Poradíte šampón na atopickou a suchou pokožku?

5154
1.2.14 14:16

Poradíte šampón?

Milé emiminovské kolegyně,
obracím se na vás s prosbou. Mám atopickou a suchou pokožku. A samozřejmě i svědivou pokožku hlavy. Na kožním mi poradili šampón Blue cap. Fakt výborný a zabral na jedničku. Ale musím ho používat stále (dle letáčku ho lze po 14 dnech kombinovat s běžným šaponem, ne však u mě, jinak by mě to svědění sežralo). Nicméně, tento šampon stojí skoro 400 za 150 ml :roll:.
Duhá věc…šampónů je v lékárnách plno, ale na kondicionéry už farmaceutické firmy asi zapomněly,…
Pokud máte některá zkušenosti a podělíte se, budu ráda.
 Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6437
1.2.14 14:19

Zkusila bych šampon od Alpecin na citlivou kůži(kolem 150 Kč), nebo Biodermu..spolu s kondicionérem se dá pořídit například Revalid, Sebamed nebo Vichy(ten je už dražší)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
1.2.14 14:26

Zkus od kadeřnice Goldwell. Beru na lupy, 180 kč, pomohl hodně lidem zmírnit i lupénku ve vlasech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
1.2.14 14:28

@kerrankin A rozčešu tu svou hřívu? Mám hodně husté vlasy pod lopatky.
Díky holky za tipy, budu zkoušet!
Klidně házejte další tipy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
1.2.14 14:46

Já teda nedám dopustit na zn. Kérastase, kupuju si litrovku s pumpou, cena je pak lepší, než za malou falšku, i když dá člověk najednou víc peněz (250ml cca 450,–, 1000ml cca tisícovka, vydrží fakt dlouho). Pomohlo mi to jak na pokožku hlavy, tak na vlasy. Kupuju přes net, nejčastěji přes webovky provlasy.cz, ale vždycky se dívám, kde ho mají za nejlepší cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
1.2.14 14:47

@kerrankin Taky mi v takových případech zabere vždy Nizoral. Dávám opravdu malé množství a bez kondicionéru. A hlavně jsem přestala barvit vlasy chem. barvami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6762
1.2.14 15:45

Vichy decros, ma takovou syte oranzovou barvu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
1.2.14 15:49

Zkus od Altermed - šampon Leciderm, nebo nějaký od Klorane. A místo balzámu olivový olej - ten je fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
1.2.14 15:51

Jak ušetřit na množství šamponu: trochu rozmíchat v lahvičce s vodou a až tento roztok aplikovat na vlasy. Je to i k vlasům šetrnější. S ostatním bohužel neporadím. Možná bych zkusila nějaké čistě přírodní přípravky. Já mám třeba dobrou zkušenost s Logonou, ale s s tím na mastné vlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
1.2.14 16:07

@Lajka09 Ahoj, před pár dny jsem přispívala do podobné diskuze tímto:

Zrovna dnes jsem poprvé zkusila tuhý šampon od Naturinky a jsem naprosto spokojena. Mají více druhů, dávám Ti sem odkaz, třeba si některý pro svůj typ vlasů vybereš. Mohu jen doporučit, minimálně za zkoušku stojí. Je zcela přírodní, krásně pění, nádherně voní a není třeba kondicionér (a to mám dlouhé vlasy a bez kondicionéru jsem se nikdy neobešla). Já tedy už nějaký čas „chemické“ šampony nepoužívám, jen přírodní. A až teď jsem objevila ten zcela vyhovující. Dnes jsem použila březový a v zásobě mám ještě geranium a levandulový. Tímto jsem po mnoha letech zredukovala péči o vlasy na tuhý šampon, kartáč Tangle Teezer, občas kokosák a občas fén :dance:
 http://www.fler.cz/zbozi?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
1.2.14 16:35

EUCERIN, dá se používat dlouhodobě a cenově to taky jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
1.2.14 17:00

Danket :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
1.2.14 19:30

Asi to není úplně stejné onemocnění, ale mám seborrhoickou dermatitidu a malá ložiska lupénky. Běžné šampony z drogerie jsem nesnesla. Ale naštěstí snáším ty dražší Matrix, Toni Guy, Loreal na lupy. U prvních dvou stačí malé množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5154
1.2.14 19:53

Holky díky moc za tipy. Určitě budu postupně zkoušet a snad se s něčím sladím. On ten Blue Cap (kupuje se v lékárně) je opravdu výborný, ale ta cena :roll:
@AliTad To s ředěním šamponu taky praktijuji :palec:. Jinak mástné vlasy, to je druhá kapitola :zed: Jediná pomoc - myju si vlasy ob den :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85346
1.2.14 19:58
@Lajka09 píše:
Milé emiminovské kolegyně,
obracím se na vás s prosbou. Mám atopickou a suchou pokožku. A samozřejmě i svědivou pokožku hlavy. Na kožním mi poradili šampón Blue cap. Fakt výborný a zabral na jedničku. Ale musím ho používat stále (dle letáčku ho lze po 14 dnech kombinovat s běžným šaponem, ne však u mě, jinak by mě to svědění sežralo). Nicméně, tento šampon stojí skoro 400 za 150 ml :roll:.
Duhá věc…šampónů je v lékárnách plno, ale na kondicionéry už farmaceutické firmy asi zapomněly,…
Pokud máte některá zkušenosti a podělíte se, budu ráda.
Díky!

Mám stejný problém s pokožkou jako Ty. Mně zabral jako jediný tento šampon:
 http://bioderma.cz/…ampon-200-ml

Dá se koupit i 400ml za něco výhodnější cenu. Stačí ho troška, dá se používat i denně. Po jakémkoli jiném šamponů mám problémy zpátky, tento používám už několik let a nemůžu si ho vynachválit!! A manželovi pomohl proti lupům (to jen tak naokraj).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek