity
,to mu vadit nebude
Vydrž,bude líp.Už si tam taky sama nic neordinuju,třeba čípky s lactobacilem mě úplně rozhodily snad na 3týdny,přitom jsou vaginální
tak pokud mi něco nepředepíše dr.,pomáhá mi jen ta šetrná dieta a abstinence.Drž se ![]()
ALE TO NENÍ MYKÓZA…
ale opak. Na to snad nemá dieta vliv nebo jo?
Vrátilo se mi to. Nejprve jsem myslela, že je to zase mykóza (pálení, hrudkovitý výtok) vyplachovala octem čistila organismus a dala si canesten tabletku,ale po ní se mi to paradoxně rozjelo ještě ve větším stylu…
napadlo mě testnout ten výtok - strašná agresivní kyselina!!!
jsem zoufalá, fakt nevím, co dál..
N.
niky… ja mám podobný problém - premnožený laktobacil… najprv som často chodievala k lekárke. Výtok mám silný ale nie hrudkovitý, skôr vodový. Niekedy, keď ráno vstávam, tak ako keby so mňa išiel silnejšie. Všimla som si, že po milovaní ustúpi tak na dva dni. Od nového roku, celý január som si nič nedávala, ale asi od polovice februára, ako som pociťovala zápach, tak som si začala robiť výplachy sódou /30g na pol litra - na jeden výplach/. Niekedy, keď som nevedela, že sa maju výplachy robievať iba 2 krát do týždňa, tak som si ich robievala aj ráno a večer, tak 3-4 dní. Trocha to ustúpilo, no mala som stále zápal. Tak som si ho liečila Aqvitochom /neviem presne ako sa to píše/, ale je to niečo ako savo, aspoň to tak cítiť. Ja som si ho kúpila v lekárni, rovno pol litra. Na zápal je dobre namočený gázový tampón Aqcitochom /prišivala som si naň šnúrku, aby som ho mohla z pošvy vybrať/ hlboko zaviesť do pošvy. Robievala som si to večer pred spaním. Zápal mi ustúpil. Len som sa nezbavila premnoženého laktobacilu. Niekedy si Aqvitoch aj postriekam po milovaní, ako prevenciu zápalu. … ber to ako múj boj s premnoženým laktobacilom… každá sme iná… asi tak
já řeším už rok stejný problém, rozjelo se mi to po porodu po nějaké době kojení, stále jsem do sebe cpala nějaké laktobacily, ale nyní jsem se dozvěděla, že laktobacily do zažívacího ústrojí zas nemají přijít do vagin.prostředí, pak nastane laktobaciloza, prý ani bílý jogurt:( jediné co mi pomohlo je Rosalgin očista tlustého střeva a úprava jídelníčku, slyšela jsem že dobré je pít i jablečný ocet s vodou, ale ten je dost kyselý tak nevím, a dost chvála je na tampony napuštěné přesně těmi laktobacily, které právě dolů patří, dobré je užívat při MS a někdy i mimo ní
ty tampony se jmenují Ellen jsou napuštěný přesně těmi laktobacily co se nachází ve vagin.prostředí, musím říct že to snad funguje:)
Ja mam rovnaky problem s laktobacilozou. Gynekolog len zalomil rukami. Vyplachy pomozu len kratkodobo a je to naspat, citala som, ze zaberaju antibiotika typu penicilin. Zacala som ho brat, uvidime. Najde sa tu niekto, kto sa toho zbavil?
Mám dotaz, pokud jste některá užívala na laktobacilózu antibiotika, zaváděly jste nebo je polykaly? ![]()
Ahoj,
už několik měsíců trpím výtoky, ale to by nevadilo. Nejhorší je to pálení uvnitř, pár dní před menstruací je to uplně nějbolestivější. Doktorka mi pořád je předepisuje bud nějaky čípky nebo masti. Když už mi nakonec zjistila laktobaciliozu, tak mi zase dala jen nějaky čípky a ty samozrejme nezabraly.Jsem na dietě, dělám si výplachy jedlou sodou…Měla jsem i penicilin..Výtoku jsem se zbavila ale ta bolest přetrvává. Už jsem zoufalá. Je tu někdo, kdo se toho nakonec zbavil? A jak? ![]()
Ahoj, úplně chápu, mám přesně stejný problém. Bohužel již asi 5 let
soda nezabírá, antibiotika mi taky nezabraly, zkoušela jsem asi 2-3× a různé. Tak nějak jsem se s tím už asi smířila, po tom, když člověk zkusí téměř všechno, lékař nepomůže a problém přetrvává, je to naprd… takže neustále menší výtoky, pálení uvnitř a při déle trvajícím sexu to není dvakrát příjemné.. chtěla jsem ještě změnit doktora, obvolat, zda s tímto někdo nemá zkušenosti, zda se toho již někdo zbavil, ale po tom, co všude čtu, to bude asi obdobné ![]()
5 let? To musí být hrozný, to si ani neumím představit. Já tím zatím trpím půl roku a zdá se mi to nekonečné
Zrovná jsem se objednala k novému doktorovi, a uvidim. Kamarádka co měla stejný problém, prý na to brala kapky Fungilen a ty ji spolu s antibiotikami zabraly. Tak je taky vyzkouším, už se to nedá vydržet…někdy mě to tak pálí, že mi dělá problém se zvednout z postele ![]()
Jj, měla jsem to horší, teď se to tak nějak stabilizovalo, dá se s tím žít
budu ráda, když mi pak napíšeš, jak jsi dopadla, jestli nový doktor něco věděl, doporučil.. mrknu na ty kapky a zkusím pak říct doktorce. Ta mi minule zase doporučila, ať si to mažu aspoň bepanthenem.. ale na co, když to nevyřeší příčinu..
Určitě se ozvu, jdu k tomu doktorovi příští týden. Jinak ty kapky se dají volně koupit v lékarně, je to na zníčení všech bakterií, kdyžtak mrkni na net. Hodlám vyzkoušet uplně všechno, hlavně abych měla klid… ![]()