Lehoulinké špinění 6tt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.8.24 12:00

Lehoulinké špinění 6tt

Holky… ano, jsem hysterka, která se neustále pozoruje, protože mi před týdnem konečně z krve potvrdili těhotenství z krve, a byla to patálie dostat se až sem, k otěhotnění z IVF… jelikož jsem těhotná poprvé, ze všeho plaším a nevím, které projevy jsou OK a které ne. O implantačním krvácení jsem slyšela, i jsem pochopila, jak ho rozeznat, že to je opravdu malinkaté špinění. To jsem i beěhm 14ti denní čekací lhůty trochu zaznamenanala, kdy se embryjko zavrtávalo, a ttam něco bylo vidět (myslím to krvácení). Následně mi potvrdili vysokou hladinu HCG, takže jsem šílela radostí… no a teď co mě trápí:

1. není mi absolutně nevolno ani žádné zvracení - je to OK?
  1. jelikož stále musím brát progestreon, který se zavádí 2× denně vaginálně, bylo mi kvůli špinění z rozpuštěného léku doporučeno dávat si malinkaté tampónky, a na tom je vidět prostě všechno, když ho vytáhnete… dnes tam jednoznačně byla trooošilinku čmouha od krve, čerstvé, ale na kalhotky se mi nic nedostane, jestli mi rozumíte. Je to OK? Není to poprvé, co tampón nemám úplně čistý, někdy i nahnědlý, ale dnes mě zarazila ta jasná barva krve :( Může se lehce „špinit“ déle? Nemám do CAR raději zavolat? Jde mi o to, zda se tím nedá ledacos zachránit, když tam zavolám a vnutím se na kontrolu, jakože mi dají nějaké další léky, jako prevenci rizika potratu, jestli to mám nějak nahnuté - protože na kontrolu na ultrazvuk jdu až 3.9., a do té doby snad umřu strachy nebo já nevím… :zed:
  1. když si teď udělám těhotenský test a bude tam nadále „dálnice“ - potvrdí/vyvrátí to něco?

Díky všem a prsoím, držte mi palce, je to tak vymodlené, že už to ani není možné… :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.8.24 12:05

Muzes si zavolat, kvuli zvyseni progesteronu. Ja brala 3krat denne 2 tablety. A dokonce i pichala Prolutex
Jinak se neda nic moc delat. Jeste pridat Ascorutin. Na udrzeni nic neni. Bud se to udrzi, nebo ne (protoze neco neni dobre, ne proto, ze bys neco udelala spatne)
Tehotensky test uz nic neukaze, pokles by v tomhle tydnu nezaznamenal
Muzes si zajit na krev jako samoplatce. Dvakrat s odstupem 2 dnu. HCG se co 2 dny zdvojnasobuje.

• Citovat
  • Upravit
Mandarinka104
23.8.24 12:31

Ahojky a jaky beres Progesteron? Beres Utrogestan nebo Amelgen?
Pokud beres Utrogestan, tak se podava bud oralne nebo vaginalne. Bohuzel pri vaginalnim podani se kulicka rozpusti a vyteka ven. Ale jeste nikdy jsem neslysela o tom, ze by nekdo doporucoval zachranovat to tamponem. Nekde jsem cetla, ze prave tampony by se pouzivat nemely. Lek se totiz misto stekani pochvou dolu nasakne do tamponu a ty ten tampon potom vyhodis. Takhle je otazka, jestli se lek misto vstrebavani do posevni sliznice spise nevstreba do tamponu. To je nejake divne. Doporucovala bych ti zadat tuto otazku treba jeste do nejake Online poradny tady na emiminu, aby ti poradil lekar.
Takovy Amelgen je mnohem lepsi, protoze ma tvar jako cipek. Takze Amelgen se muze zavadet rektalne. Se zavedenim do rekta potom neni takovy problem se spinenim, naopak se tam Amelgen mnohem lepe vstreba.
Jinak ke tvoji prvni otazce, nekterym zenam behem tehotenstvi vubec neni nevolno. Nekdo ranni nevolnosti ani nezna, neni to vubec pravidlem, takze zvracet nutne nemusis a nic spatneho to neznamena.
Otazku s TT nechapu. Pokud uz mas tehotenstvi potvrzene z krve a cekas na UZ, nechapu smysl provadeni testu :nevim:
Ale pokud se chces jen potesit pohledem na 2 krasne dalnice, tak do toho :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.8.24 16:57
@Mandarinka104 píše: Více

Ahojky. Par veci mi nedava smysl. Pises, ze Amelgen byva ok a muze se zavadet rektalne a netece. Ja prave beru Amelgen a ten vzdy vytece (fakt hodne, uz se mi parkrat stal trapas s flekem na satech), jako kdyz si ucirnes, prosakne to kalhotky. Rektalne mi prijde blbost - dava se preci vaginalne proto, aby v te oblasti lokalne pusobil - k cemu mi je progesteron v zadku? :P No a pak mi nedava smysl to s tim tamponem… ten tampon zachyti to, co by stejne vyteklo ven a uz uvnitr nepusobilo, proto mi ho doporucili. Intimka na to bohuzel nestaci, to neni jak vytok. Navic ten tampon nevyndavam hned a chvili to tam tim padem pusobi - kdezto kdyz to vytece ven do intimky, tak v tu ranu uvnitr nic neni.

