Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, mám takový zvláštní dotaz.
od čtvrtka je malej nemocnej, s tím že nám Mudr. diagnostikovala bronchitidu. Dostal ventolin na inhalaci. Bohužel 2 noci se jen dusil, a nemohl spát tak jsme dneska ráno jeli na pohotovost.Dr. nám sdělila, že je to laringitida společně s bronchitidou. Dostal další léky a stále ventolin. Máme mu dávat dýchat studený vzduch.Jen jsem se zapoměla zeptat, zda s ním můžeme jít na procházku, když má dýchat ten studený vzduch. Myslíte že by mu to mohlo nějak víc uškodit? Když ho pořádně zabalíme?
Pokud jsi nekde kde je čisté ovzduší na venkově, u rybníka, park odlehlý, prostě nekde kde je minimalní provoz, tak jo na hodinku bych šla ale, pokud bydlíš ve městě a chceš se procházet kolem cesty nešla bych…je to velký rozdíl v ovzduší a mohlo by to nadělat paseku.to je muj názor.
Nejela bych, ani kdyby byl v kocarku, ma lezet, jsou to vazna onemocneni a velmi rychle se ti muze zacit znova dusit a skoncite v rychle v nemocnici
zkusenosti bohuzel mam
prochazka vycerpava, to je lepsi to vetrani a cteni pohadek doma
@PetulkaKol naopak venku se mu bude dychat lip, jen bych nesla pri horecce a pri inverzi.
@suik píše:
@PetulkaKol naopak venku se mu bude dychat lip, jen bych nesla pri horecce a pri inverzi.
pri bronchitide byvaji horecky, no i pri laryng. u nas vzdy
Pokud uz je bez horecek, tak bych sla..nam to doktorka povolila, ze se mu venku ulevi..jen, ze ma byt hodne nabaleny, ale meli jsme jen laringitidu
Pokud nemá teplotu a je malej…tím myslím do kočárku, šla bych…
My ted končíme akutní bronchitidu a teploty měl první 3 dny…takže jdeme vždy aspoň naproti do krámu
Laryngitidy máme taky bez teplot
@PetulkaKol jen běžte, opravdu, nám to hodně pomáhalo hlavně když je takováhle zima
Holky, tak jsme byli venku
Jiříček si konečně zdříml. pak koukal ale nejdůležitější bylo, že se mu opravdu krásně dýchalo. Ještě pak hodinku doma byl v klídku. Pořádně jsem mu vyvětrala v ložnici, vypla jsem topení, otevřela mu ventilačku, zabalila ho do fusaku a dala jsem mu na hlavičku čepičku. Je tam docela zima, tak snad s přítelem nezmrzneme
Hlavně že malýmu bude dobře ![]()
Nebo ještě nějaké fígle máte???Čím mu pomoci? Moc děkuji