Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Moje roční fenka se neustále drbe, kouše a škrábe. Dostala už i injekci, která bohužel nezabrala. Používáme hypoalergenní granule s bramborami a lososem, se kterými nikdy nebyl problém. Nyní začínáme i se šamponem Medivet. K tomu často třese hlavičkou, takže používáme i kapky do uší „OtiFree.“ Fenka dostává i multivitamíny v prášku a do stravy jí taktéž přidávám lososový olej.
Na veterině jsme řešili, že se možná jedná o alergii na roztoče. Ale nevíme. Zvažuji návštěvu dermatologa, případně homeopata.
Máte někdo takové zkušenosti?
Děkuji za příspěvky do diskuze.
Hmmm. Asi takhle. Začala bych změnou granulí, že s těmito nikdy nebyl problém, neznamena, že to není teď.
Píší z vlastní zkušenosti. Naše fenka po 5 letech ( bude ji
se začala z ničeho nic drbat, být lechtiva na dotek, vykousavat se až do masa. Granule stejně, prostředí stejně, šampon stejně…
Výsledek alergie na roztoče, trávy a jídlo, určitá jídla…
Granule jsme změnily na veterinární. Bez jakýchkoli brambor, obilovin, kuřete ( ač se neukázalo jako alergen, tak vím, že i po něm se drbe, předtím jsme používali hypoalergenní a výsledek dřív nebo později na nic ). Pouze a jen veterinární, žádné jiné. Žádná hypoalergenní, ale přímo Annalergic.
Do strany přidávám ostropestřec, mořskou řasu a koupě se jen ve vodě a octu. A mame klid. Občas přes léto se podrobně skrz trávu, ale po několika dnech je mi klid.
Tak že za mě ti radím toto…
Navštívit veterinárního dermatologa. Stejně jako humánní obvoďák je schopný řešit nekomplikovane kožní potíže a s něčím horším tě pošle na kožní, tak stejně by to mělo fungovat i u zvířat. Veterinární dermatologové jsou, stačí najít nějakého v okolí.
Homeopat je hodně naprd, dermatovenerolog naopak je něco, kam chcete jít. A u těch granulí změňte značku a určitě by to měla být veterinární dieta. uvidíte tak po týdnu, dvou, co to udělá.
@Ou to je málo. Měsíc je tak adekvátní, nejlépe dva. To už ne téměř jistota, že pes na ten druh granulí nebude alergický
@Anonymka 97 důležité je zjistit co jí vadí, často je alergie právě i na lososový olej
naše se drbala, oční víčka nateklá, po lécích ok a jak byla bez léků tak zase. U nás stačilo vysadit granule takže to byla ta jednodušší varianta, horší by bylo kdyby jí vadilo něco venku. Ted je od května bez léků a ok. tam může vadit cokoliv a něco vadí když se furt drbe, ono ani ty speciální granule nejsou žádný zázrak. Já už dál nezkouším co jí vadí, hlavně že se nedrbe, já se hlavně bála že jak se drbala kolem očí že se škrábne do oka
veterinářka se smála že tahle léčba jí bude určitě chutnat, už od štěněte nebyla moc granulový typ ![]()
Problém že pak pes má jen ty granule a nesmí se nic jiného a to jsem věděla že by chudák nedala, granule nechce a ani by nemohla dostat nic jiného ![]()
@Markéta80 Ver, že ty speciální granule jak píšeš zázrak jsou. Ale chce to granule od veterináře a ne hypoalergenní z prodejny pro zvířata.
![]()
Je x druhů, x výběru. A pořad je lepsi zkoušet a najít, než cpat léky.
My máme Royal Canin, Annalergic a máme svatý pokoj, třetí rok.
A když pes nechce granule, ono je nechtít a nechtít. Vlády prostě neumře, jen to zkouší a nebo zrovna tyto nechtnuji… Tak je syrová strava, která je psovi přeci jen bližší nebo je zažívání
@liptom naše měla celou dobu potíže a koukat na štěně co raději žrát nebude
Navíc u eliminační pak se nesmí nic dát a představa že takhle bude žít celý život. navíc to složení mne vadí. naštěstí u naší nevadilo nic z venku a co jí vadí v granulích už nepátrám. To může být cokoliv a hodně se ušetří i za léky
A z granulí jsme zkoušela víc druhou i neobvyklá masa a vždy otok víček a od doby co granule nemá tak je klid. ostatním granule nevadí, ani střídání jim potíže nedělá ![]()
@Markéta80 sorry, ale absolutně nechápu jak jste tedy problémy vyřešili? A řeči, že pes nežere granule a tak žrát prostě nebude žádný - je trochu k smíchu, promiň.
Pochybuju, že jste zkusili nějaké od vet. Máme dvě fenky, jedná alergická, jedná nimra od štěněte… Co máme ty veterinární speciální pro druhou venku, tak žere jak prokopnuta.
Momentálně máme nové veterinární granule Fortyfy. Jsou sice dražší, ale srst je lepší.