Příspěvek upraven 23.08.24 v 18:19

• Citovat
  • Upravit
76049
23.8.24 17:05
@Anonymní píše: Více

jo, to opravdu nedává smysl, co mandarinka píše,
jinak v 6. tt ještě může být na nevolnosti brzy, a já jsem třeba nevolnosti v pravém slova smyslu neměla nikdy, jen „blbou“ chuť v puse a tím pádem mi nechutnaly jídla, co jsem jindy měla ráda,
zvracela jsem jen 1× a to cca v 28. tt - z limonády

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.24 18:20
@stinga píše: Více

Jasne, rozumim. Co v te limonade bylo, nejaka prichut co ti nesedla? :(
Jo a co to spineni - mela jsi zrochu sem tam neco nebo uplne cisto od ozehotneni? Diky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
76049
23.8.24 18:23
špinění jsem neměla vůbec, a limonáda spíš nebyla čerstvá, měla jsem ji u postele a v noci jsem se napila a už to šlo,
pak jsem teda zvracela až v porodnici před porodem, protože ta druhá na hekárně zvracela také, tak jsem byla solidární
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
23.8.24 18:32

Prosimte vzdyt jsem ti to podrobne vysvetlila. Opravdu jsem se snazila a napsala jsem ti dlouhy prispevek, kde jsem ti to vysvetlila.
Kdyz teda beres Amelgen, tak mi rekni: jaky ma tvar??? Utrogestan ma tvar jako mala kulicka a pouziva je jako vaginalni kulicka.
Jenomze Amelgen ma jaky tvar, no jako rektalni cipek ze??? To nemuzes poprit. Takze, pokud ma tvar jako cipek, neni logictejsi, ze by se mel zavadet do konecniku? Ta oblast pusobeni je temer stejna, vzdyt je to dole. Sliznice jako sliznice - vstreba se do tela.
Hele jako nevim, jak ti to lepe vysvetlit. Nenapadlo te zeptat se na to sveho doktora, kdyz mi neveris? Ja jsem se na tohoe ptala doktorky v Caru a ta mi rekla, ze Amelgen se normalne muze uzivat klidne rektalne, protoze je to komfortnejsi. Sama doktorka mi rikala, ze nektere zeny toto uzivani preferuji, prave proto, ze jim ten Amelgen nevyteka! Ty mas s vytekanim obrovsky problem, o jakem ja jsem nikdy v zivote neslysela a kdyz ti nabidnu skvele reseni, tak se ti nelibi. Hej ok, nebudu se tu zbytecne namahat a plytvat casem. Komu neni rady, tomu neni pomoci. Ale udelej sobe i me laskavost a zeptej se sveho doktora, jestli se muze Amelgen uzivat rektalne a pokud ano, tak se aspon necemu novemu priucis a snad aspon tomu doktorovi budes verit, kdyz ne me.
A s tim tamponem je to blbost, logicky prosimte, staci nad tim premyslet - tampon ma za ukol „nasaknout“ obsah, ktery proteka/vyteka pochvou - to je jeho vyznam a ucel, pokud si chces nechavat vsakovat leky do tamponu, je to tvoje rozhodnuti :lol:
Mej se, cauky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.8.24 18:35
@Mandarinka104 píše: Více

Tak se prosimte prestan namahat a uz sem nic nepis - placas paty pres devaty, nejdriv napises ze vyteka Utrogestan a Amelgen ne, ted uz zase ze Amelgen vyteka a proto se dava rektalne… Ani stinga te nepochopila. Bye bye.

