Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Nevim, proc pises anonymne… Ale je dost dobre znamy a prokazany, ze prostředí ma obrovsky vliv na zapinani/geni.
Epigenetika je hodne slozita, ale rozhodne to nemuzes zjednodusit na to, ze geny funguji copy-paste, protoze takhle to prostě není.
@andrasteia píše: Více
Vždyť píšes to samé co já. Žena ovlivní, které geny darkyně se projeví a které ne, ale dítě má jen geny darkyně a otce.
@Anonymní píše: Více
Vidim, chtela jsem citovat jiny příspěvek. Promin
@Tarena píše: Více
To se mylite, nedela, co muze a nezvlada. Jeji deti maji pomerne vazne problemy, ona svym chovanim k ex i tem detem rozlozila rodinu uplne na atomy, a navzdory radam a doporucenim zde naprosto odmita svuj podil. Je to vzdy o tom, ze ex je blb a zvoral to..
Mimochodem, prave jsem se dozvedela, ze haj#l je vulgarismus nebo sproste slovo
@andrasteia nečetla jsem vše, ale já měla dlouho jen jedno dítě, a chtěla jsem mu dát lepší život než mě, taky jsem už od malička chodila do práce a pamatuju jak mi říká, že chce rychle vyrůst aby se mnou mohla taky do práce. Pak jsem jen měla hromady výčitek, a to mi ostatní matky říkaly co já všechno zvládám a jak dítě vedu a jak mu ukazují všechno, co můžu, u mě v hlavě to bylo pořád málo. všechno jsem udělala špatně, a to dítě to cejti a tne do živého a když jsem pak jednou rezignovala a když na mě křičela že jsem hrozná a že ji nemám ráda, tak úplně v klidu říkám, dobře, tak půjdeš k tatovi. A zas rev že ji nemám ráda 7-8 let, prostě (psychicke vydírání, protože prostě v sobě máme nějakou vnitřní nejistotu a ta se tím vším prohlubuje a to dítě to dokáže skvěle vycítit)tak půjdeš k tatovi a proč ty mě nemáš ráda, rikam ne, jsi u mě nešťastná a ja chci pro tebe to nejlepší a když jsi u me nešťastná, proto mi delas dennodenně, scény(delani úkolů) tak ja chci abys byla stastna a u me to neni tak jdi k tatovi. Najednou otočila o stoosumdestas, začla plakát že mě má ráda a k tatovi nechce. Protože i táty víkendy jen chacha cha che che che, ale úkoly a vložení na kroužky a tajming na mě. A to by tatínek taky dal. mantinely, proč by to dělal když může psychycky deptat nejistou maminku. Takže za mě to je nějaká vnitřní vycitka, kterou kluk odkryl a viděl reakci tak do ní bodá.
@andrasteia samozřejmě že je to mnohem složitější, ale právě to spínání těch určitých věci je přeci velice důležité
@Tarena přesně tak!!! Proto nechápu že teď ty celebrity to tak využívají, přitom vlastně mají dítě nositelky, ta miminku sepla ty její geny…
Dítěti bych to řekla v pozdějším věku. Okolí bych to neřekla vůbec. Hodně lidí se rádo šťourá ve věcech, do kterých mu nic není plus předejdete kecům, co když má špatné geny atd.
@stinga píše: VíceŘekla bych, že nevím, totožnost té paní je ze zákona utajená. Co jiného říct?
@stinga píše: Více
Asi nedokáže, ale přesto to není omluvitelný. Protože to je to nejhorší, co může dítě potkat a poznamená ho to na celý život, dost pravděpodobně, jestli už takto v osmi uvažuje, tak stoprocentně. Je to totiž jedna z nejzákladnějších potřeb, on od někoho potřebuje cítit lásku, bezpodmínečně. Na jednu stranu je asi lepší být s chůvou, než s takovou matkou, ale pořád to neřeší problém a to citové trauma, které tomu dítěti, později dospělákovi nikdo neodpáře a bude to mít celý život strašně těžké. Celkově v životě, ve vztazích, prostě všude. A nějaká placená chůva to nespasí a může být sebemilejší. Ona to pořád dělá pro peníze, je to práce a troufám si říct, že to je stoprocentně nějaká mladá holka, která šlape, jak chce zakladatelka, takže vyhovuje hlavně jí. Tady by to ne zachránilo, ale alespoň zmírnilo všechny negativní dopady jedině to, kdyby ty děti měli alespoň někoho, kohokoli, kdo je má rád, upřímně a bez výhrad. Pěstounka nebo UV to taky nevyřeší, tam ty děti budou trpět stejně, budou se trápit tím, proč je máma nechce a vinit budou sebe, to taky řešení není. Ono to prostě bohužel ideální řešení nemá. Prostě je to hodně smutný příběh.
@Platanka píše: Více
myslíš, že 8leté dítě přijme tuhle odpověď?
@Matt 02 píše: Více
no to máš pravdu, šílené je, že tyto děti nemá rád ani otec,
a nejde to v podstatě nijak napravit - děti jsou na světě a co s nimi?
možná i to by bylo na zamyšlení, zda je tak úplně správné, děti z DV vyrábět? protože to může dopadnout i takhle
Proč jste na Dollores tak zlí? Nevím, jak to má doma, ale pokud chodí na plný úvazek do práce už od útlého věku dětí, byla by na Západě (za mě bohužel) naprostý standard, ne výjimka.
Myslim, ze tady pletes dohromady dve veci. Pokud vim, ses velkej driv a hodne ti zalezi na tom, abys deti zajistila. A tvoje osmielte dite treba vnima potrebuj s tebou vic byt… A kdyby bylo biologicke, tak se te treba zas zepta, jestli bys byla vic doma a min pracovala, kdyby byl hodnejsi, kdyby měl same jednicky atp.
Proste mas citlivy dite, ktery te ma rado, tak hleda duvod, proc s nim nejsi vic