Láska k miminku prosím o radu

Anonymní
16.3.22 18:44

Láska k miminku prosím o radu

Holky anonym citlivé téma. Jsem měsíc po porodu. No prvních 14 dní hrůza, malej byl zlatej, měl žloutenku tak jen spal, ale já jsem si neuměla představit jak to vše zvládnu, že už nikdy nemůžu jít tam a tam. Po 14 dnech se to zlepšilo, zase malý je teď uřvany mimčo. Musí se jen chovat jinak brečí jakmile se uloží do postýlky. A teď k dotazu, jsem divná když mi nevadí půjčovat miminko rodině na procházky, kamarádkám do náruče? "Ba naopak jsem ráda, když si ho někdo vezme. Všude čtu, jak maminka nechce půjčit mimi a já jsem ráda když ho mamka vezme ven a rozhodně nestojím u okna ale užívám si chvilku být sama. Ještě se chci zeptat na rady typy jak na ubrecene mimčo. Nenechávám ho vybrečet ale na záchod, do sprchy musím taky někdy a on vše kromě náruče odmítá. Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
16.3.22 18:53

Měla jsem to taky tak ten první měsíc, pak se to úplně otočilo a teď malého (4m) nechci dát nikomu. On vlastně taky nechce 😃 když byl malý, tak jsem ho měla skoro pořád v nosítku, do vany jsem chodila, když přišel přítel z práce, teď mi vydrží po hrazdičkou, ale beru si ho do koupelny. Na záchod taky s nositkem, teď občas taky, když mi v něm spí, odložit na spanek se dá málokdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
16.3.22 18:55
J
@Anonymní píše:
Holky anonym citlivé téma. Jsem měsíc po porodu. No prvních 14 dní hrůza, malej byl zlatej, měl žloutenku tak jen spal, ale já jsem si neuměla představit jak to vše zvládnu, že už nikdy nemůžu jít tam a tam. Po 14 dnech se to zlepšilo, zase malý je teď uřvany mimčo. Musí se jen chovat jinak brečí jakmile se uloží do postýlky. A teď k dotazu, jsem divná když mi nevadí půjčovat miminko rodině na procházky, kamarádkám do náruče? "Ba naopak jsem ráda, když si ho někdo vezme. Všude čtu, jak maminka nechce půjčit mimi a já jsem ráda když ho mamka vezme ven a rozhodně nestojím u okna ale užívám si chvilku být sama. Ještě se chci zeptat na rady typy jak na ubrecene mimčo. Nenechávám ho vybrečet ale na záchod, do sprchy musím taky někdy a on vše kromě náruče odmítá. Děkuji za odpověď

Já si myslím, že jsi úplně normální. Taky jsem si ráda oddechla a nekoukala nedočkavě z okna. Tedy pokud ho někomu nedáváš na 20 hodin denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.22 18:57

Děkuji za odpověď. Já když právě všude vidím ty maminky, které nedovolí ani kouknout do kočárku, tak si říkám jestli nejsem divná 8o. Nevadí mě návštěvy ba naopak jsem ráda.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.22 18:59

@kbrz nedávám :mrgreen: Ale minule jsem manželovi řekla ať určitě nespěchá s procházkou :mrgreen: Chtěla jsem uklidit +si odpočinout. Přišel za 3 hodky (strašně rychle ty 3 hodky utekly :mrgreen:)

• Citovat
  • Upravit
11180
16.3.22 19:01

Jé, no jasné. Půjčovala jsem ráda, a za každou chvíli, kdy jel s kočárem někdo jiný, jsem byla vděčná.