• Citovat
  • Upravit
Mandarinka104
23.8.24 18:39

Dobry den, chtela bych se zeptat, jak muze nejaka uzivatelka takto shazovat jiny prispevek, kdyz nemuze nijak dokazat, ze obsah prispevku tzv. Nedava smysl, jak pise?
Prosim @admin o zodpovezeni otazky a zaroven o zasah, protoze stinga je sice dlouholeta uzivatelka, ale neni zadny zdravotnicky pracovnik, ani lekar ani zdravotni sestra! Navic my nejsme v online poradne, kde by se psaly odborne nazory! Jsme pouze v „diskuzi“, kde si kazdy uzivatel muze napsat svuj nazor a radu zakldateli jakou chce.
Navic ja jsem uvedla tuhle informaci na zaklade toho, ze mi ji sdelila lekarka, takze to neni zadny nesmysl, ale je to pravda! Krome meho nazoru je to tedy osobni zkusenost a je to pravda.
Stinga uz z principu shazuje a zesmesnuje vsechny moje takove prispevky, mam toho celkem dost a zadam o zodpovezeni otazky a o zasah, aby na me takto neutocila. Protoze ja jeji prispevky take neshzuji! Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.8.24 18:48

Ale ona ma pravdu, Amelgen se muze i rektalne. Utrogestan se treba behem spineni zase bere oralne. Prolutex se picha do bricha.
S tim tamponem taky, to se ti jeste nestalo, ze by jsi treba spatne zavedla tampon pred plavanim a on se nasal vodou? Stejne tak nasaje i to, co jeste mohlo nejakoj dobu zustat ve vagine.

Jinak tedy ke spineni muj gynekolog rikal, pokud zacnu spinit, tak zavest tampon, na nem to jde pak nejlepe videt. hnědá krev nic se nedeje, čerstvá krev neni dobre.

Pokud vim, tak Stinga ivf nemela.

• Citovat
  • Upravit
76049
23.8.24 18:52

já píšu jen o nevolnostech, zvracení a špinění - to je asi stejné u těhotenství, ať začalo jakýmkoli způsobem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.24 18:54

Tak to jsi asi zakladatelku zmatla, mysli si, ze mas zkusenost se zavadenim progesteronu po ivf.

• Citovat
  • Upravit
Mandarinka104
23.8.24 18:55

Ty vubec nevis, co je stinga zac. Je to dlouholeta uzivatelka, ktera si tady ve vsech diskuzich hraje na admina. Kdyz muze tak kazdou diskuzi nebo jejiho zakladatele hned nahlasuje. Staci se podivat do diskuze Otazky na adminy, kde je pecena varena a porad si tam na nekoho stezuje. Kdyz se tu objevi nezletily clovek pod 16, tak ho okamzite nahlasi adminum, ze tu nema co delat a je z toho nadsena. Proste nejvykonejsi detektiv 😀 Kdyz dostane pochvalu za dobrou praci, tak je v sedmem nebi a uziva si to.
Ja ti znovu rikam, ze jsem ti dobre poradila a jako nechapu, jak jeste muzes byt tak neprijemna? Ja s touto problematikou mam aktualni zkusenost na rozdil od stingy, jak ta muze poradit, kdyz v soucasne dobe nicim takovym neprochazi? Takze to nezna - protoze nemluvi s zadnym lekarem, ktery by ji to rekl ze. Ona ma snad jen jedno dite, dceru a ani tady o ni moc pekne nemluvi, pise o ni jako o „holce“. Ze holka je tam a holka je jinde, jinak nic nenapise. Mozna se snad jednou nekde zminila, ze holka ma Adhd, proto si to jeji oznaceni pamatuju. Jinak tomu vubec nerozumi a jejim jedinym cilem bylo muj prispevek shodit, ale tos asi nepochopila, protoze odtud asi nemas tolik zkusenosti. Ale stinga nesnasi chytre lidi, kdyz nekdo napise neco chytrejsiho nez ona, tak ho hned jde zesmesnovat a jde na nej zautocit, aby ho potopila a ona z toho vysla dobre. Ale nema zadne pravo shazovat jine prispevky, kazdy uzivatel ma pravo v jakekoliv verejne diskuzi vyjadrit svuj nazor nebo radu, nikdo to nema, co shazovat nebo pisatele ocernovat.
A rikala jsem ti, ze kdyby ses zamyslela nad tvarem Amelgenu, tak by ti to doslo, ma tvar rektalniho cipku, a proto se muze zavadet i do rekta. Samozrejme, ze kdyz se bude zavadet do vaginy, tak bude take vytekat, tyjo kolik ti je? Psala jsem, ze pri rektalnim pouziti nevyteka! Ze je to komfortnejsi prave proto, ze se lepe vstreba a nevytece! Ale urcite je blbost to resit tamponem, to nema zadny vyznam a je to fakt spatne doporuceni. To az nekomu reknu, ze jedna slecinka na epipi si tam dava tampon misto toho aby si to zavedla teda rektalne, kdy ji to nevytece, tak se vsichni budou smat i moje doktorka :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
76049
23.8.24 19:03

@Mandarinka104 mám jen jeden dotaz - proč tady se svým ublíženým egem spamuješ diskusi uživatelky, která je čerstvě těhotná a má nějaké potíže?
ji určitě nezajímá můj životopis, tak si to nechej od cesty, ty bláboly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital