Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak artroza se neoperuje hned. Třeba na výměnu kolena moje mamka čekala v pořadníku dva roky, předtím čekala, než se do něj dostane. A zápěstí se ani vyměnit nedá, ne. Doktor může napsat něco jako condrosulf, ale je v tom víc té účinné látky. Nebo jí prostě něco takového koupit.
Příspěvek upraven 09.11.25 v 20:52
@Anonymní píše: Více
také jsem ještě nikdy neslyšela, že by se operovala artróza v zápěstí, jak píše @vokishka koupit dobrý chondrosulf, ty nejúčinnější jsou na předpis od lékaře
Tak zrovna kvůli zápěstí riskovat v 83 letech operaci s narkozou? Doktor má aspoň rozum, ne. Navíc operace zápěstí je pomerne složitá záležitost s nejistým výsledkem. Ano takže ortéza a kloubní výživa, co jiného a kor v tom věku🤷♀️ někdy se neoperuje ani zlomená klíční kost nebo kyčel.
Konopné mazání, léky proti bolesti.
Teď někde vedle někdo radil přípravek Dona.
Něco podobného řešíme doma s mamkou, taky je v pokročilejším věku a má artrózu v zápěstí. Nejvíc jí pomohlo kombinovat šetření zápěstí, teplo a jednoduché cviky od fyzioterapeuta, aby jí ruka úplně nezatuhla. K tomu dlouhodobě bere kloubní výživu, konkrétně Alavis Triple Blend, a sama říká, že zápěstí i prsty míň bolí a líp s nimi hýbe při běžných činnostech. U vaší babičky bych něco podobného klidně zkusila, mohlo by to pomoct.
Mám hodně podobnou zkušenost, taky to řešíme u babičky s artrózou v ruce. Šetření zápěstí, teplo a pár jednoduchých cviků od fyzia fakt udělají hodně. A s tou kloubní výživou souhlasím – u nás to babi taky začala brát a sama říká, že ji zápěstí tolik nebolí a zvládá líp běžné věci jako krájení nebo držení hrnku. Za mě to jako podpora určitě stojí za zkoušku.
Dobrý den,
babička má 83 let a byla jí zjištěna tento týden artróza v zápěstí. Doktor operovat nechce. Dál jí stahovak na zápěstí.
Čím ji mohu pomoci?
Diky