Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, nemáte prosím někdo zkušenost s touto léčbou? A kde se léčba provádí? Asi jen praha, že? Lupenku má moje dcera a dost se zhoršuje. Přes rok probíhala léčba MTX injekčně, ted má vysazeno a opět se rozjíždí a už i v obličeji. Děkuji za rady.
Ahoj, nějaké zkušenosti mám, ale nejsou úplně dobré. Na začátku roku jsem zjistila, že se provádí léčba laserem a dokonce je pro klienty VZP (což jsem já) zdarma. Jsem z Kladna a hledala jsem nejbližší místo, kde léčbu provádějí. Byla to Praha - Krč. Jelikož pracuji v Praze, tak v tom nebyl žádný problém. Objednala jsem se a potvrdila si, že krom 30ti korun nebudu nic hradit. Prohlídku jsem absolvovala minulou středu, paní dr byla velice příjemná a po prohlídce mi sdělila, že budu absolvovat 20 sezení a jedno sezení stojí 500,–Kč, ohradila jsem se, že jsem klient VZP a dr mi sdělila, že jim VZP neplatí, takže to musím uhradit. Odešla jsem s tím, že tuto léčku absolvovat nebudu, vím, že jde o zdraví a lupénka mi trápí již spoustu let, ale 10 000,–Kč fakt nemám. Nicméně, mám 4 velé fleky na lýtkách, které jsou zvlášť teď, když nosím sulni vidět a je to nepříjemné, ještě mám dost postižené lokty. Po návštěvě kliniky, se mi chtělo skoro plakat, k moři se tento rok nechystám a nechtělo se mi strávit léto s fleky na lýtkách, hned ten den jsem si objednala přes internet kosmetiku Dr. MIchaels, říkala jsem si, lepší 3 tisíce, než 10 000,–Kč. O této kosmetice jsem uvažovala, ale přišla mi drahá. Ale teď jsem si říkala, že mi vlastně nic jiného nezbývá, než jí vyzkoušet. Mažu se čtvrtý den a začínám vidět výsledky, lokty, které jsem měla zarudlé a šupinaté, jsou světlé a mnohem hladší, nohy jsem si vyfotila a začínají se již také vylupovat. Tak snad to bude dobré, jsem důsledná! Asi jsem hodně odbočila od tématu, tak se ještě vrátím k laseru, zkus si najít na internetu místa, kde laser mají, taky jsem to tak udělala, v republice jich zatím moc není, ale třeba bude i v tvém kraji, něco jsem o tom načetla a zdá se, že je to úspěšné. Je mi líto tvojí dcery, tato nemoc je nepříjemná a pohledy lidí jsou někdy dost nepříjemné. My lupénku bohužel máme v rodině, má jí můj otec. Mám dvě dcery a děsím se toho, aby je to taky nepostihlo. Držím palce, ať od ní máte brzy pokoj. Jo a mně taky výborně pomáhá Chorvatsko, za 10 dní jsem se tam krásně vyčistila a 2 roky jsem měla pokoj ![]()
Ahoj, chci se zeptat, zda jiz nekdo zkousel lecit lupenku laserem? Vazne nad ni zacinam uvazovat. Lupenku mam jiz 15 let a nic nepomaha. Nasla jsem stranky jedne kliniky v Praze, ktera osetreni lupenky laserem nabizi. Protoze to vsak neni nic moc levneho, chtela jsem nejdrive zjistit, jak lecba zabrala na lidi, kteri to jiz absolvovali, bohuzel ale nemuzu zadnou rozumnou diskuzi, ci recenzi najit (vsechny mi zatim prijdou jako reklamni reci). Poradite? Doporucite? Dekuji ![]()
Ahoj, zajímalo by mě, jak jste na tom s lupénkou, já jsem si také koupila dr. michaels a jsem zhruba po týdnu používání spokojená, zatím tomu dávám nejlepší šance
chybí mi někde ale nějaká novější diskuze, kde by byly nějaké reálné zkušenosti.
H.
Ahojky taky jsem od minuleho tydne pouzivala dr. Michaels, jen krem a maximalni spokojenost. Na loktech jsem se toho nemohla zbavit snad 10 let a ted krasa po tydnu. Skoda ze jsou tak drahe. Jeste mi pomaha skin cap nebo take jinak blue cap, jen je nemile, ze jsou vsdchny 3 pripravky tak drahe. Jinak mam fotku pred a po kdyby nekdo chtel videt ucinek masticky dr. Michaels… ![]()
Docela by mě to zajímalo, zkoušela jsem to dnes dát do okluze, uvidím večer, doufám, že výsledky budou pořád lepší, zabírá to zatím skoro jako kortikoidy, ale u těch se mi to po vysazení vždy vrátilo a nechci je brát, moc bych si přála vzít si v létě sukni, mam lupenku 2 roky a od malinkých nepatrných flíčků mám ted po fototerpii a 3 týdnech u moře poskákané celé tělo. Je to tak strašně individuální, fototerapie má skvělé výsledky, chodila jsem do štěpánské na tomesu a 3 týdny jsem strávila u moře, vrátila jsem se s rozdrážděnou lupenkou, až mě bolely lokty a nemohla jsem se o ně opřít, vylezly mi všechny dlouho zahojené a některé nové flíčky, mám to po všech těch terapiích tedka nejhorší :/
Ahoj,
tato svinská nemoc je dědičná. Takže i mě se nevyhla. Masti od doktora jsou naprosto k ničemu. Pokud máte problémy ve kštici tak mě osobně zabírá aplikace roztoku Belosalic. fakt pecka, za 3-4 dni zmizí rudé flekance. Pak ale vysadím klidně na 7-14 a když je to déle, tak je to horší, ale dá se to tímto zahánět. A co se týká kůže, pořád se mi 2 ložiska rozšiřovala, i v létě jsem se bál vylézt v krátkém tryčku a kraťasech a tak jsem se naštval a zakoupil jeté horské sluníčko Uvir. Při prvním opalu se lehce přismahnete, ale to i při fototerapii například v Kolíně v Nemocnici ale tam je to i v kombinaci s koupelí. Trvá to 14 dní a zcela se vyčistíte-taky mě tam poprvé přismahli, ale by jsem na tom podstatně hůře. To opalování doma mi zmenšilo fleky, na asi tak 5%, a v chorvatsku jsem to úplně odboural. no aleje zima azase se mi to rozjíždí. Uvir používám sporadicky, bůh ví co to vyzařuje. a chci ještě napsat, že mast dr. Michael je předraženej drek kterej nefunguje, alespoň na mě ne. Manželka dělá LR a Just/Nahrin a mě s osvedčily masti od LR dětský krém na obličej v kombinaci San´Activ krém od Justu ale spíše nejlépe ošetřuje ten dětský krém LR na obličej, myslím.
Masti od doktora mi nikdy nepomohly, pouze nějaký silný srágory ale na pomezí kštice a jinam se aplikovat nesměly.
Koupele žádný nedělám a to jsem si i kupoval mořskou sůl. Jde to i bez ní. Ano dobře se suchá kůže odloučí a máte pak růžovoučké čisté fleky, to jo.Ale vydrží to asi tak 1 den…
Je důležité, aby kůže byla mazaná, klidně i indulonou.
Další myšlenka se kterou si pohrávám je ten Laser, byla reportáž letos na ČT. 20 osvitů, už jsem s Hradeckou klinikou v kontaktu, přemýšlím, zda tam zajet a zkusit to, vzal bych i otce. Máte někdo zkušenosti?
Jinak nejsme blonďáci a dokážeme se dobře opálit, takže máme tip pokožky asi prostřední nebo nevim.
Tak já jsem absolvovala tu léčbu laserem vloni. A ano, pomohla mi dost, ani jsem nedodělala těch dvacet sezení, jen sedmnáct, pak už mi prostě kůže začala stávkovat (bolestivé puchýře). Ale to je spíš tím, že jsem naopak fototyp 00,1, jak já říkám, mě připálí slunko i skrz okno, opálená jsem nikdy nebyla a nebudu (napůl blond, napůl zrzka, zelené oči, kůže jak ředitelka vápenky
). Chodila jsem v Praze na Zelený pruh, byli tam hrozně milí, dobře poradili (třeba kdy už nepřidávat a zůstat na množství záření z minula a tak). Jo, ten den ošetření je to pak vždycky dost červené, ale pak se to krásně uklidní a zredukovalo mi to ložiska (a že jich mám opravdu hodně) cca o půlku. Jakmile se to bude zhoršovat, půjdu zase ![]()
A fototerapii jste zkoušela, jakou jste na ni měla reakci?
Jestli i na ni podobnou, pak bych se nemusel bát, že přijdu do práce a budu mít fleky jak rak ![]()
Tak jsem zkusil laser a taky nedochodil. Je to dobrý ale kašlu na to, nebudu lítat 120km každej tejden přecpanejma silnicema. Řeším to UVirem, horským sluncem a mastma od LR a Just s mořskou solí a Aloe, dělá do toho žena. Tak nějak se to drží v nějaké míře a nerozlejzá se to. Případně to osmahnu Uvirem a je to zase lepší. Je to doma a zadarmo.Krom těch mastí, ty zadarmo nejsou, pravda. ![]()