Laparaskopie a hysteroskopie

31.10.13 20:14

Laparaskopie a hysteroskopie...

Zdravím všechny snažilky :mavam:,zakládám toto téma abych získala co nejvíce rad a zkušeností od těch, kteří mají toto vyšetření za sebou.Jsem dva dny po zákroku, nález který se u mě našel byla endometrioza v nízkém stadiu a nálezu o 5mm, vejcovody průchodné, vaječníky v pořádku. Podstoupila jsem vyšetření kvůli nedaření se otěhotnět. Snažíme se o první miminko, zatím jsem se svým gynekologem o léčbě ještě nemluvila, ale primář po operaci mi na oddělení oznámil, že se toto řeší hormonální léčbou, která spočívá vyvolat tak umělý přechod na 6 měsíců. Vzhledem k tomu, že mi je 23let a mám vše funkční na tohle odmítám přistoupit. Zajímá mě jestli je tu někdo se stejnou diagnozou a jestli se podařilo otěhotnět normální cestou. Děkuji předem za Váš čas a sdílené informace :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3208
31.10.13 20:23

Holka, taky jsem byla na laparce kvůli odstranění cysty - taky mi zjistili endometriozu, jen mi teda neřekli, v jakém stadiu…A přesně 3 měsíce po laparce se nám to podařilo :-) žádné prášky jsem nebrala - tím, že podstoupíš hormonální léčbu se ti těhotenství jen oddálí (min. o 6 měsíců) a nejlepší lék na endometriozu je těhotenství :-) Tak hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2630
31.10.13 20:33

@Kristýna01 A jak dlouho se snažíte otěhotnět? Zkoušela jsi cvičit podle Mojžíšové? Pokud ti našli jen endometriozu prvního stupně a vše ostatní je v pohodě, tak bych zkusila to cvičení. A ještě otázka - kde ti to dělali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
31.10.13 20:49

@Kristýna01 já jsem byla na laparce ted v kvetnu, nedařilo se nám otěhotnět 2roky, našli mi zánět v malé pánvi, měla jsem obalený levý vaječník a dělohu nějakou blánou. No a za tři měsíce po zákroku jsem našla na testu ty dlouhoočekávané //

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
31.10.13 20:50

Ahoj, já jsem byla na laparoskopii před osmi měsíci. Ale mi našli endometriózu 3. stupně, vejcovody mám taky průchodné. Po operaci jsem brala 3 měsíce Orgametril. Moc mi to pomohlo od bolestí při menstruaci, teď nemám téměř žádné a před laparoskopií to bolelo šíleně. Otěhotnět se mi ale zatím bohužel nepovedlo. Pokud ti lékař doporučuje hormonální léčbu, tak bych ho raději poslechla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.13 21:11

@Taormína Děkuji za reakci, nesnažíme se dlouho…je to půl roku, proto si myslím, že máme ještě šanci. Jinak mi vyšetření dělali v Karlovarské nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.13 21:13

@cybermis Ahojky ;) no já se právě hodně dočítám o tom, že na endometriozu je nejlepší lék těhotenství a proto si myslím, že by mi měli dát čas na to aby se to povedlo, a ne do mě hned cpát hormony. Nedovedu si to představit, prý je to svinstvo a hlavně nikde nemám jistotu, že pak všechno bude fungovat tak jako ted, menstruuju normálně, ovulaci mám každý měsíc a to je přece důlěžité. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
22.1.16 18:47

Laparaskopie a hysteroskopie

Ahojky holky jsem týden po laparaskopii a hysteroskopii kde zjišťovali průchodnost která dopadla ok. Bylo tam nalezeno male ložisko endometriozi které bylo odstraněno. Chtěla jsem se zeptat za jak dlouho vám to pomohlo k miminku. Snažíme se 3 roky. Děkuji za vaše odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
7.9.16 08:29

Ahoj holky,

prosím, doporučily byste mi, kam jít (Praha, Benešovsko) na laparoskopii (odstranění saktosaplhinx)? Kde jste byly spokojené jak s vlídností personálu, tak s odborností, prosím?

Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
LuciisPuciis
8.9.16 09:05
@Attila8 píše:
Já tohle vše podstoupila před vánoci a nepomohlo mi to vůbec.

Kde jsi byla? Byla jsi spokojená s personálem?

• Citovat
  • Upravit
1125
8.9.16 09:15

@LuciisPuciis Já jsem byla v nemocnici Na Homolce, ale je to už asi 7 let…
Je tam takové malé oddělení a personál byl moc příjemný. Jen je tam děsný nával a taky hodně rychle posílají pryč (posílali), právě kvůli tomu nedostatku lůžek. Ale zase ne, kdyby se na to člověk necítil, já jsem šla domů ještě s injekcí na ředění krve, ale opravdu po odsouhlasení.
Jinak na otěhotnění to zabralo tak napůl, 2 měsíce poté jsem byla na IUI a otěhotněla jsem, ale bohužel mi pak zjistili u miminka vážnou genetickou vadu, která vzniká náhodně. Dělali mi tam laparoskopii a hysteroskopii, žádný problém při tom nezjistili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
8.9.16 09:34
@Illaaa píše:
@LuciisPuciis Já jsem byla v nemocnici Na Homolce, ale je to už asi 7 let…
Je tam takové malé oddělení a personál byl moc příjemný. Jen je tam děsný nával a taky hodně rychle posílají pryč (posílali), právě kvůli tomu nedostatku lůžek. Ale zase ne, kdyby se na to člověk necítil, já jsem šla domů ještě s injekcí na ředění krve, ale opravdu po odsouhlasení.
Jinak na otěhotnění to zabralo tak napůl, 2 měsíce poté jsem byla na IUI a otěhotněla jsem, ale bohužel mi pak zjistili u miminka vážnou genetickou vadu, která vzniká náhodně. Dělali mi tam laparoskopii a hysteroskopii, žádný problém při tom nezjistili.

Ahoj, děkuji Ti. Já se právě rozhoduju pro pracoviště a nevím, kam jít. V 2008 jsem byla u Apolináře, ale nevím, jaká je tam situace teď, přeci jen, je to už dost let. Domů jsem šla také hned 2. den, to bylo super, ale zase se mi nechtějí pít takové ty lahvičky doma na vyčištění střev, protože mi z toho bylo na zvracení a nešlo mi to pozřít, za boha :poblion: Neznáš někoho, kdo by to absolvoval teď někdy, prosím, aby byly informace aktuální?

Aaaaa, genetická vada :-( To je mi moc líto :-( Ale to prostě člověk neovlivní. Co od té doby? Zadařilo se vám?

• Citovat
  • Upravit
104
8.9.16 18:46

Ahoj, mně čeká laparoskopie zítra. Odpoledne jsem dostala čípky na vyprázdnění, ale neudělalo to se mnou vůbec nic. Podle sestry to ničemu nevad, ale ja mám přece jen trochu obavu, nemůžete to způsobit komplikace při zákroku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1125
8.9.16 21:46

@LuciisPuciis bohužel neznám :nevim: Na Homolce tenkrát nebylo na pití projímadlo, ale myslím, že tam byla dietka asi 2 dny předem - bílé jogurty, vývary a den před zákrokem ti v nemocnici aplikovali gel Yal, takže to bylo docela v pohodě. Vypít nějaké větší množství projímadla bych ani nedala. To jsem kdysi zkoušela kvůli vyšetření střev a fakt to nešlo. Takže jsem pak na ty střeva měla nějaké jiné projímadlo, kdy se snad 2 dny pilo deci ráno a večer a právě k tomu byla taky ta dietka a to se už dalo, protože se to mohlo rovnou i něčím zapíjet.
Jinak jo, zadařilo se nám 2.IVF - mám 5-letého syna a loni KET - mám 9-měsíčního syna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LuciisPuciis
9.9.16 07:41
@Hyacinthe píše:
Ahoj, mně čeká laparoskopie zítra. Odpoledne jsem dostala čípky na vyprázdnění, ale neudělalo to se mnou vůbec nic. Podle sestry to ničemu nevad, ale ja mám přece jen trochu obavu, nemůžete to způsobit komplikace při zákroku?

A kde absolvuješ laparo, prosím? Jinak já jsem při laparo v roce 2008 pila nějaké 3 lahvičky s různýma tekutinama na vyprázdnění, ale taky jsem si nedošla, a nic se nestalo, vše proběhlo o. k. ;-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex