Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Dekuji. Chtela jsem slecne zakladatelce pouze pomoct a poradit. Je mi lito, ze to takhle dopadlo. Ale napsala jsem ji, ze se o uzivani Amelgenu rektalne muze poradit se svym lekarem, od ktereho jiste dostane nejlepsi doporuceni oproti diskuzim na emiminu. A lekar by ji potvrdil, co jsem psala. Jsem rada, ze to napsal jeste nekdo dalsi, jinak by mi slecna asi neuverila. Hezky vecer. ![]()
Zakladatelko, po zavedení Amalgenu je dobré ležet aspoň 15 min., ideálně déle. Já vždy zavedla ráno hodinku před tím, než jsem vstávala, večer buď už vůbec nevstávat nebo taky ležet tu půlhodinu. Potom se to hodně vstřebá, stačí se pak pořádně utřít toaletním papírem, ubrouskem a následně už to vytékání je tak mírné nebo žádné, že by to intimka krásně zvládla pojmout.
@Mandarinka104 píše: Více
Zdravím,
žádné zesměšnění ani shazování ze strany Stingy v příspěvku nevidím. Stinga má na téma jiný názor a zcela normálně jej vyjádřila. Žádný útok na vaši osobu neproběhl. Nevím, za co bych ji měla napomínat.
Hezký den
Viktorie
Tak jsem rada, ze se nad mym dotazem akorat vsichni pohadaji a tahaji dotoho adminy. Ja se prevazne ptala na to spineni, zda je to v 6tt normalni a zda jste to nekdo taky meli, a tehotenstvi dopadlo OK. To jsem se nedozvedela. Akorat se tady zhadate mezi sebou a jeste mi jedna z vas napise, jak moji informaci s tamponem vynese nekam ven aby se tomu ostatni zasmali. Tohle neni na @admin? Hm? K uzivatelce @stinga taky jen doplnim, ze nejsem na emiminu sice tak dlouho a casto, ale take jsem vypozorovala, ze nechybi v zadne diskuzi, takze si hraje na vseznalka ve vsech tematech (coz je samo o sobe podezrele) a ze vsude nekoho insultuje take potvrzuji. Take jsem se s ni nejednou hadala, je to podobne jako uzivatelka unudena, ta mi raky pije krev, a mam chut ve vsech mych diskuzich v uvodu napsat “prosim tyto dve uzivatelky at se nevyjadruji”. Admin by mel resit, kdy uz je to u uzivatelek chorobne moc, ze tady jsou online nonstop a akorat jedinou zabavou jim je rozvirovat diskuze.
Mejte se fajn, snad se sem pripoji nekdo, kdo mi odpovi na to spineni, jinak mi ta diskuze je zatim k nicemu ![]()
Ja zkušenosti mam, ale nechci te stresovat. Sama pises, ze uz ted jsi z toho nervozni.
Ne kazdy chce vsude hned cpat spatne veci.
Jasny no, jsi hodna, dekuju. Asi se budu drzet toho, ze kdyz je to malinko a ne “cerstve” jasne barvy, tak to byva ok.
Jinak mezi tim se mi rozvinuly docela i dalsi symptomy tehotenstvi: mensi chut k jidlu, spavost, a stale to boleni brich jako u MS. Nic z tiho neni dramatickeho, ale docela to zesililo.
Doufam, ze uz mas po te negativni zkusenosti i pozitivni zkusenost a mas se ted dobre.
Ano, vse dobre dopadlo.
K tem nevolnostem, ja nikdy nezvracela (tedy jednou), obcas jsem mela zaludek na vode, to pomahalo nevyhladnout. Rano co nejdrive neco snist. Kdyby se to jeste neco objevilo.
No to hcg stoupa, tak telo reaguje, pak te zacne nekde neco bolet, tahat, píchat, jak se bude zvetsovat deloha, a roztahovat vazy.
Nejlepe se pridej to nejake soukrome skupinky tady se stejnym terminem porodu, tam budete resit vsechny to same a uvidis, ze na to nejsi sama.
Ahoj, jak jsem psala, je mi lito, ze to takhle dopadlo. Nezlob se, ja jsem se tady samozrejme nechtela s nikym hadat a kazit ti diskuzi. Ale ja jsem si taky nezacala a neshazovala jsem nici prispevek. Ten zaver od adminu jsem cekala, tohle je tady normalni, psala jsem jim jeste SZ.
Mozna to bude znit otrepane, ale ja jsem ti fakt chtela poradit a pomoct. Nechci si hrat na nejakeho velkeho dobraka a samaritana, ale myslim to uprimne.
Co se tyka spineni. Divej, urcite jsi uz cetla, ze je to prece individualni = kazda zena je jina. Nektera zena muze zakrvacet-muze mit ms a presto je tehotna. To same s tim spinenim, jsou zeny, ktere spini a jsou tehotne.
Dalsi skupina zen vubec nekrvaci, nema ms a nespini. Treba ja jsem u zadneho tehotenstvi nekrvacela ani nespinila. Stejne tak jsem nemela nikdy ani nidacni krvaceni nebo spineni, absolutne nic-na kalhotkach cisto a max jsem mela nejaky ten tehotensky vytok nebo hlen.
Rika se, ze pokud zena spini, muze to byt zpusobene nedostatkem Progesteronu. Pokud to spineni chces vyresit-navrhuji, aby ses zeptala lekare, jestli by ti mohli zkontrolovat hladinu Prg. Podle vysledku pak lze upravit medikaci, napr. zvysit. Nekdo treba dostane 1 Amelgen navic 1-1-1 a nekdo dostane Prolutex 0-1-0.
A na zaver, prosim zeptej se lekare na to rektalni uzivani Amelgenu a pokud ti to doporuci, aspon to zkus a neprotiv si to. Uvidis, ze ti to pomuze a vsechny tvoje problemy s vytekanim Amelgenu se vyresi, kdyz ho nebudes uzivat vaginalne, ale radeji rektalne
Preji hezky vikend ![]()
Ahojky, milá zakladatelko, někteří lidé ti opravdu přišli dobře poradit, tak si prosím tě nechej poradit. Já taky beru Amelgen a beru ho pouze rektálně, od začátku užívání!
Po krevní kontrole bylo zjištěno, že mi Progesteron krásně nastoupal do dne transferu a byla to pěkná hodnota. Takže Amelgen se vstřebává i přes střevní sliznici, nejenom přes poševní. Navíc opakovaně ti bylo sděleno, aby ses o tom poradila s lékařem, pokud zdejším pisatelkám nevěříš. Ale otázkou je, když někomu nevěříš, proč vůbec zakládáš diskuzi? Myslíš si, že ti ten člověk snad záměrně lže
To je potom těžké někomu radit, když ti ten člověk ještě pomalu vynadá, co jsi mu poradila, naprosto to chápu ![]()