Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To mam taky, kdyz uklizim nebo myju nadobi. Vzdycky nos rukavice, je to z cisticich prostredku.
@BABIES
Já jsem si taky říkala, že třeba nějaká alergie z nějakého přípravku, ale proč by byla jen na jednom prstu, to právě nechápu…
@Anonymní píše:
@BABIES
Já jsem si taky říkala, že třeba nějaká alergie z nějakého přípravku, ale proč by byla jen na jednom prstu, to právě nechápu…
me se to tak taky dela, driv se mi to delalo na malicku, a ted na prostrednicku. Zajdi k dr. da ti na to masticku a vsechno umyvat s rukavicema
Přesně toto se mi udělalo na prsteníčku z boku a prostředníčku kde se ty prsty dotýkají, taky z boku. A je fakt, že když třeba uklízím tak se mi to zhorší, mám to uplně červený, štípe to a bolí. Ráno se zbudím, je to vysušený, popraskaný, pak třeba jen umyju nádobí a už to mám zas uplně rudý a bolavý. Chystám se s tím na kožní.
Určitě to bude alergická reakce. Já to občas mívám nejen na kosmetiku, ale i na nějaké léky. Chtělo by to dojít si na kožní, aby ti napasala nějakou mastičku ![]()
Vypadá to na ekzém, mám úplně to samé a je to dost nepříjemné, už přes rok a nemizí to. Poradím jediné, mazat, mazat a mazat.
Já to najednom prstě mívám od prstýnků. ![]()
Dál pak odčistících přípravků. To mám pak rozlezlé přesprsty až k lokti, neuvěřitelně to štípe. Z pupínků teče průhledná „vodička“ a po prasknutí (teda já to nípu
) se tvoří stroupky. Pokud to mám rozlezlé, musím si na noc vázat roce do stahovacího obvazu, jinak se drbu = zhoršení. Bývá to nateklé tak, že dochází k praskání kůže, horké na dotek. Asi i zánět.
U lékaře mi bylo řečeno, že je to kontaktní dermatitida. Předepsal mi mast s kortikoidy, zmizelo mi to:-)
Nesmím mýt nádobí v ruce, vadí mi i rukavice. Nesmím nosit prstýnky ![]()
K lékaři bych určitě šla, minimálně předepíše nějakou mast, která uleví ![]()
Hezké ráno všem,
vím, že tady nejste žádní lékaři, ale přesto mě napadlo, jestli byste nevěděli co je tohle za vyrážku… Začala jsem jí registrovat asi před měsícem, začínala pomalu a jakoby se rozlezla. Na bříšku prstu je kůže jakoby tvrdá, suchá, lesklá, nemám v bříšku moc cit a když jí dlouho nenamažu, tak praská, na vnější straně prstu je vyrážka, která občas svědí. Nikde jinde na ruce nic.
Děkuji a snad pochopíte anonymitu.
P. S. Prosím omluvte mé odrostlé nehty…