Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud by ji praštil tak, že by z toho měla poškozené orgány, tak za prvé byste to už poznali, a za druhé, bych to fakt nenazyvala postuchovanim a nenechala bych se od chlapa mlátit… pokud ji fakt jen lehce ťuknul, tak nepanikar, ublížit to nemohlo, nemělo jak. Max modrina, ale při lehkém bouchnuti (kdyz to dite ani nebrecelo) bych nečekala ani tu.
@Dahlia0409 kdyby mě chtěl bouchnout tak by jsme se předtím nelehtali, neblbli a nepostuchovali.. achjo, nehledejte v tom prosím něco co není.. manžel zažil když jeho otec mlátil maminku a jeho.. není násilnický povahy
@Anonymní píše: Více
Chápu, že jsou situace, ze kterých vzejde, že omylem prastis dítě, taky už se mi to stalo. Ale buď úplně nereálně panikaris anebo to nebylo obyčejné malé stouchnuti. Deti jsou gumový, pořád někde padají, o něco se bouchaji, na něco narážejí… jsou z toho modřiny, škrábance, odřeniny… ale abys dítěti poškodila orgány, to by musela být pecka jak blázen, žádné postuchovani a lechtani. A kdyby nějaký orgány poškozený měla, příznaky by se podle mě už dávno projevily. Minimálně pláč, protivnost, nějaké nezvykle chování, uhybani (kvůli bolesti). Jestli je to dítě v klidu, neřešila bych to. A příště blbnete bezpecneji.
@Midaku spíš si myslím že panikarim, dcera jako miminko trpěla na záněty ledvin..tak už mám prostě strach no..
Ahoj, prosím anonymně protože se stydím, obvykle nepanikařim. Postuchovali jsme se s manželem a omylem místo mě bouchl dceru do zad (14 měsíců). Neplakala, spíš jen tak zamrucela, jako kdyby zavztekala ale že by plakala jako třeba u očkování nebo když si prokousla ret, tak to ne. Pak si normálně hrála, smála se, blbla.. pak začala být protivná a usla ( někdy takhle k večeru si dachne) ale přesto mám strach o ledviny, nemohlo se jí nic stát..? Vyčítám si to..
tak jsem se chtěla zeptat ještě zde, zda nějak panikařit? Včera před koupáním se procurala a měla červený tepláky ale krev v plence nebyla, tak snad by krev zůstala i v plence.. achjo
Stalo se to včera k večeru, zda se být dobrá, krev v moči jsem nepozorovala (na noc měla Pampers plenu noční ta se zbarví do modra takže těžko říct) ale chuť k jídlu má, hezky pije..
Teď jsme dorazili ke tchýni a tchýně panikaři