Atopický ekzém, puchýřky, vodové pupínky už od dětství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4346
9.1.14 07:42

@evapraga ahoj Evi, muzu poprosit taky o tu tabulku? email je rominkaa zavinac yahoo.com

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
9.1.14 07:42

Malému pomohl Helicar mast, je to čistě na přírodní bázy a stojí cca 100,–, jinak také upravit stravu, vyřadit co nejvíce cukrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
9.1.14 07:44

Ahoj, taky mívám ekzem na prstech a dlaních. Je to peklo, ale pomohla mi dehtová mast a velmi časté promazávání krémem na ruce Basic 30. Na mytí nádobí nebo úklid vždycky používám rukavice, ale jen ty z lékárny, které nejsou vevnitř sypané pudrem. Minulé léto jsem měla ruce tak olezlé, že jsem se skoro styděla chodit mezi lidi, během týdne se mi ekzém skoro ztratil. Syn to po mně bohužel podědil, teď jsem mu natřela nejpostiženější místo dehtovkou a má klid. Tak snad to vydrží na delší dobu. Jak začne teplo, tak bude zase líp, na zimu se prostě ekzemy zhoršují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
9.1.14 08:04

Mě ekzém zaručeně spustí stres, přemíra cukru a citrusy..já miluji pomelo, ted jsem si během týdne dala každý den jedno a jsem rozkvetlá jako louka..moje chyba..vím to a stejně to jím..
Mám od kožní nějaké mastičky s kortikoidy..ty používám pouze když je nejhůř a mám oči jako králík..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
9.1.14 08:26
@Leniiik185 píše:
Díky :-) holky a děti to podědily?

Dcerka to má taky :? Má to ale o hodně horší - po celém těle a navíc má k tomu numulární exém. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
9.1.14 08:32

Taky se pridavam, ekzem na dlanich - obou mam cca od puberty, jako dite jsem trpela na ekzem taky hodne, ale pak byl do puberty klid. Nejvetsi zhorseni nastalo po porodu - to jsem mela ekzem priserny. Dcera ho zdedila taky, ale drzime ho tak nejak na uzde - je fakt, ze jine nez 100% bavlnene obleceni nesnese. Promazavam ji i sebe adermou exomegou, je draha, ale pomaha. Ovsem na fazi s puchyri je kratka - a strasne stipe. Popravde mne na nejhorsi fazi nepomohlo nikdy nic, jen jsem promazavala necim, co nestipe - indulona atd.,aby mi “neupadly“ prsty, jak jsem rikavala, a cekala jsem, az to prejde. Zhorsi se to vzdy v zime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.1.14 08:45
@Leniiik185 píše:
Díky :-) holky a děti to podědily?

ahoj, má to manžel, kdybys viděla jeho ruce, ruku v pěst nedá, jinak mu to praská do krve, o to hůř, že rukama pracuje. K doktoru chodí pořád, nezabírá nic. Podědily to obě holky, první jen jako ložiska suché kůže, takže promašťujeme a dobrý, mladší to odnesla dost, ani tam extra nic nepomáhá. Loni v létě manželovi nezabraly ani 3týdny u moře, což jindy zabíralo, Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
9.1.14 08:49

Jako bych to psala já. Odjakživa mám problémy s ekzémy. A ty ruce. Někdy jsem měla klidové období, ale teď s tím bojuju už dobu. Zkouším různé krémy i kortikoidy a nic nepomáhá. Bylo mi řečeno, že to je střevama. V čem je vlastně ta příčina ekzému?? Neumím bohužel nic dělat v rukavicích :-( a to je fakt velký problém. Ale vadí mi i voda, takže bych si nemohla ani mýt ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
9.1.14 08:55

Já jsem vždy proti exému „bojovala“, brala jsem ho jako svého nepřítele, ale před asi 1-2 roky jsem si řekla, že to je marný „boj“ a že musím exém brát jako součást sebe. Docela mi to pomohlo a exém se mi dost zlepšil. Pečuju o svůj exém a už s ním „nebojuju“ :mrgreen: Nevím, jestli je to cesta správná, ale mě to pomáhá - nemít na svých rukách nepřítele. Letos mi taky pomáhá to počasí. Jakmile začne mrznout, tak se mi to vždy děsně zhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
9.1.14 10:03

@romulkaa Ahoj Romi, jdu to poslat. Přidám ještě všechno, co mi pomohlo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
9.1.14 10:14

@abbee Ahojky, takhle jsem trpěla před Vánoci, kdy nezabralo nic a nemohla jsem ani spát. :/ Zkus ten sprej Blue Cap a mast Eucerin 12 % Omega (tu můžou i děti). Mně to pomohlo, jinak bych se asi zbláznila. Koupila jsem na lecimselevne.cz. Držím pěsti! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
9.1.14 10:16

@Leny77 jojo čaj vím, ale ten mi mocneuleví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
9.1.14 10:22

@terinka4444 Chudávi všichni 3, já ho chápu na střední jsem měla ekzém v příšerném stádiu a vzhledem k tomu, že jsem se učila kuchařkou mě do kuchyně s těma rukama nepustily, takže jsem tahala těžké věci, uklízela…ož ylo pro mé ruce děs a hrůza… :/ a ani moře nezabralo? tak to mě zaírá pokaždé :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
9.1.14 11:00

@Leniiik185 Leni, zkuste si puchýřky nejprve vysušit pomocí Tanno Hermal Lotio (v lékárně i bez předpisu) a za pár dní ložiska potřete krémem Eucerin 12% Omega - ten ekzém dohojí. Myslím, že by to mělo zabrat. Co se koupele týče, zkusila bych být vámi hypermangan. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
9.1.14 12:07

Když jsme u toho, tak mně třeba štvou někdy ty pohledy, když si třeba u pokladny beru peníze od prodavačky - koukají někdy, jako bych měla lepru. Stává se vám to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek