Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Už je to asi dva týdny, co se malýmu udělaly pupínky vedle kolene. Byla to oblast cca 3 cm2. Nejdřív malý růžový pupínky, ty se zanítily, udělal se vevnitř hnis, pak to prasklo, zhojilo se a zmizelo. Myslela jsem, že je to od krému, co jsem používala na promazávání ( druhá tuba od Babylove hypoalergenní). Tak jsem mazat přestala a používala na to měsíčkovou mast. Všechno ok, nicméně za pár dní se mu udělal zase jeden pupínek, na druhé noze. Vypadalo to jak úplně klasický beďar. Po prasknutí stroupek a zmizelo to. Momentálně má na nohou asi tři pupínky v různé fázi, od úplně prťavýho, kde je vidět jen malinká zanícená špička, další je už v „rozkvětu“ a další je se stroupkem už. Vůbec netuším, kde k tomu přišel a proč se tak děje. Zbytek těla je čistý, je to jenom záležitost nohou - stehna, lýtka. Nesetkala jste se s tím některá? Evidentně o tom vůbec neví, nesvědí ho to, nebolí. ![]()
Na dětský jdeme za týden a něco, zatím se mi nechce plašit, když se to zhorší, samozřejmě půjdu dřív. Zvažovala jsem už i neštovice a impetigo, ale ani jedno na to pořádně nesedí. Prostě beďary… ![]()
Jediné, co bych poradila je dojít na kožní. Tam by Ti určitě řekli, co to je a popřípadě začali hned léčit. Myslím si, že tady Ti toho nikdo moc neřekne ![]()
Já vím, to je mi jasný, spíš jestli některé z dětí mělo na nohách zničehonic beďary
…Do puberty přece jenom daleko… ![]()
A nemůže to být třeba z prášku na praní? Jestli jsi náhodou nezměnila značku…
Neměnila, všechno při starým. Potravinová alergie si taky nemyslím, to by se asi projevilo jinak, samozřejmě je v období, kdy sežere všechno, co komu upadne, to jo, ale čekala bych spíš průjem, ekzém, atd. Tohle jsou prostě uhry. Jako kdyby si blbě oholil nohy a ty póry se mu zanítily - většina z nás zná ![]()
Co nosi za puncosky? muj malej mel taky potnicky s bilou cepickou na nohach, mel to z puncosek z umelotiny..zacala jsem kupovat klasicky cesky bavlneny puncochace a doma je hlavne v teplackach a je klid
Ostatni puncochace kde psali, ze je 80% bavlny apod. jsem vyhazela, je to sajrat a potej se mu v tom nohy a nedycha to… ![]()
A nemůže to být nemoc ruce ústa nohy…blbý název, ale jsou to puchýřky jak popisuješ v těchto místech.
Punčocháče nenosí vůbec, doma běhá v tepláčkách volných, čistá bavlna. Ani nemá nic nového na sebe, co by to mohlo způsobit. Impetigo jsem zkoumala na netu a moc mi ten popis nesedí, ale nejsem odborník. Teď zrovna spí, tak ani nemůžu poslat fotku, nicméně co jsem ráno koukala, tak by to stejně za focení nestálo, moc toho zrovna vidět není. No jestli se to rozleze, tak zajdu k dr, ale doufám, že to zmizne a bude pokoj.
@1024 píše:
A nemůže to být nemoc ruce ústa nohy…blbý název, ale jsou to puchýřky jak popisuješ v těchto místech.
To ne, teď jsem to zkoukla na netu, jak to vypadá a to k tomu fakt má hooodně daleko. Naštěstí. Jak jsem psala výše, prostě to vypadá jak uhřík, to samý, co se dělá na obličeji, až na to, že u něj se to bojím mačkat a držím ruce za zády, radši
Láká to k tomu… ![]()
@erenza U nás to měl manžel a obě děti a každý měl ty pupeny jiné, manžel dopadl nejhůř. Ale chápu, že se držíš, já taky hned majdám
Ahoj, prosím erenza můžu se tě zeptat jak to dopadlo? Zjistila jste co to je? můj 7letý syn má na nohou přesně to, co popisuješ ty, Má to už tak rok, chodíme i na kožní, ale tam mu Doktorka napíše vždy jen nějaké masti který nepomáhají a kožní nám není ani schopná pořádně říct co to je? Budu ráda za jakoukoliv odpověď děkuji