Alergie na mléko? Co můžu jíst?

1972
10.2.14 12:38

Alergie na mléko? co můžu jíst?

Ahoj, potřebuji poradit, jsem z toho zmatená.
Nejdříve popíšu problém.
Syn 7 týdnů má od tří týdnů bolení bříška. Začala jsem dávat Sab simplex, ale přišlo mi, že je to horší, tak jsem ho vysadila a dávam Baby calm, ale taky nepomáhá. Syn prdí sám a to hodně, jsou to kolikrát rány. Nejim nic nadýmavého, ani pečivo 2 dny staré, jsem na celozrném chlebu a knackebrotu. Všimla jsem si, že má napěněnou stolici a řidšía a kysele zapáchá, ale nic hrozného, někdy víc a někdy míň. A má vyrážku na hlavičce, pusince, krku a na hrudníčku. Vyrážka se někdy skoro ztratí a pak zase vyleze. Když jsem byla u dr, tak vyrážka skoro nebyla, takže jsem to neříkala ani dr, myslela jsem si, že se stále čistí.
Je hodně plačtivý, pořád se kroutí a pláče. Když spinká, tak se taky budí a pláče. U kojení se přisaje a tak po 2 minutách se začne propínat, kroutit a plakat.
Tak jsem si říkala, že by mohlo jít o alergii na mléko??
Začala jsem tu číst diskuze o jídlech a narazila na odkaz http://www.proalergiky.cz/…ko-u-kojencu
kde se píše, že se nesmí maso kuřecí, hovězí, vajíčka a mléčné výrobky.
Tak co mam tedy jíst, protože mléko, vajíčka jsou obsaženy skoro ve všech výrobcích. :nevim:

děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
369
10.2.14 13:14

Ahoj,
jdi na stranky jimejinak.cz, tam nejdes veskere odpovedi a hlavne spoustu receptu bez mleka, vajec…
Jist muzes vic veci, nez je bezne v obchdech!
Mozna to bude ze zacatku divne, ale dej tomu sanci.
Jde preci o zdravi miminka! To preci musi skoncit, takove trapeni.
Hlavne nedavej UM, to nic nevyresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
10.2.14 13:21

Já bych hlavně informovala dr, vyrážku vyfotila, aby pokud by zase zmizela, jsem ji mohla i tak ukázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
10.2.14 14:19

@terkacek A přibírá normálně? Tohle je „hladová stolice“ a ditě které má při kojení málo mléka. Běž si mimi zvážit před a po kojení ať máš jasno. Ta vyrážka s tím nemusí souviset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
10.2.14 14:31

@BaMaK zezačátku přibral hrozně málo. Při druhé další kontrole už to bylo lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
10.2.14 14:36

@terkacek t @terkacek ky jsem měla „laktační krizi“ a vypadalo to podobně. Fakt si mimčo zvaž před a po kojení a máš jasno. Měla jsem pak hrozné výčitky že jsem to nepoznala ( víc než 14dní)a malou trápila hlady. Na kontrole málo přibrala ale pediatr to neřešil- prostě oni moc přes kojení nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
10.2.14 14:40

Navíc sab simple a ostatní kapky zrychlují peristaltiku (pohyby střev) takže paradoxně se urychlí přechod potravy a děti amjí větší hlad, protože se nevstřebají všechny živiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek