Látkové plenky BAMBOOLIK

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
458
18.9.14 11:19

Látkové plenky BAMBOOLIK

Ahoj holky,
uvažuji nad pořízením látkových plenek bamboolik, které mě velmi oslovili, nicméně se mi nedaří dohledat informace od zkušených uživatelek. Proto bych byla velmi vděčná za Vaše informace a zkušenosti, pokud je některá vlastníte.

Díky moc Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33018
18.9.14 11:31

Svrchňáky jou fajn, noční plína taky vcelku ujde (i když existují savější), kalhotkovku/SIO nemám. Nicméně doporučuje nepořizovat plenky jen od jedné značky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1714
18.9.14 11:31

Mám od Bambooliku svrchní kalhotky, přebal. podložku, pytel na pleny.
jsem s touhle značkou spokojená, hlavně svrchňáky jsou super. sedí, drží, neprovlhají.
pokud máš FB tak je tam Poradna pro látkovačky, a tam jsou taky recenze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
18.9.14 11:35

Díky holky, na FB určitě mrknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
18.9.14 11:37

Mám od bambooliku snad vše, co vyrábějí a se vším jsem spokojená. Ale jak už je uvedeno výše, je lepší nejdřív koupit jeden dva kusy a vyzkoušet. Já osobně mám sio systém nejradši a tady mi to přijde takový nejvychytanější. A super je kompatibilnost s Petit lulu, ty jejich svrchňáky mám snad ještě radši, navíc jsou větší, takže pro mojí dceru, která mi prdí na nočník ideální a vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
18.9.14 11:43

@petraw nekupovala bych celou sadu, to za prvé. Nevíš, zda to dítěti střihově sedne a zbavovat se pak sady je obtížné.

ale obecně (a jednotlivě): Bamboolik je výborná značka, její produkty jsou kvalitní, neuděláš s nima chybu a dají se slušně prodat, pokud opravdu nesednou (nebo už nejsou potřeba).

AIO: za mě nejlepší AIO v poměru kvalita:cena. Na AIO plenku hodně savé, přitom štíhlé, pěkně sedí už od úplného novorozence (je-li donošený samozřejmě).

SIO systém (AI2): hodně savý, variabilní a kombinovatelný, já jsem sice nakonec dala přednost SIO systému od jiné značky (Petit Lulu), ale ten bamboolikovský je výborný.

samotné svrchní kalhotky: dobrý střih, jemné olemování flísem, propracované (křidýlka, kapsičky na vv a čč). Opět-nakonec používám spíš ty od PL, jsou pružnější a pohodlněji se pod ně dávají kalhotkovky, ale kdybych používala čč a vv narovno, tak jsou Bamboolik pro mě jasná volba.

vv: nemám, nezkoušela jsem, ale co jsem vyčetla, dost je chválí.

vkládačky: samotná „batolecí vkládací plenka“ je úplně super, můžu ji doporučit jako přídavnou (nebo i jedinou) vkládačku k čemukoli jinému (do různých méně savých kapsovek, kalhotkovek, které se prodávají bez vkládaček-např. Unuo nebo Majab) atd., je fakt hodně savá a teď nově ji šijou tak, že už netuhne a nekroutí se (to byl dřív problém). I rychleji schne.

noční plenka: nemám a nezkoušela jsem, jen co jsem vyčetla, tak zrovna v této kategorii jsou na trhu lepší, byť tato je poměrně unikátní v tom, že jde o kapsovku.

oblečení: naprostá jednička v poměru kvalita:cena, rozhodně při případné objednávce z Bamboolika doporučuju přihodit i nějaká trička pro sebe/manžela/starší děti, punčocháčky, ponožky…fakt bezva materiál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
18.9.14 12:28

@elanaa Moc díky za vyčerpávající odpověď. Určitě pro začátek vyzkouším nějaký ten vzorek a pak uvidím. S tím počítám. Jsem ráda za pozitivní komentáře. Ještě jsem nenarazila na špatnou zkušenost, tak snad nám budou také vyhovovat. Jak dlouho tak schnou ty vkládačky? Se sušením mám v zimě malinko problém :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
YPB
168
18.9.14 13:03

Já mám svrchní kalhotky, s tema jsem hodně spokojena a pak noční plenky a ty uz bych teda znovu neporizovala. Dotykova vrstva je umelotina a casem vubec nesaje, celkove savost nic moc pro uz treba roční dite a to, ze je to kapsovka uz se mi taky nelíbi, ono ta sava vkladacka, co se tam vkládá se tam dostává cim dal hůř…někomu třeba plena vyhovuje, ale ja uz bych koupila jiné. S jinymi produkty zkušenost nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
18.9.14 13:13

Odkud jsi? Bamboolik ma sit latkovych poradkyn, pokud se nektera vyskytuje v tvem okoli, muzete se domluvit na schuzce a nechat si to vsecko predvest a ohmatat. Popripade pokud byses dostala na prazsky veletrh zacatkem rijna, firma tam bude, vse k vyzkouseni, popripade nakupu se slevou.

