Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosim o vase zkusenosti.
Moje sestileta dcera byla diagnostikovana pasovym oparem. Ziji v Anglii a nas lekar neni detsky doctor, musime nejdrive k obvodnimu lekari. Navic tam dnes byl nejaky novy doctor na zaskok a nejak mi moc nesedl.
Dcera ma brat Aciclovir 400mg 5×denne uzivat vnitrne. Rikal ze to normalne detem nepredepisuji, tak nevim proc nam to dal.
Dcera ma asi 10 pupinku v rozmezi jednoho a pul centimentru na zadech a malinkaty flicek na hrudniku. Uz to ma asi deset dni.
Jakou lecbu meli vase deti?
Mame ject na dovolenou v nedeli, tak ocenim kazdou radu. Nevim jestli ji mam dat ty prasky. I v lakarnice se divila ze je to velka davka a tak to kontrolovala jestli takova davka je vhodna pro deti a pak rekla, ze to je ok.
Predem moc dekuji
Jako dítě jsem je taky chytla před dovolenou..chodila jsem asi tři dny na injekce..myslím že do mě ládovali větší dávku béčka, ale nevím to jistě..na dovolenou jsem za pět dní odjela..
@smurfka B12 a klidový režim, taky jsem měla, naštěstí až po prázdninách
No…koukám že britské zdravotnictví je opravdu…no nic
tak malé děti nemívají pásový opar, zřejmě jde o výsev herpes simplex tzn „obyčejný“ herpes, nebo něco úplně jiného
proč proboha po 10 denním výsevu, navíc malém, bůhvíčeho
chce někdo do malého dítěte rubat acyclovir tak to fakt nechápu
docela masakr
skoro se mi chce říct že bych to nedala, jen jej vemte sebou pro případ ale nedávejte,
tento lék se má nasadit hned na začátku infekce a ve speciálních případech, což to co líčíte fakt není
proč někoho napadlo dát jej na 10 dnů trvající pupínky netuším, nejsou to lentilky aby to dítě zobalo jen „na takové to domácí zobání“…ten asi praxe a praxe s dětma moc nepobral
ale jak to líčite tak to jen vemte sebou a nedávejte to
brr
Dcera měla jen nějakou mastičku. Byla už teda na střední, taky měla jen malý výsev.
Měla jsem na střední a krom hlášení na hygienu jsem dostala něco na potírání nebo nanášení. To bylo vše.
@-Evka- píše:
Měla jsem na střední a krom hlášení na hygienu jsem dostala něco na potírání nebo nanášení. To bylo vše.
Nebyl to tekutý pudr? Ono to troch svědilo, alespoň se mi vybavuje.
@bublinek píše:
Nebyl to tekutý pudr? Ono to troch svědilo, alespoň se mi vybavuje.
Ne pudr to určitě nebyl. Tehdy mě bavily ty latinské názvy na lahvičkách (učila jsem se je nazpamět) a nyní si vzpomínám, že to byl nějaký roztok. Kdybych ten název viděla, tak si možná vzpomenu, ale bylo to vyrobené v lékárně. Celkově jsem s tím oparem neměla nějaký významný problém, možná svědil nebo lehce bolel? Netuším, bylo v cca 91r.
@bublinek Źe by „fialka“? Vybavila jsem si název na lahvičce (hlouposti a drobnosti si pamatuji dobře
) : SOLUTIO METHYLROSANILINI CHLORATI
Zajít k lékáři.. napíše antibiotika, mastičku a já dostávala i injekce s vitamíny každý týden po dobu tří týdnů ![]()
Dekuji vsem za vase zkusenosti.
Jsem rada, ze jsem ji ten Aciclovir jeste nedala. Ptala jsem se jestli to mam necim mazat a doctor I lekarnice rekla, ze na ne.
Petruna 21- ja myslela ze na pasovy opar se antibiotika nedavaji.
Pokusim se koupit nejake vitaminy, ale nevim jestli tady neco pro deti najdu. Koukala jsem dneska v jedne lekarne a vitamin B meli jenom pro deti nad 12 let.
Nevite cim to mazat aby se to co nejdrive zahojilo? Ma to teda suche ale je to jeste dost viditelne. Puchyrky nikdy nemela.
Je mi lito jestli se nemude moc 2 tydny koupat v parnem Recku.
Kdy asi tak by se mohla zacit koupat v mori, nevite?
@Danus1 koupat se může pokud už je to zaschlé..to je jako u neštovic..když jsou pupínky zachlé tak už můžeš do vany..
někteří co měli třeba neštovice u moře říkali, že koupel v moři - slaném, se tělo lépe a rychleji hojilo..
jinak mazat Pupalkovým olej a vitamin E a zkusit dávat to béčko..pokud tam nemají nějaké bečkové kapky nebo mastičky, tak zkus aspon takové ty rozpustné šumivé tablety ( kupují se normálně v potravinách )
jinak pokud to co tam máte to becko pro děti nad 12 jsou kapky, stačí dávat polovinu dávky…já dávala béčko dvouleté a na krabičce je že je od tří let, tak jsem dávala polovinu dávky..je to jen vitamín, z toho se nepředávkuje..co nespotřebuje vyčurá..
@Danus1 Já jsem na to antibiotika měla i malá sestra je dostala je to infekční onemocnění
a vlastně jsem dostala i prášky na bolesti jelikož pásový opar občas fakt bolí ![]()
Ja ty prasky zrovna beru na herpes, 2× denne 500mg. Pasovy opar je Virus, na co Antibiotika?