Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krásný den maminky mám dotázek
))) kamarádka má týdení miminko a neví zda může jít v tomoto počasí ven s kočárkem:o))) já tvrdím že ano pokud není joo zima a to -5C kokud hlásí + 1C či 2C tak může tak na půl hodinky. Jste stejného názoru?
Me bylo receno pediatrickou, ze do pul roku chodi deti ven do minus dvou stupnu. Pak uz ne.
Na půl hodiny bych vyrazila do -2°C. Jinak mi říkala MUDr. že při nižších teplotách se dává dítě k otevřenému oknu nebo balkónu na pár chvil „vyvětrat“.
ano, tak to říkala i naše Dr… Ale takhle malýmu bych klidně dala přes kočárek ještě i pláštěnku, ať si to zadýchá a má tam teploučko… ![]()
ahoj,určitě může jít na půl hodinky ven,takový miminečko stejně tak zabalí,že mu není nic vidět a má tam pěkně teploučko ![]()
ZandaU píše:šla byych i v -5 ,ale pořádně oblekla a zabalila do beránka a na to deku klidně na půl hodiny![]()
![]()
Krásný den maminky mám dotázek
))) kamarádka má týdení miminko a neví zda může jít v tomoto počasí ven s kočárkem:o))) já tvrdím že ano pokud není joo zima a to -5C kokud hlásí + 1C či 2C tak může tak na půl hodinky. Jste stejného názoru?
ať klidně vyrazí. Proboha - co by dělaly vícematky, kdyby pod nulou nesměly a nechodily s mladšíma ven? Jejich druhé a další děti prostě musí chodit ven i když tam je +30 nebo -10, jak by se starší sourozenci dostali do školek, škol, kroužků, matky na nákup…
gabriela82 píše:
ano, tak to říkala i naše Dr… Ale takhle malýmu bych klidně dala přes kočárek ještě i pláštěnku, ať si to zadýchá a má tam teploučko…
Tak toto spousta dr. důrazně nedopručuje, dítě to sice zadýchá a má tam teplo, ale taky nepřirozené vlhko, ideální prostředí na množení bakterií a např. zánět průdušek.
Záleží taky, jak je, jestli mráz -2 a sluníčko, nebo hodně větrno..V druhém případě, kdybych nutně nemusela např. k vůli staršímu dítěti, tak bych s novorozencem zůstala doma a volila bych otevřené okno.
tasa píše:
Me bylo receno pediatrickou, ze do pul roku chodi deti ven do minus dvou stupnu. Pak uz ne.
mě řikala, že do -5 novorozenec. Ve 3 měsících prý -8 v pohodě.
Určite by som šla tak na polhodinku, keď je do tých -5… Povedala by som, že -1/-2 je tak akurát… Poprípade by som miminko dala k otvorenému oknu…
My sme s malou donedávna nechodili vonku, boli sme dosť slabí. Po tom, čo sme trošku viac pribrali a zosilneli, tak sme boli vonku v novom roku 3× (nerátam návštevu pediatra, kam chodíme peši, máme to totiž blízko), dvakrát z toho keď bolo tých -1… Karolínke to prospelo, bola prešťastná, že na hodinku a pol zmenila vzduch…