Co na neštovice, aby propukly

170
10.2.13 07:38

Co na neštovice aby propukly

Ahoj maminky můžete mi poradit co na neštovice aby se vyrazily víc syn je dostal ve školce, ale má jen 2 což se mi zdá hodně málo a bojím se aby je nedostal příště znova nemáte nějakou radu na vypuknutí? Vím, že každá maminka se jich chce zbavit, ale já nechci aby je syn měl pak třeba v dospělosti to by bylo blbý. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7661
10.2.13 07:50

Myslím, že se i při takhle lehkém průběhu nemoci vytváří protilátky v dostatečném množství.
Mě třeba moje máma vvždycky tvrdila, že jsem neštovice vůbec neprodělala, a přitom protilátek mám dost (byla jsem na testu), takže jsem je musela prodělat v tak mírné formě, že to máma vůbec nepostřehla.
Buď ráda, že ho to netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1442
10.2.13 08:01

Mě moje mamka radila, ať dám klukům panáka slivovice, že se pak rychleji projeví :nevim: Naštěstí jsem tuto radu nemusela použít, kluci jich nakonec měli až moc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
10.2.13 08:12

I jeden pupínek stačí k tomu, aby se vytvořila iminuta a už je nikdy příště neměl. Buď ráda za to, že je prodělá v tak lekhé formě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
10.2.13 08:14

A kdy je dostal? U nás se to nejdříve jevilo taky jako že nic a nakonec jich bylo až moc, osypaly se mi holky více až 4tý den, první tři dny měly jen pár neštoviček 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
10.2.13 08:48

@milunaeviku vysypává se 5 dní, takže to ještě může vypuknout, ale nemusí, většinou se ale imunita nevytvoří po tak malém výsevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
10.2.13 09:02

Tak to jsem ráda, že to stačí taky mi radili panáka, ale 4-letému dávat panáka odmítám nejsem blázen to né. Má je od středy a ve čtvrtek jsme byli u doktorky tak to je bude mít asi už za sebou. Vím jaké to je dcera je měla všude byla jak Hyena skvrnitá se 40 teplotama a byl to děs. Tak pokud to stačí nechám to tak a žádné pokusy. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
10.2.13 09:44

No pokud je má takhle málo, může je opravdu chytit znova.My se nejvíc osypali 3 a 4 den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
10.2.13 09:46

Syn 10.dalsi synove 30 m a 14 m a nic.ani priusnice ani spalu jen herpen anginu prostredni a starsi spalovou anginu. Mam strach at to nechytno
u az budou velci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
10.2.13 10:14

Já vím, co hlavně nedělat - nechodit s neštovicemi ven. To jsem slyšela od známé, že byla v lázních, dcera měla neštovice a manžel vzal dceru na návštěvu za mámou a neštovice jí údajně „zastydly“ a měla je pak ještě jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
10.2.13 17:25

:D Jé ted je máme taky malá 7 let je prodělala před 3 týdny a melj je má od středy ve čtvrtek jsme byli u doktorky měl jen 4, tak poradili hodně spotit tak jsme topili jak o žovat a do rána byl komplet a ted ho mažu celýho protože je má úpně všude :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.2.13 19:38

HOlky a ty neštovice jak dlouho asi od výsevu jsou??
A jak přesně vypadaly??
Kluk měl loni 6 jenom na tváří, ale byly jsme na dovolené.. Nejdříve, že je to od komára, ale léčily jsme to 14 dní..
Předtím jmse byli v kotaktu s vylečenýma s neštovic - 3 sourozenci, kamarádka a prý, kojenec měl jenom 10 ks..
Do teď nevím jestli to byly nebo ne, protože jsme byli na dovolené a potom dětská byla sama na dovolené..
Dá se to nějak zjistit, jestli je měl??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
10.2.13 19:51
@kvaček píše:
HOlky a ty neštovice jak dlouho asi od výsevu jsou??
A jak přesně vypadaly??
Kluk měl loni 6 jenom na tváří, ale byly jsme na dovolené.. Nejdříve, že je to od komára, ale léčily jsme to 14 dní..
Předtím jmse byli v kotaktu s vylečenýma s neštovic - 3 sourozenci, kamarádka a prý, kojenec měl jenom 10 ks..
Do teď nevím jestli to byly nebo ne, protože jsme byli na dovolené a potom dětská byla sama na dovolené..
Dá se to nějak zjistit, jestli je měl??

Dají se z krve zjistit protilátky, ale řešila bych to až v pozdní pubertě, pak bych nechala oočkovat, i když u chlapa nehrozí komplikace v těhotenství, ale pozdnější neštovice leckdy nemají hezký průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
11.2.13 13:40

Právě, neměl žádné teploty -ale to prý nemusí a měl na tváří na druhý den 6 nakoby štípanců. které pak začaly mokvat a vytékat těkutina, což jsem někde slyšela, že to dělají i neštovice..
Bylo to u vody, tak všichni, že komár, tak jsem nad tím přemýšlela, protože to opravdu nešlo dolů a 14 dní to pořád mokvalo a vytékalo něco z toho, pak jsem si koupila ten pudr, jak se dává na neštovice a pomohlo..
takže nevím no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
11.2.13 15:50

@kvaček no dcera si od moře přitáhla jeden takový škaredý nateklý pupínek, a neštovice to teda nebyla, takže možná že tam něco štípe tak podivně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí