Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den mám problém s kolenem hrozí mi operace ´´laparoskopie kolene´´ chtěla jsem se zeptat na jak dlouho to je na netu sem četla že je možné jet odpoledne domů. Nevíte? nebo to je klasika cca 3 dny? děkuji za odpovědi
U kolene se tomu zákroku říká artroskopie.
Existuje i jednodenní chirurgie, to musíš zjistit tam, kde ti to budou dělat.
Tak ono bude záležet, kvůli čemu ti budou artroskopii dělat. Jednou jsem jela domů den po zákroku (jela bych ještě ten den odpoledne, kdybych ho celý neprozvracela). Při druhé operaci mě pouštěli 3. den po zákroku.
Aha a nevíte jestli se to dá zjistit na internetu na jak dlouho tam budu? nebo až přímo v nemocnici?
@niskey tak na tohle ses měla zeptat doktora, když s tebou domlouval operaci ne?
Nedomlouval řekl že když mě to bude bolet tak půjdu na operaci. Bolest stále trvá tak se zatím jen tak obrazně informuji ![]()
@niskey mám podobný problém
mám prasklý meniskus, je odtržený od kloubního pouzdra a dostala jsem 6 týdnů na cvičení a „rekonvalescenci“ a když to bude bolet, tak jdu na operaci taky. Termín mám 1.3., tak budu ještě doufat, že se to nějak zlepší…
Já jdu v úterý an kontrolu furt to bolí tak sem zvědavá co mě řekne. Když sem byla s tím jedným tak jsem byla v rychnově nad kněžnou a byla sem myslím ty 3 dny.Tak jestli to už zkrátili na ten den nevím no nebo kdyžtak v šumperku ale nejlepší kdybych šla na tu operaci bylo kdybych šla ještě ten den domů mám malého prcka doma tak bych nechtěla být dlouho pryč ![]()
Měla jsem artroskopii kolene, prasklý menisk a resekce pliky. Jeden den jsem přišla, druhý den v 10 ráno operace a třetí den domu. Nevím, jestli to jde ambulantě, že po operaci se jde domu, ale domnívám se, že ne, 1.) narkóza a 2.) do druhého dne jsem měla v koleně drén a ten mi vyndavali až těsně před odchodem z nemocnice. Takže to chce nechat odtéct asi těch 24h, přecijenom v tom koleni to dost krvácí a kam by se to odvedlo, když by se po operaci odcházelo hned domu?
@niskey tak se prostě v úterý zeptej. Záleží opravdu kam se na to objednáš, někde dělají jednodenní chirurgii, je to pro ně levnější, ale ty budeš doma trpět… je lepší si ten den po operaci poležet a odpočinout. Stejnak se o dítě nepostaráš sama.
Aha no já sem to našl ana internetu a aji na tránkách nemocnice ustí nad orlicí píšou že operují ambulantně s hospitalizací max 24 hod. ale zase na ústí jsem slyšela jen nepěkný věci ![]()
@Meera já se dočetla že to před operací odkrvují po operaci se tedy dá hned vstát a chodit
@niskey Záleží,jestli ti budou dělat nějaký zákrok a jaký nebo se ti tam jen podívají. Většinou se chodí 2.den domů.
@niskey hahaha, zajímalo by mne, kdo by si na tu nohu šlápl, když píšeš vstát a chodit, ono to jako docela festovně bolí ![]()
Já vím byla sem z jedním kolenem a to sem tejden na něj nešlápla já jen píši co sem našla ![]()