Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky můžete mi poradit co na neštovice aby se vyrazily víc syn je dostal ve školce, ale má jen 2 což se mi zdá hodně málo a bojím se aby je nedostal příště znova nemáte nějakou radu na vypuknutí? Vím, že každá maminka se jich chce zbavit, ale já nechci aby je syn měl pak třeba v dospělosti to by bylo blbý. Děkuji
Myslím, že se i při takhle lehkém průběhu nemoci vytváří protilátky v dostatečném množství.
Mě třeba moje máma vvždycky tvrdila, že jsem neštovice vůbec neprodělala, a přitom protilátek mám dost (byla jsem na testu), takže jsem je musela prodělat v tak mírné formě, že to máma vůbec nepostřehla.
Buď ráda, že ho to netrápí.
Mě moje mamka radila, ať dám klukům panáka slivovice, že se pak rychleji projeví
Naštěstí jsem tuto radu nemusela použít, kluci jich nakonec měli až moc ![]()
I jeden pupínek stačí k tomu, aby se vytvořila iminuta a už je nikdy příště neměl. Buď ráda za to, že je prodělá v tak lekhé formě.
A kdy je dostal? U nás se to nejdříve jevilo taky jako že nic a nakonec jich bylo až moc, osypaly se mi holky více až 4tý den, první tři dny měly jen pár neštoviček ![]()
@milunaeviku vysypává se 5 dní, takže to ještě může vypuknout, ale nemusí, většinou se ale imunita nevytvoří po tak malém výsevu.
Tak to jsem ráda, že to stačí taky mi radili panáka, ale 4-letému dávat panáka odmítám nejsem blázen to né. Má je od středy a ve čtvrtek jsme byli u doktorky tak to je bude mít asi už za sebou. Vím jaké to je dcera je měla všude byla jak Hyena skvrnitá se 40 teplotama a byl to děs. Tak pokud to stačí nechám to tak a žádné pokusy. Děkuji
No pokud je má takhle málo, může je opravdu chytit znova.My se nejvíc osypali 3 a 4 den.
Syn 10.dalsi synove 30 m a 14 m a nic.ani priusnice ani spalu jen herpen anginu prostredni a starsi spalovou anginu. Mam strach at to nechytno
u az budou velci
Já vím, co hlavně nedělat - nechodit s neštovicemi ven. To jsem slyšela od známé, že byla v lázních, dcera měla neštovice a manžel vzal dceru na návštěvu za mámou a neštovice jí údajně „zastydly“ a měla je pak ještě jednou.
Jé ted je máme taky malá 7 let je prodělala před 3 týdny a melj je má od středy ve čtvrtek jsme byli u doktorky měl jen 4, tak poradili hodně spotit tak jsme topili jak o žovat a do rána byl komplet a ted ho mažu celýho protože je má úpně všude ![]()
HOlky a ty neštovice jak dlouho asi od výsevu jsou??
A jak přesně vypadaly??
Kluk měl loni 6 jenom na tváří, ale byly jsme na dovolené.. Nejdříve, že je to od komára, ale léčily jsme to 14 dní..
Předtím jmse byli v kotaktu s vylečenýma s neštovic - 3 sourozenci, kamarádka a prý, kojenec měl jenom 10 ks..
Do teď nevím jestli to byly nebo ne, protože jsme byli na dovolené a potom dětská byla sama na dovolené..
Dá se to nějak zjistit, jestli je měl??
@kvaček píše:
HOlky a ty neštovice jak dlouho asi od výsevu jsou??
A jak přesně vypadaly??
Kluk měl loni 6 jenom na tváří, ale byly jsme na dovolené.. Nejdříve, že je to od komára, ale léčily jsme to 14 dní..
Předtím jmse byli v kotaktu s vylečenýma s neštovic - 3 sourozenci, kamarádka a prý, kojenec měl jenom 10 ks..
Do teď nevím jestli to byly nebo ne, protože jsme byli na dovolené a potom dětská byla sama na dovolené..
Dá se to nějak zjistit, jestli je měl??
Dají se z krve zjistit protilátky, ale řešila bych to až v pozdní pubertě, pak bych nechala oočkovat, i když u chlapa nehrozí komplikace v těhotenství, ale pozdnější neštovice leckdy nemají hezký průběh.
Právě, neměl žádné teploty -ale to prý nemusí a měl na tváří na druhý den 6 nakoby štípanců. které pak začaly mokvat a vytékat těkutina, což jsem někde slyšela, že to dělají i neštovice..
Bylo to u vody, tak všichni, že komár, tak jsem nad tím přemýšlela, protože to opravdu nešlo dolů a 14 dní to pořád mokvalo a vytékalo něco z toho, pak jsem si koupila ten pudr, jak se dává na neštovice a pomohlo..
takže nevím no..
@kvaček no dcera si od moře přitáhla jeden takový škaredý nateklý pupínek, a neštovice to teda nebyla, takže možná že tam něco štípe tak podivně ![]()