Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím dámy, měla bych otázku Vás které na to trpíte také…Je něco co Vám pomohlo? Dělala se mi často na zákl. škole. Ruce popraskané až do masa, puchýřkyze kterých vytéká voda nebo co to je. Malé vodové pupínky co né a né zmizet
PAk to dalo pokoj sem tam na malinkém místě, a během pár dnů konec, ale teď je to tu zas, nemohu dát dlaň do pěsti, bolí to jak čert, svědí to jak čert… No hrůza… Samozřejmě k dr chodím, ale nic mi nepomáhá. Je něco co Vám alespoň trochu pomohlo? Děkuji :-ú
Mám stejný problém jako ty. Taky mám ekzém na dlaních. Jediné, co mi pomáhá, je konopná mast. Buď tahle nebo tahle
@pája1981 Díky tu první jsem měla, ale ta mi moc nepomohla, tak jedině že by ta druhá, ale řekla bych, že je to na jedno brdo ne?
@Leniiik185 Nevím no. Asi je lepší to vyzkoušet. Každému sedí něco jiného. Mi ta druhá připadla lepší, koupíš ji normálně v lékárně.
Uf, naštěstí už na atopáče netrpím, nějak to po 20tém roce věku zmizelo, sem tam se objeví v těhotenství a dcerka (3r) ho podědila a rozjela se pěkně už v porodnici:-/ (syn má rok a naštěstí ťuk ťuk, je bez AE), ale když už se to rozdrbalo do fáze, jakou popisuješ, nikdy mi nepomohlo nic jiného, než kortikoidy na zaléčení té největší hrůzy. Vím, že i kortikoidy mi některé zabíraly a některé ne (zabral mi prakticky jen Elocom), dcerce taky, té zas „bere“ Locoid. A v mezifázi mastit mastit mastit, třeba Excipial Lipo U Lotio, ten jsem mívala i já před..uf..to už je let
nO a ke konopným mastem…jsou fajn - kosmetika. Ale nejlepší jsou doma dělané. Když holčičku pravidelně promazávám předtím, než se stihne rozškrábat či rozpraskat, žádné kortikoidy nepotřebujeme. Ale uvařila jsem si luxusní…mnoho kvalitní byliny
+ kapánek sušené levandule, základ z bambuckého másla, poctivě louhovaná…nedá se s lékárenskými srovnat. Promaž to čím máš a kdybys měla bavlněné rukavice, byly by super na noc. Nebo ponožky. Já jsem se vždycky ve spání strašně škrábala, ani jsem o tom nevěděla a i s neexistujícími nehty délky 0,000nic jsem se byla schopná dost rozdrásat…bohužel teda i ty rukavice ve spánku sundat a drbat se dál…ale zkus to.
Ahoj, mám AE od narození, v pubertě to byla fakt síla. Bez promazani po každém umytí rukou bych nemohla existovat. Promazavam modrou indulonou a obyčejným jelenim lojem. Dcerka ho má také, donedávna si mohla nohy udrbat, pak mi v lékárně doporučili balzám od Avéne, relipidační balzám a svědění a rudé nohy.jsou fuč a mně to pomáhá taky, ale je dražší ![]()
Příspěvek upraven 09.01.14 v 00:00
@pája1981 no malé jsou skoro dva a za ouškem měla popraskanou kůži, ale párkrát jsem namazaa a klid tak nwm..
Ahojky. Mám atop. exém už odmalička, jako malá jsem to měla více a skoro po celém těle a ted už jenom v zimě na dlaních a někdy mezi prsty..pomohlo mi nestýkat se s chemií a to jakoukoliv-nemýt nádobí holýma rukama, jenom v rukavicích a nepoužívat parfemované mýdla a krémy ![]()
Mě docela pomohlo čisté bambucké máslo natřít si sním večer ruce, když už máš puchýřky, tak natírat jenom slabě, protože silná vrstva způsobí zase to svědění-nejlíp neškrábat, ale to se lehce řekne..v akutním případě si to stejně ten člověk rozškrábe většinou v noci a ráno má krvavé ranky na kůži..na to zacelení pomáhá čistá vazelína, hojí se to pak rychleji ![]()
Jinak kožní doktor většinou předepíše mast s kortikoidy..s tím opatrně, má to hodně silné učinky..z mojí zkušenosti to působilo jenom krátkodobě a do pár dnů bylo svědění a boláčky zpátky, takže kdoví. Ta mast co se kdysi na to dávala byla černá z dehtu a míchala se dohromady s těmi kortikoidy, ale ta černá už se nevyrábí.. ![]()
@smejdka mažu čím se dá hrůza… no já mám dlouhé nehty protože se mi to dělá i za nehty a když mám krátké tak to byla hrůza takhle mi ten nehet jakoby to lůžko chrání a hlavně jsem za těch cca 5 let co ty dlouhé nehty nosím zjistila, že s krátkýma jsem jak bezruká
rukavice? nefungují sundám a drbu…mám omotaný bavlněný kus hadru o ruku aby mě nelákalo na to furt koukat a sem tam srhnout něco co čouhá, na levé ruce to mám také ale né tak moc…
@Petule 1 kdysi mi můj bývalý kožař předepsal černou mast jak vyjetej olej a přes to bavlněné rukavice a ač smrděla byla super! jasně neškrábat…vím
bambucké máslo a kde to seženu?
@Gábííí ten jsem si jednou koupila a pomohl jen na chvíly a ty ceny téhle značky brrr :/ chudák holčička
@Leniiik185 to jo, cena je děsná a to dcerku i touto značkou myju, takže fakt děs, ale už jsem vyzkoušela snad vše a je fakt, že jenom tohle jí dokonale zvlacni kůži. Ale jak pises, každému pomoct nemusí.