Užij si to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
16.3.22 19:02

Ja taky děti ráda půjčuju :mrgreen: všechny jsou jako miminka děsně kontaktní a mě vyčerpává je celý den tahat, tak když se našel někdo ochotný chovat, tak sem mimco s radostí předala :lol: jinak nosím v šátku, když musíš třeba do sprchy, tak dám chvíli do vibračního lehátka, ale spíš se snažím sprchovat, když je doma partner :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.22 19:07

Holky to jsem ráda že nejsem divná, protože oproti kamarádce která malou nepůjčí nikomu (3 roky) jsem opravdu divná. A ještě baví vás péče o mimčo? Mně to někdy nebaví, hlavně když pořád brečí, nebo ve 3 ráno :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2164
16.3.22 19:13

Ne, narozdíl od těch hysterek jsi naprosto normální. Gratuluji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
16.3.22 19:14

Není na tom nic divného. Já své děti miluju nade všechno, ale nikdy mi nevadilo je „půjčovat“. Vadilo mi je půjčovat (a nepůjčovala jsem) nezodpovědným příbuzným, kuřákům apod., ale u člověka, o kterém jsem věděla, že je zodpovědný a k miminku se chová adekvátně, jsem neměla problém. Miminka do kočárku jsem půjčovala třeba i své náctileté neteři.
Na uplakané děti mi zabralo jen kojení, chování a nošení. Užila jsem si toho dost a dost. Je to otravné, ale dobrá zpráva je, že dočasné. Naše dětská dr. moje postesknutí, že jen nosím a kojím, trefně komentovala slovy „chápu, je to náročné, ale nebojte, ono se vám to v dobrém vrátí.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
16.3.22 19:18

Ten pláč je vyčerpávající. Časté jsou koliky, zkus si najít diskuze o kolikách a bolení bříška, je tam spousta rad, jak proti tomu bojovat.
V naprosté většině případů mimča přestanou plakat mezi 3.-4.měsícem, do té doby se to musí přežít. U obou mých dcer bylo toto období pro mě očistec.

Jinak, já děti půjčuji ráda, ráda se jich “zbavím”, ale je fakt, že po dvou hodinách už se mi stýská :) ale obě dcery jsem si zamilovala ať později, první kolem 6 měsíců, druhou ve 4 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
16.3.22 19:25
@Anonymní píše:
Holky to jsem ráda že nejsem divná, protože oproti kamarádce která malou nepůjčí nikomu (3 roky) jsem opravdu divná. A ještě baví vás péče o mimčo? Mně to někdy nebaví, hlavně když pořád brečí, nebo ve 3 ráno :mrgreen:

Ja mam temer mesicni mimco, je teda uplne zlate, temer me nepotrebuje a vystaci si samo, ale popravde me ta pece taky nebavi a ta jednotvarnost me zacina ubijet uz po tom mesici :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
16.3.22 19:31

Já mám pocit, že asi nemám ten pravý ochranitelský a mateřský pud. :nevim:
Byla a jsem ráda, že si moji rodiče malou berou občas ven na procházku.
Dcera je na UM a ani ve 3 měsících jsem neměla problém dát dceru na 2 - 3 hodiny pohlídat babičce, když jsem potřebovala někam jít, něco zařídit.
A to s tím WC, jídlem tak trvalo asi do 2,5 měsíce. I když spala a odložila jsem ji, tak byla hned vzhůru a řev. Ze začátku mi to vadilo, ale už i teď si říkám, že ji nenechávám vyřvat, ale prostě nemůžu být neustále u ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
16.3.22 19:34
@Anonymní píše:
Holky to jsem ráda že nejsem divná, protože oproti kamarádce která malou nepůjčí nikomu (3 roky) jsem opravdu divná. A ještě baví vás péče o mimčo? Mně to někdy nebaví, hlavně když pořád brečí, nebo ve 3 ráno :mrgreen:

Já už to mám sice dlouho za sebou, ale určitě mě to zas tak moc nebavilo, byla to opiárrna pořád dokola. Samozřejmě, že jsem je všechny milovala, ale bylo to oblbující. Pokud kamarádka tříleté dítě nikomu nepůjčí, je divná ona a chudák dítě bude mít trauma až půjde do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
16.3.22 19:36
@Mariane.B píše:
Ne, narozdíl od těch hysterek jsi naprosto normální. Gratuluji.

Máma, která chce dávat své dítě vozit nebo chovat ostatním, je normální. Máma, která se na to necítí, a tak to nedělá, je normální. Normální neni nazývat jedny či druhé hysterkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí