Potravinová alergie u 9měsíční?

504
5.1.14 20:09

Potravinová alergie? 9m

Maminky chtěla jsem se poradit (Dr. máme až v ÚT ale stejně tam asi zajdem). Mám 9m mimčo a na příkrmy papáme kdeco, vše bez problémů včetně exotiky. 2 dny zpátky dostal malej pár kuliček Longanu (malé kuličky podobné Litchi, chuťově výraznější - btw nepíšu to proto aych se dozvěděla co mu mám nebo nemám dávat, takže kdo mi chcete rovnou vynadat, jako by se stalo, děkuji :) ) Měl červené tvářičky jako by byl úplně rozpálenej, nic víc (nevim zda to bylo z toho ale raděj jsem mu už víc nedala a rychle to zmizlo). Večer ale mu na ručičce vyskočila trochu krupička červená a včera už měl ručičku červenou až po loket. Vypadá to jako by se odřel o koberec ale žádnej doma nemáme a nosí dlouhý rukáv. Krupička (vypadá to jak krupička nebo hooodně suchá kůže) je cca na 2cm2, zbytek po loket jen rudej. Mažu krémem, ale nepomáhá. Nikde nic jiného nemá. Může to být i po 3dnech potravinová alergie? Popř. co jiné to může být? Nemáte někdo zkušenost? Napadá mě jen toto protože jinak žádný výkyv z normálu neměl a u nás nemá nikdo na nic alergii tak nevím zda toto může být projev?… díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5130
5.1.14 20:19

Jo řekla bych že alergie, zkus fenistil kapky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
5.1.14 20:59

Reakce může být i po pár dnech. To je právě problém, že se občas špatně dohledává alergen. Můj prcek má atop. ekzém. U většiny se osype do 3 hodin po požití, ale něco fakt nevím :nevim:.
Zkus ten Fenistil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.1.14 20:56

Nám se dneska osypala malá..teda utvořily se jí takové velké mapy (vypadalo to jako puchýře), kolem dokola zarudlé. Měla to na levé ručičce, zadečku a obou stehnech. Taky měla červené tváře. Jeli jsme s ní na pohotovost, tak po všech potravinách, co jsem tam vyjmenovala jsme došli k tomu, že má alergii na pomelo. Takže citrusy do dvou let vubec nesmíme. Navíc pomela měla fakt kousek a to včera večer a před 3 dny taky kousek…doufáme jen, že měla paní doktorka pravdu a nebude to mít z něčeho jiného. Dáváme 3× denne Fenistil kapky, večer mapy zmizely, jen sem tam kousek kuže byl ješte červený. Tváře měla po koupání červené znova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
21.6.14 19:32

Ahoj holky, ozivuji diskuzi a muj dotaz je trochu mimo puvodni tema. Mala ma 11m, alergii na bkm, kojila jsem a kojim, nejdriv jsem drzela bezmlecnou dietu a od jejiho pul roku jsem na doporuceni dr zacala pridavat zakysane mlecne vyrobky a syry, uz jsem zhresila i zmrzlinou a za temer pul roku reakce zadna, male jsem do stravy zaradila lepek asi dva mesice zpet a ted v postate i vejce, minuly tyden dostala par prvnich piskotu, spis proto ze ke vsemu jeste hodne malo ji a vahove jsme pod prumerem :zed:. Vcera mela ve stolici hlen, samozrejme me hned napadla dalsi pridruzena alergie na bilek (zloutek byl bez reakce) nebo lepek. Muj dotaz je mozna hloupy, ale musi hlen vzdycky znamenat takovouto pohromu? Mala taky poprve jedla tresne :nevim:. Rymu nema, napadlo me, ze kdyz hodne place, polyka soplik, je to i slyset, ale nikdy predtim jsem hlen ve stolici nenasla… tak co myslite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
21.6.14 19:40

Synovi bude pět, sem tam hlen má, nestrávené zbytky, tuky ve stolici, trpí na nadýmání a veškerá vyšetření neprokázala NIC. Dřív mu vadilo mléko, jabka, mrkev. Teď měl dlouhodobě znovu bezmléčnou dietu, bez efektu. Jsem už zralá na chocholouška, naštěstí ho bříško bolí jen málokdy. Moc jsem neporadila co? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
21.6.14 19:49

@Ainy aspon mala nadeje, ze to nebude dalsi alergie… ja uz trnu, aby to nebylo neco vic nez jen bezvyznamny vykyv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
21.6.14 20:03

@Janha
Malemu sa v 11m pridal k BKM i bilek..je to mozne i u vas..skus jej dat cisty bilek a uvidis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
21.6.14 20:25

@Janha Snad ne, malému se navíc vrátil i ekzém a mám vypozorované, že když se zhorší ekzém, zhorší se i zažívání. Dost často je to při nemoci ale i jindy :nevim: Taky mu byla zjištěna výrazná srdeční arytmie. Dle doktorů je ale zdravý jak rybička :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek