Vyrážka na prstu u ruky

Anonymní
28.1.14 08:41

vyrážka na prstu u ruky

Hezké ráno všem,

vím, že tady nejste žádní lékaři, ale přesto mě napadlo, jestli byste nevěděli co je tohle za vyrážku… Začala jsem jí registrovat asi před měsícem, začínala pomalu a jakoby se rozlezla. Na bříšku prstu je kůže jakoby tvrdá, suchá, lesklá, nemám v bříšku moc cit a když jí dlouho nenamažu, tak praská, na vnější straně prstu je vyrážka, která občas svědí. Nikde jinde na ruce nic.

Děkuji a snad pochopíte anonymitu. :oops:

P. S. Prosím omluvte mé odrostlé nehty… :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
28.1.14 08:44

Asi nějaká plíseň, zajdi k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
28.1.14 08:46

To mam taky, kdyz uklizim nebo myju nadobi. Vzdycky nos rukavice, je to z cisticich prostredku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.14 08:49

@BABIES
Já jsem si taky říkala, že třeba nějaká alergie z nějakého přípravku, ale proč by byla jen na jednom prstu, to právě nechápu…

• Citovat
  • Upravit
2235
28.1.14 09:00
@Anonymní píše:
@BABIES
Já jsem si taky říkala, že třeba nějaká alergie z nějakého přípravku, ale proč by byla jen na jednom prstu, to právě nechápu…

me se to tak taky dela, driv se mi to delalo na malicku, a ted na prostrednicku. Zajdi k dr. da ti na to masticku a vsechno umyvat s rukavicema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
28.1.14 09:07

Přesně toto se mi udělalo na prsteníčku z boku a prostředníčku kde se ty prsty dotýkají, taky z boku. A je fakt, že když třeba uklízím tak se mi to zhorší, mám to uplně červený, štípe to a bolí. Ráno se zbudím, je to vysušený, popraskaný, pak třeba jen umyju nádobí a už to mám zas uplně rudý a bolavý. Chystám se s tím na kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
28.1.14 09:11

Alergický ekzém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
28.1.14 09:24

Určitě to bude alergická reakce. Já to občas mívám nejen na kosmetiku, ale i na nějaké léky. Chtělo by to dojít si na kožní, aby ti napasala nějakou mastičku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.14 10:51

Vypadá to na ekzém, mám úplně to samé a je to dost nepříjemné, už přes rok a nemizí to. Poradím jediné, mazat, mazat a mazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
28.1.14 11:29

Já to najednom prstě mívám od prstýnků. :-(
Dál pak odčistících přípravků. To mám pak rozlezlé přesprsty až k lokti, neuvěřitelně to štípe. Z pupínků teče průhledná „vodička“ a po prasknutí (teda já to nípu :mrgreen: ) se tvoří stroupky. Pokud to mám rozlezlé, musím si na noc vázat roce do stahovacího obvazu, jinak se drbu = zhoršení. Bývá to nateklé tak, že dochází k praskání kůže, horké na dotek. Asi i zánět.
U lékaře mi bylo řečeno, že je to kontaktní dermatitida. Předepsal mi mast s kortikoidy, zmizelo mi to:-)
Nesmím mýt nádobí v ruce, vadí mi i rukavice. Nesmím nosit prstýnky :zed:

K lékaři bych určitě šla, minimálně předepíše nějakou mast, která uleví :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek