Darované embryo říkat/neříkat

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.8.24 10:26

Darované embryo říkat/neříkat

Ahoj holky, má někdo zkušenost s DE. Máme holčičku z DE. Nikdo kromě mne a partnera to neví. A řeším jak a kdy to holčičce říct, že biologicky není naše. Řekli jste to rodině? Řekli jste to svému díteti? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7223
19.8.24 10:33

A.musi vědět? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
19.8.24 10:44

Dítě by to vědět mělo, přece jen jsou v dnešní době genetické testy běžné, je velká pravděpodobnost, že se to dozví. Rodině je po tom houby. Tam by to spíš způsobilo komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
19.8.24 10:59

Zkušenost nemám od sebe, ale z blízkého okolí. Tam to vi dítě i rodina a přátelé. Řekla bych to, protože dřív nebo později se to dozví. Všude u lékařů se ptají na nemoci v rodině a za mě je lepší říct, nevím, než lhát. DE beru za jinou formu adopce. Adoptovaným dětem se to říct musí.
Za mě to není nic špatného. Pokud se to dozví včas, bude to brát jako běžnou součást života. Lepší, než kdyby to vyhrabala v pubertě nebo ještě později.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.8.24 11:03

Na tohle určitě existují studie, kdy je nejvhodnější dítěti říct, že není biologicky svých rodičů. Zkus pohledat, popř. se poradit s psychology.
Zkušenost mého kamaráda - jeho rodiče mu k jeho 18. narozeninám dali “dárek” v podobě oznámení, že je adoptovaný. Byl to pro něj šok, ale nakonec je rád, že to ví. Každopádně on osobně říkal, že by to raději věděl dřív než v 18 :nevim: ale to bude individuální, někdo by raději nevěděl vůbec, někdo dříve, někdo později…
Anonym, info o kamarádovi.

• Citovat
  • Upravit
64971
19.8.24 11:04
@Anonymní píše: Více

ted to musí říct, tuším, do nástupu do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.24 11:06
@vokishka píše: Více

Aha, tak to jo. Je pravda, že tomu “dítěti”, o kterém mluvím, už táhne na 40, tak asi to dříve bylo jinak :) :think:

• Citovat
  • Upravit
64971
19.8.24 11:33

Jo, ono to neplati moc dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.24 11:58

Mám dítě z DV a DE. První je ve skolkovém věku a ví to - přiměřeně věku. Druhé zatím male. Ví to rodina a blízcí přátelé. Všichni to vzali jako informaci a nikdo to dál neřeší. Pokud to řeknete dítěti, počítejte s tím, že to někomu řekne - nase to hned řekla babičce (která to samozřejmě už věděla). Pokud se to rozhodnete nerict, pak je třeba myslet na to, že se to může dozvědět jinak. Naopak to neříkám běžně u doktorů, pokud to není nějak důležité.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.8.24 12:00

Příspěvek upraven 19.08.24 v 12:55

• Citovat
  • Upravit
6381
19.8.24 12:42

Mám dva kluky z DV a vědí to. Ale byla bych radši kdyby ne. Bylo by to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.24 12:45

A to máte od stejné dárkyně?
Ráda bych ještě jedno Mimi. a chtěla bych "stejně " embryo. :andel:

• Citovat
  • Upravit
6913
19.8.24 13:53

Tak pokud to řeknete, musíte počítat s tím, že to budou vědět všichni. Dítě tuhle informaci neudrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.24 14:02

Ne. Nepovažujeme to za nutné a neměli jsme ani žádné požadavky na dárkyne a dárce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.8.24 14:03
@Dollorres píše: Více

Proč myslíš, že by to bylo lepsi?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat