Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, jsme priznivci Dupla, ale vcera jsem narazila na sadu hasicu od Playmobil a vazne jsem zavahala. Duplo dela taky hasice, tak ted nevim, do ceho jit.
Jake mate zkusenosti s Playmobilem, je to interaktvini, tvurci, kvalitni, zabavne Muze mi to nekdo porovnat s Duplem? Dekuju moc.
Ahoj,
my máme Duplo a taky se mi Playmobil moc líbí, ale nakonec jsem přeci jen dokupovala jen Duplo a teď už jen lego city atd., už jsou kluci větší.
Zásadní rozdíl vidím v tom, že Playmobil není vůbec o stavění a jelikož moji kluci si rádi domečky a auta a tak rádi přestavují podle sebe, tak pro ně je lepší Duplo. Playmobil je spíš jen na hraní, ale pořád s tím samým, nejde to nijak moc přeměňovat. A o to víc sad by se pak podle mě muselo koupit, aby se s tím vyhrálo tolik, jako s Duplem.
Jinak kvalitativně je to podle mě dost podobné, oboje je dobré. Playmobil je takový moderní igráček ![]()
M.
P.S.: Jo a ještě, jak je Duplo drahé, tak teda Playmobil je ještě dražší, i když těžko to jde úplně přesně porovnat.
Saraai … zdravim
![]()
v podstate souhlasim s nazorem nade mnou. mame par sad Playmobile, ale ty jsou proste ‚hotove‘ , ale tim padem zase ne tak rozbitne, jako Lego .. ale taky je tam spoustu malych ‚soucastek‘, ktere se snadno poztraci. aspon teda u nas.
Duplo zatim nemame, chystam se ted neco koupit mladsimu k narozkam, pac porad bere starsimu Lego a to je za chvili na tisic kousku. ![]()
jak rikam, u nas momentalne vede Lego a Playmobile bych uz asi nekupovala .. ![]()
Me se hlavne jednalo o rozhodovani mezi http://www.amazon.com/…herviews_z_1?… a treba http://www.amazon.com/…f=dp_image_0?…
byla jsem rozhodnuta pro to duplo, prave kvuli tvorivosti, i kdyz zrovna na tom aute toho moc nastavit nejde - to uz pak se city se asi daji urcite delat lespi veci, ale nejak si porad myslim, ze na to je jeste maly, i kdyz je sikovny
No a pak jsem vcera narazila na sadu hasicu s helikopterou…a zavahala jsem, odradilo me to, ze se s tim da skutecne strikat, a predstava, ze mam postrikany dely dum me moc nelakala. O to vic by ale lakala deti. Tak nevim.
tak nevim, proc tam nejsou obrazky
http://www.amazon.com/…f=dp_image_0?…
Adys, zdravim
kdybych byvala koupila ty duplacky hasice, bylo by vystarano, ale ted je jako naschval nikde nemaji a Naty ma narozeniny dnes a oslava je v sobotu.
Mame samozrejme i jiny darek, ale hasice proste miluje
Saraai .. nemate u vas nekde lego store ? tam by to urcite bylo.
tady je maji v TRU … koupila bych ti to, kdybys byla bliz ![]()
jo .. jeste me napadla alternativa ![]()
sice to neni ani duplo ani playmobile, ale jsou to hasici a je to na zpusob imaginext (bytelny a daji se k tomu prikupovat mensi veci) …
Playskool Adventure Heroes Fireman Pack
prave ze jsem to videla dneska rano u nas v targetu, tak si myslim, ze je to v pohode dosazitelne ![]()
Oživuji diskuzi a chci se zeptat, chci prckovi koupit k vánocům Duplo nebo Playmobil, bude mu rok, myslíte, že to je ješte brzo?
Ja jsem davala Duplo k druhym narozeninam. Hraji si s nim oba starsi jeste porad a nejmladsi s nim hazi po pokoji ![]()
Na staveni je jednolete ditko jeste malicke, ale urcite se k tomu driv nebo pozdeji dostane. Za chvilku postavi z kostek aspon komin.
Playmobil - jsou dva (tak jako lego) pro mrnata vetsi, pro vetsi deti mensi - ten je od 4 let, muj syn si s nim hraje od tri, protoze ma starsi sestru
Ten Playmobil pro mrnata vypada taky dobre, zkusenost s nim nemam, ale bude mit obdobne vyuziti jako treba Fisher Price Little people nebo hracky Tolo a tak.
U nas teda momentalne vede Playmobil nad Legem. Deti ho miluji, hraji si s nim fakt kazdy den. Takze ted jedeme narozeninove a vanocni rozsirovani kolekce.
@sarusinka já dávala duplo k prvním narozeninám a hned mělo úspěch - dostal policejní dodávku. K Vánocům (o 14 dnů později) dostal polární zoo, tak s tou si hraje až tak od 18. měsíců. Letos chceme koupit hasiče a ještě něco necháme na babičky ![]()
My právě taky máme 15.prosince narozky a potom hned vánoce
tak to koupím asi i něco k vánocům
zatím má megabloks, a to s úspěchem okusuje ![]()
jinak díky za pomoc ![]()