Látkování - vyvařování plen

barbaruška
6.4.15 19:56

Látkování - vyvařování plen

Chtěla bych se zeptat, kdo používá látkové pleny - vyvyřujete normálně v pračce, nebo snad ještě v hrnci na plotně? Za necelý tři měsíce se mi narodí prcek, jsem rozhodnutá používat látkové plíny a když jsem se o tom o víkendu zmínila před tchýní a tchánem, jsou přesvědčený, že se musí vyvařovat klasicky, protože pračka umí jen 95 stupňů a že to plínám nestačí - prý musí projít varem po nějakou dobu. Zdá se mi to blbost, ale oni jsou o tom přesvědčený, tak se pro jistotu ptám - stačí plenám vyvářka v pračce? V okolí znám několik mamin co látkovaly, ale že by vyvářely plínky v hrnci, to se mi nezdá. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
6.4.15 19:59

Ha, prala jsem plíny na 60 a dítě přežilo.
Měla jsem bambusové, těm by vyvářka asi nedělala dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
6.4.15 20:00

Nikdy jsem pleny nevyvařovala, prala jsem je normálně na 60° v pračce. Navíc pro většinu plen to ani není vhodné, pokud teda nemáš obyčejné čtverce jenom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
6.4.15 20:06

@barbaruška občas jsem plíny nechala vyprat na 95°, ale jenom párkrát ze začátku a jenom bavlněné, většinou jsem prala na 40 jednou za čas na 60 a úplně to stačilo, k praní teda přidávám dezinfekci. Látkovky jsem používala pro 3 děti a za chvíli budu na 4. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
6.4.15 20:07

60 stačí…90 tka to jisti..tak se neboj a per v pračce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.15 20:19

Ja mela u nejstarsich jen latkovy. V sestinedeli jsem prala v pracce na 95.A zehlila z obou stran.
Pak uz jen na 60 a obcas na vyvarku. Zehlila jsem jen z jedne strany, z te co prijde na telicko. Věšela jsem plinky skoro porad ven, aby byly na vzduchu.
A od pul roku jsem pliny jen skladala :mavam: a zehlila jen do poradny. A prala jen na 60.
Kdyz venku mrzlo, tak jsem plinky vesela jen ven, vymrznou a dezinfikuji se.Ale desne z toho bolely ruce :x
V hrnci jsem nevyvarovala a zadnou infekci nikdy nechytli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
6.4.15 20:21

Stačí je prát na 60 stupnu, pri teto teplote je znicena vetsina bakterií. Vyvařovalo se v minulosti, protože jednak nebyly automatické pračky tak rozšířené, druhak ty prací prostředky byly o něčem jiném. A taky nebylo tolik studií, které by to o bakteriích zjistili. ;)

• Citovat
  • Upravit
12912
6.4.15 20:25

Prala jsem na 60, nic jsem nežehlila a měla jsem nejméně nemocné děti v širokém okolí.
Dezinfekčním přístupu se fakt zvysoka směji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.4.15 20:25

@barbaruška Klasické čtverce jsem prala v šestinedělí dost často na 90 v pračce, pak na 60. U druhorozené plánuju jen tu 60, protože budu prát dohromady s bambusovými.
Jsem si jistá, že mi mimino nezhyne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.15 20:28

Deti jsou mnohem trvanlivejsi nez matky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.15 20:29

Muj synek pred lety snedl v lese na houbach par srncich bobku :oops:
A byl v poho, zvracela jsem skoro já :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
6.4.15 20:30

Ze zacatku, kdyz sem jela plne v ctvercich, jsem prala na 95°, co jsem nakoupila bambusove plenky peru vse na 60° a jednou za cas pridam Sanytol, v zivote jsem nemela opruzene dite, dokonce nepouzivam ani krem na zadek… takze bakterie se tam ocividne nejak nedrzi…
a ted doufam ze me zase nekdo oznaci za prase… ale kdybych mela vyvarovat na sporaku, tak jdu do Pampersek
edit: a nezehlim

Příspěvek upraven 06.04.15 v 20:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
6.4.15 20:31
@Magdalenalenka píše:
Deti jsou mnohem trvanlivejsi nez matky 8)
:pankac:
Prala jsem na 40. Na sedestat jen pokadene. Ale bezplankovala jsem, takze kakancu bylo malo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
6.4.15 20:31

Neposlouchat tchyně a kolikrát matky..jejich názory se kolikrát dost liší od dnešní doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barbaruška
6.4.15 20:33

Díky za odpovědi, já si říkala, že to je určitě blbost. O víkendu tu tchánovci byli a když jsem namítla, že to určitě není nutné, stejně si mleli tu svou a víceméně mě tu nikdo neposlouchal. Ještě to mimino neni ani na světě a už ví všechno všichni nejlíp. Mám pocit, že mi snad ten hrnec i obstaraji sami, aby bylo po jejich :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure