laringitida

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
23
14.2.07 17:20

laringitida

Dobrý den, prosím je laringitida nakažlivá, děkujííí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15326
14.2.07 17:23

https://www.emimino.cz/modules.php?…

https://www.emimino.cz/modules.php?…

ahoj jani,
našla jsme tu dvě diskuse o laryngitidě, tak zkus pohled v nich.
pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
14.2.07 17:42

Jako laryngitida se může u některých lidí projevit nějaká viróza. takže laryngitidou jako takovou se nakazit nedá, ale tím virem (kterej se projeví různě třeba rýmou kašlem a pod.) jo. Náš malej už dvě měl… snad to nebude často…
 Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
14.2.07 17:48

no mě jde o to, že mi má zítra přijet kamarádka a její prcek trpí na laringitidy, a na dnešek v noci ho to zase trápilo, prý přes den nic… tak já nevím, jestli jí mám návštěvu odmítnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
14.2.07 18:28

Nevím, my přes den taky nic nemáme… takže pokud jí ve dne opravdu nekašle a nesmrká, tak bych se nebála…

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
14.2.07 18:29

Děkuji :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yse
994
23.3.19 19:13

Dobry vecer,poradi mi prosim nekdo,zda pri laringitide lze podat diteti rektalne Diazepam v tube? Jsme mimo civilizaci a na triletaka se neco chysta. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
23.3.19 19:26

Syn měl laringitidu na podzim a teda dávali jsme dithiaden plus léky na horečku a dýchat chladný vzduch, takže spal pod peřinou s kulichem na hlavě u otevřeného okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yse
994
23.3.19 19:37

@lucielorenc Ano rady znam,ale jde mi o zachvat kdy se dite az dusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
23.3.19 19:42

Že by se dával diazepam jsem nikdy neslyšela, preventivně spíš léky na alergii např. dithiaden či kortikoidy od lékaře. Ale zkuste si zavolat na pohotovost, poradí Vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
23.3.19 19:45

@yse no syn vyloženě sipal a já volala na pohotovost a tam mi řekli toto, kdyby se to zhoršilo, tak volat rychlou. Naštěstí u nás ten dithiaden zabral, plus dát ještě něco i na suchý kašel, nebo kalciovy sirup. Ráno jsme pak šli k dr… diazepam se podle mě dává u vysokých horeček jako prevence febrilnich křečí. Snad se najde ještě někdo, kdo poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yse
994
23.3.19 19:45

@stonožka12 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
23.3.19 20:55
@yse píše:
@lucielorenc Ano rady znam,ale jde mi o zachvat kdy se dite az dusi.

Určitě bych nedala diazepam…to je sedativum a otok to nezmírní. Stav může spíše zhoršit…tím, že dítě bude pod sedativy nebude schopné vyvíjet takovou sílu při dýchání pokud přijde dušnost.
V akutních stavech se podávají antihistaminika…např..fenistil kapky (volně prodejné), dithiaden, prothazin.
Pokud se laryngitidy opakují a dítě trpí dušností kde nezabere ani studený vzduch, tak bych si řekla o prednison čípky nebo tablety…ty jsou ale na předpis. Prý se rectodelt již od roku 2015 neprodává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yse
994
23.3.19 21:31

@S.maya Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...