Jinak Bamboolik je ceska znacka sijici v Cesku, opravdu promakana a kvalitni. Siji z bambusu, na plenky idealni material, prirodni, skvele savy (u nocnich plen a nekterych AIO je dotykova vrstva flis), lehky nedostatek je v delsim schnuti, ale to je tak se vsim - kdyz to dobre saje, tak to hur schne, naopak rychleschnouci materialy zas nic nepoberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
18.9.14 13:16

Já sama jsem prodejce látkových plenek různých značek (což si nechci dělat reklamu :-D), maminky mi na Bambooliky vždycky psaly samou chválu, dokonce se našly i takové, které se rozhodly svojí dosavadní plenkovou výbavičku kompletně prodat a nakoupit si jen Bamboolika :-D.
Sama mám teď měsíční miminko, takže konečně jsem si je mohla taky vyzkoušet a musím říct, že jsou parádní, perfektně sedící svrchňáčky jak SIO, nebo i s klasickou čtvercovou plenou (do menších svrchňáčků je občas problém je nacpat, aby nikde nic nekoukalo), tak AIO plenky. Mám pocit, že svoji plenkovou výbavu po starším synkovi prodám… :-D

Ale určitě to chce zkusit třeba několik značek (pozor, některé plenky sají dobře až třeba po několikátém vyprání, takže to chce zkoušet dýl, nejen jednou) a pak se rozhodnout, nevyhovující prodat. V tomhle je i kouzlo látkování, že podle potřeby a nálady člověk sáhne po jedné značce plenek, jindy zas po jiné ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
18.9.14 13:32

Já momentálně kluka balím většinou jen do Bamboolika. Jsem spokojená.

Svrchňáky mají parádní, dá se toho zabalit opravdu kde co, v pohodě do toho dám i objemné kalhotovky Haipa Daipa. Ale, abych teda jen nechválila, tak ty jedny svrchňáky mi už šíleně provlhají. Ten PUL zátěr je popraskaný, přitom všechny kalhotky mají naprosto stejnou péči, stejnou frekvenci praní, všechny jsem kupovala zaráz, všechny byly nové. Udělaly mi to ale jen ty jedny, s ostatníma nemám zatím nejmenší problém.

Používám od nich ten SIO systém a jsem spokojená. Látkovala jsem v tom chvíli staršího, než se odplenoval a pak jsem je používala od 5 týdnů na mladšího a jedu v nich dodneška. Vyhovuje mi ten jejich systém nejvíc, nejsou nějak extra objemné, hodně toho poberou = jsou dostatečně savé. Ale to je opravdu individuální, mě to zkrátka vyhovuje. Já Bamboolika chválím, výhrady asi nemám.

S tím schnutím. Čekala jsem to horší. Když mám možnost pověsit to ven (léto, hezké počasí…), tak je to za pár hodin suché. Ráno pověsím a po obědě suché sbírám. Přes zimu to věším hlavně v koupelně, kde se topí. Ono to pak tam i hezky voní. :mrgreen: Netrvá to schnutí tak dlouho. Večer pověsím a druhý den večer sbírám krátké a dlouhé vkládačky, vnitřní pleny schnou většinou ještě další noc do rána. Nejméně to věším do sušárny, protože tam se netopí a schne to tam nejdéle. V zimě kolikrát až tři dny. Ale ve srovnání s pastelkama Haipa Daipa, což jsou froté pleny, nevidím žádný velký rozdíl, schnutí je tak nastejno. Strašně záleží na tom, jak se ty pleny rozvěsí. Čím víc jsou u sebe, tím hůře mi potom schnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
18.9.14 13:59

@ugluk díky. Měla bys nějaké info o tom veletrhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
18.9.14 14:02

@petraw http://www.for-babies.cz
Bamboolik je na stanku A2 dle informaci na webu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
458
18.9.14 14:02

Holky díky. Určitě to vyzkouším. Mimčo bude až začátkem ledna, tak zatím jen tak lustruju a získávám informace, ale tohle mě vážně zaujalo, hlavně ty SIO jak psala Fima. Jsem taková nedočkavá mamina. Nejradši bych všechno měla hned, ale s tímhle vážně asi ještě počkám, až to budu moci vyzkoušet osobně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí