Laparoskopická operace žlučníku

3
10.11.25 23:26

Laparoskopická operace žlučníku

Ahoj všichni! ;)
Dlouho jsem projížděla různé diskuze, které se týkají laparoskopické operace žlučníku..(jelikož jsem na tu svojí čekala a dost jsem se bála). Každý psal své zkušenosti, a já bych se chtěla podělit i o tu svojí :kytka:. Možná to pomůže právě tobě, co to právě čteš a také se toho bojíš. Měla jsem spoustu otázek, na které mi samozřejmě nikdo nemohl přesně odpovědět, jelikož každé tělo je jiné a reaguje jinak :roll:.. Začlo to ultrazvukem, kde mi má doktorka přišla na údajně jeden větší kamínek. Žádné problémy jsem neměla, takže jsem si říkala že na operaci určitě nepůjdu, ikdyž mi má doktorka tvrdila opak. :nevim: Po nějaké době se to začlo projevovat.. začla jsem mít žlučníkové záchvaty, které jsem vždy přešla s brekem doma. Měla jsem už takový rituál, že jakmile přišel záchvat - šla jsem zvracet aby se mi ulevilo(nepomáhalo), pak vřelá sprcha, termofor na břicho a nastrouhaná brambora(vymačkat vodu a po lžících vypít)! Nastrouhaná brambora byl můj jediný zachránce..algifen ani nic jiného prostě nezabere. Měla jsem šílené bolesti, které mi přecházely do žaludku a až do zad. Poslední měsíc před operací jsem záchvaty měla pravidelně 3× do týdne..No hrůza. :pocitac: Po tom měsíci fakt pravidelných záchvatů jsem se sebrala a už si opravdu došla k obvodní, která mě hned poslala na chirurgii. Tam mě povodili po vyšetřeních (krev, ultrazvuk..). Nakonec jsem žlučník měla plný malinkých kamenů! Bylo to jasné, hned ten den si mě tam nechali, že to opravdu není sranda a jdu na akutní operaci. Po výsledcích krve jsem měla špatná játra, takže jsem od čtvrtka čekala přes víkend na kapačkách až se mi srovnají hodnoty v krvi a mohla v pondělí na operaci. :roll: V pondělí jsem byla samozřejmě nervózní, byla to má první operace a vůbec jsem nevěděla do čeho jdu. Dostala jsem před operací oblbovák, a už si jen pamatuju jak jsem jela na sál a anesteziolog mi říkal “dobrou noc”. Vzbudila jsem se na dospávacím pokoji a měla jsem strašné bolesti, naříkala jsem a tak mi sestra ještě něco dala, a já zase usla. Pak jsem se probrala okolo 15:00 na JIP, kde mi sestřička chodila máčet rty, abych je neměla suché. Byla zlatá :srdce:. Po pár hodinách jsem si chtěla dojít i na záchod, jelikož jsem neměla hadičku. Zvedání byla teda šílená bolest, ale při chůzi to bylo 100× lepší. Pak jsem jen samozřejmě odpočívala, to ležení bylo strašný (nejsem zvyklá).. mohla jsem být jen v jedné poloze, protože každé pohnutí bylo bolestivé. Na noc jsem si řekla o něco na bolest, abych se ještě dospala. Nebyla jsem ani unavená, čekala jsem že to celé prospím, jak to všude zmiňují ostatní. :D Druhý den jsem chtěla zase trochu chodit, došla jsem si i do sprchy, ale měla jsem teda půl dne šílený průjem(z narkózy). Vše ostatní jsem snášela v pohodě. Vytahování drénu bylo nejhorší. Sice to je chvilková záležitost, ale bylo to šílený. :zed: Po dni mě přehodili na normální pokoj, kde jsem se vyležela a 2 dny po operaci jela domů. Doma to bylo v pohodě, samozřejmě dieta - vařila jsem jen na parním hrnci. Jedla přesnídávky a banány. Zvedání z postele mě bolelo zhruba týden, spíš tedy spodek břicha. Na vytáhnutí stehů jsem šla zhruba po 10dnech. To vůbec nebolelo, bylo to v pohodě. A jak s jídlem dál? Asi po 8 dnech jsem si dala trojuhelník pizzy - nic mi to neudělalo. Pak jsem zkoušela mé oblíbené 7up bez cukru - také nic. Takže jsem bublinky snášela dobře. Zhruba po 12-13 dnech jsem si dala i mraženou pizzu, normální jídlo i brambůrky. Vše úplně bez problému. Na záchod vůbec nelitám, chodím jednou denně (někdy i jednou za 2 dny). K jídlu jsem se tedy vrátila rychle a bezproblémově - jsem jeden ze šťastlivců. :kytka: Kdyby vás cokoliv zajímalo, napište mi ;). Přeji hodně zdraví a držím palce ať už při operaci nebo uzdravování. Vše má svůj čas! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.11.25 08:04

Uf.jen ja jsem tedy nebyla na operaci zlucniku, ale brali mi laparo delohu i vajecniky, narkoza operace Jip tam nejake kapacky cca12h. Pak normalni pokoj, cevka. Ale tuk tuk me vubc nic nebolelo..davali nam nejake tablety a v pohode. Za 24h uz cevka ven a prochazeni. Ze te nechali tak trpet.

• Citovat
  • Upravit
80191
11.11.25 08:09

Zakladatelka byla asi na klasické operaci, ne? Jinak nechápu, co by jí tak děsně bolelo. Jo, klasika bolí. Laparo je brnkacka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.11.25 09:13

@inkakřivák byla jsem na laparoskopické. To že vás to nebolelo neznamená, že to nebolí někoho jiného. :palec: Každý má jiný průběh. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80191
11.11.25 11:29

@tynka08 tak to fakt nechápu. Tři čtyři dírky do břicha a hotovo. Čtyři stehy. Takže za mne je laparo jednoduše fakt prd. Nejhorší na tom bylo to hnusné projímadlo. Takže já bych komukoliv, kdo jde na laparoskopickou operaci popsala svou zkušenost pár slovy - nastoupila, dostaneš projímadlo, druhý den to odoperuji a po jednom dni, kdy mě strašně bolela ramena z postele na pooperačním, tě vykopnout na normální pokoj. A za dva dny domů. Stehy mi vytáhla praktická. A jim všechno. Nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.11.25 11:35

@inkakřivák to je super že to u vás probíhalo takhle hladce. Já ležela v nemocnici před operací 4 dny kvůli špatným výsledkům krve a srdečním problémům. Každý má jinou zkušenost a já se podělila o tu svojí. ;) Mám sice 4 jizvy, ale stehů jsem teda měla 9..(3 u pupíku, 3 u drénu, 1 na jizvě kousek od drenu a 2 u žaludku). Každému kdo měl v pohodě operaci to přeju, ale uvědomte si, že ne každý to má hrk frk stejné. Pěkný den ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80191
11.11.25 12:05

No a já popisují tu lepší stránku. Nikdo neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5167
11.11.25 12:42

Jsem netušila že se dá z operace žlučníku napsat taková kovbojka. Kdo ví, co by napsali ti, co byli na operaci srdce, mozku, apod… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80191
11.11.25 12:45

@ibis jo, třeba operace ledvin, to bylo maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí