Alergologické vyšetření mimina

20.1.14 10:47

alergologické vyšetření mimina

Dobrý den maminky, :mavam:
chtěla jsem se informovat u těch maminek, které dělaly svému dítěti testy na alergii do 1 roku věku dítěte.
Chtěla bych tyto testy podstoupit se svým 8 měsíčním miminkem. Od asi 2měsíců má na tváři strašně škaredý, velký ekzém, který se zhoršuje po podání ml. výrobků. Dávám malému nutrilon HA, ale někdy se to zhorší i po jiných potravinách. Jakmile mu kápnu ráno 7kapek fenistilu, má malý klid a nená pusinku vůbec škaredou. tyto kapky mu kapu i večer a už mě to nebaví do malého cpát od rána do večera něco. Proto bych se chtěla zeptat, zda je tu některá maminka, které již dělala v takovém nízkém věku vyšetření na potraviny, ne jen mléko. Popř. jak se to dělá? Slyšela jsem že z krve dítěte, nebo pomocí náplasti na záda na 3dny. Mě alergii zjištovali pícháním alergenů pod kuži ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
20.1.14 10:53

Ahoj, mně lékařka říkala, že dokud dítě se nesetká s alergenem, nelze testy dělat. A není nic jednoduššího, než nutrilon nedávat, ne? V 8 měsících je už určitě na příkrmech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
20.1.14 10:53

@wandilek byli jsme na tom v 8 měsících věku syna. Doktorka nás poslala na specializovanou kliniku, kde se zabývají alergií u kojenců. Brali mu krev a dělali mu kontaktní testy - na ručičku se napatlá alergen a takovým plastovým píchákem poruší kůži, aby to mělo větší reakci, celou dobu to sledoval a ani nekuňkl. Testy krve byly asi po 10 dnech.

• Citovat
  • Upravit
888
20.1.14 10:54

Synovi zhruba po jednom roce, brala se jen krev, testovali jsme na různé alergeny potraviny, i jiné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
20.1.14 10:55

Ahoj, mně lékařka říkala, že dokud dítě se nesetká s alergenem, nelze testy dělat. A není nic jednoduššího, než nutrilon nedávat, ne? V 8 měsících je už určitě na příkrmech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68992
20.1.14 10:56

Nejsem si zcela jista, jestli ti aspon trochu pomuzu, ale - my to absolvovaly az v dcerinych 15 m a jednalo se o alergii pylovou, i v tomhle veku z nas ale byli trochu nestastni, ze je to vsecko dost neprukazne a veskere kozni testy delaji az od tri let. Takze dcera absolvovala jen odbery krve, ktere ale nic neprokazaly, cemuz pry se nedivi, ze se to takto brzo ani v krvi projevit nemusi, presto tu alergii zjevne ma (jak neco kvetlo, vylezla jsem ven a ona do peti minut napuchla, ruda a slzici). Takze doporuceno zopakovat to zase za rok a do te doby se snazit vyhybat alergenum a lekama tlumit projevy.
Coz chapu, ze je neco jineho nez alergie potravinova, ta se pry opravdu projevuje driv, ale vsude mi rikali, ze jak se imunitni system u takhle mrnavych deti vyviji, nekdy je ta diagnostika dost obtizna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.14 10:58

@jizvíková No to ano, na příkrmech je od 4 měsíců, ale to stále neřeší to, že mu nebudu moct do budoucna dávat mléko, aniž bych věděla zda ho vlastně může či nikoliv. Navíc dítě v jeho věku mléko stále potřebuje, jestli v jogurtech nebo omáčkách. Nemůžu ho zcela odstavit od mléčných výrobku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
20.1.14 11:00

@wandilek nevim ja se testy delaji :oops: ale na alergie a ekzem se dava spec. nutrilon alergic care - poptej se mudry a nebo na info lince 800 110 000 bezplatne. kdyz pak budes mit doporuceni o kozniho ci alergologa pediatr by ti mel dat recept. jinak se da koupit i normalne bez predpisu v lekarne
nasi male se zacal objevovat ekzem, tak ted ji tyden todle mlicko davam a uvidim jak se to bude vyvijet. doufam ze to pomuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.1.14 11:00

@wandilek rozhodně bych pediatra požádala o doporučení na alergologii, tam ti poradí. zkušenost nemám, jen z krve v 15měsících. testy byly komplexní, dr. říkala, že nemá cenu dělat prick testy v tak malém věku, navíc my neměli podezření na alergii z potravin, spíš něco z prostředí. od 12m bere mladej aerius. fenistil mu nesvědčí, mmj má sedativní účinky.
a ještě jedna poznámka. u maličkých dětí se většinoou co vím dělají eliminační testy, tj. testují se potraviny jedna po druhé a eliminují se ty, u kterých se objeví reakce. je to prý spolehlivější, než cokoliv jiného. v tomto věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.14 11:01

Jsem z toho v celku nešťastná, ono evidentně to nebude jen na mléko. ani to nějak moc rozpoznat nejde, protože se mi to umí zhoršit i po jablku někdy jen horkem. Zkusím doktorku přemluvit na tu krev, to vám brala dětská nebo na alergu?? jinak děkuji za příspěvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
20.1.14 11:02

@wandilek můžeš. existuje mléko pro děti alergické na bílkovinu kravského mléka. při podezření na tuto alergii se nasadí speciálně toto mlékoa čeká se. do budoucna se dávají sojové výrobky, rýžové mléko, některé děti snesou kozí výrobky (kravské ne), apod. neteř tuto alergii měla. většinou vymizí ve věku do 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067

@wandilek jo a jeste jsem nekde cetla ze doktori na tydle testy kuli mliku neradi posilaji neb u takhle malych deti vychazeji stejne divne
chapu tve obavy, take se bojim aby mala mela dost vapniku atd. pri tedlech spec. mlikach je pak nutne dodrzovat bezmlecnou dietu - NE jogurty, maslo, lucinu atd
ja uz kupuju i nemlecnou kasi a pripravuju ji stimdle mlickem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi

@wandilek na alergu.

• Citovat
  • Upravit
20.1.14 11:03

@superandrysek no my už právě měli bez laktozovy, ted ha. zkusím jeste to co si mi poradila a uvidím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
20.1.14 11:05

@wandilek vim cetla jsem to…HA je jine nez Alergic care - bilkoviny tam je stepene zas jinak. ucinek by se mel projevit do mesice :hug:
jinak Fenistil take davam a vubec se me to nelibi :cert: zkousim to ted chvili bez nej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek