Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ve svých cca 18 - 20 letech jsem měla zánět močových cest nesčetněkrát a vždy ATB. Jsem v pořádku. Dokonce i dcera, která měla 3 roky je musela brát a taky dobrý.
Tak nikam nechoď, ATB neber a počkej až ti diky nelecenemu zánětu selžou ledviny…to bude lepší ![]()
Když na nic nejsi alergická tak proč si myslíš že bys měla mít tak masivní reakci na antibiotika že bys z toho hned umřela?
Příspěvek upraven 08.11.25 v 08:19
A jaké jsi měla, já bych nejraději řekla de ať mi napíše ty co už jsem brala třeba na angínu u těch vím že alergická nejsem ale to je prostě jen ta moje hlava ach jo
@Vladusxx nevím prostě se bojím ale nic mi nezbyde než se vzchopit a jít k dr
@Vladusxx četla jsem to tady v diskuzích že některé ženy na nic alergické nebyli a atb měly tak silně reakce že se jim špatně dýchalo a omdlevaly atd..
Tak tam jdi a na místě se zeptej, jestli by ti nemohli dát antibiotika, jaká jsi už měla, že se bojíš alergie. Třeba jsi brala něco, co bude vhodné i na toto.
Nebo si vezmi první dávku rovnou v nemocnici a hodinku tam poseď. Řekla bych, že pokud se nic nestane do pár minut, tak OK a dostala bys nejhůř vyrážku, ale už ne anafylaktický šok, kdybys měla alergii.
@TRG super nad tím přemýšlím celou dobu, že jim řeknu o antibiotika která jsem už měla ale na internetu píšou že se nedávají na zanet mocaku
@Anonymní píše: VíceŘekni si o Furolin, bude tě bolet žaludek, ale jinak jsou neškodná, nevím o nikom komu by neseděl
@Anonymní píše: Více
Zeptej se. Možná se nedávají, protože nejsou účinná, ale třeba se nedávají, protože jsou širokospektrá a na zánět močáku stačí něco s úzkým působením, ale napsat ti je mohou.
No a nebo si tam fakt sedni, vezmi pilulku, přečti si kapitolu v knížce nebo diskusní vlákno na Emiminu a jdi domů s vědomím, že jsi přežila a max se doma za pár hodin nebo dnů osypeš, ale už neudusíš.
@Anonymní píše: Více
A dialýzy se nebojíš? Nebo celkové sepse? Zánětu osrdečníku? To všechno jsou následky neléčeného zánětu a s mnohem vyšší pravděpodobností, než že budeš mít na biseptol (aspoň to jsem tedy já dostávala na zánět močáku) reakci, kterou bude nutné řešit s lékařem.
Antibiotika se dávají podle typu infekce a opravdu se nevybírají podle toho, o co si pacient řekne, protože na to, s čím je problém, nemusí vůbec zabírat.
A nedavaj se nahodou na zanet mocaku chemoterapeutika? Treba se bojis zbytecne. Ja teda takove obavy z atb nechapu. Jsem uz dost starsi a nikdy jsem neslysela o nikom, kdo by mel problem s atb krome nejake vyrazky po penicilinu nebo treba zazivacich obtizi, a to hlavne drive, vzdyt tech druhu je
Ahoj lidičky, potyčkám se od úterý s bolavim močálem bolí mě už i přirození čůrání neboli jen močák, chci jít na pohotovost už protože to je vyvěrající jenže se bojím antibiotik že dostanu alergií a umřu, alergická na nic nejsem zatím ale já četla všechny diskuze o ATB na močák a mám paniku