Leidenská mutace a IVF

803
21.3.14 14:35

Leidenská mutace a IVF

Ahoj holky,
je tu někdo, kdo řeší podobný problém? Mám Leidenskou mutaci heterozygot. stav a mám před sebou IVF dlouhým protokolem? Absolvovala jste některá IVF? Braly jste nějaké léky na ředění krve v průběhu stimulace?
Díky za názory :)

Příspěvek upraven 21.03.14 v 15:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3
21.3.14 14:48

Ano, od počátku stimulace bys měla píchat fraxiparin nebo clexane ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
21.3.14 15:02

@meyryen Moc děkuji, zapisuji si a naběhnu na hematoložku, co mi k tomu řekne :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
21.3.14 15:30

@anew taky mám, akorát protokol jsem měla krátký.. od začátku jsem si píchala fraxiparin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
21.3.14 15:31

@anew Ahoj. Mam zkusenosti, bohužel negativni… Mám stejnou mutaci, ale bohužel jsem to netušila… Uz první dítě se mi narodilo plánovaně kvůli komplikacím a malému vzrůstu v 37+0 s vahou 1800 gr. Tehdy to bohužel neřešili. Pak po třech letech snažení jsme se rozhodli pro ivf a hned se zadarilo. O naši holčičku jsme bohužel přišli ve 20 tt :((((( nikomu tohle nepreji! Chromozomalni testy neukázali žádnou vývojovou vadu… Pouze infarkty a trombozy na placente a miminko bylo malinke:( výsledek důvodem pouze ta porucha srazlivosti!!! Nyni jsem bojovala jako lev pro vsechna vyšetření, radila se s různými lékaři i Německu. Druhy pokus - KET leden 2014 - od pól. Prosince pícham denně 0,3 flaxiparin az do konce šesti neděli - pokus úspěšný dnes jsem 12+5:)))) opatrná ale velmi šťastná. Minuly ty den screening v nemocnici - budou mě chtít vidět co 4 týdny a dr. Mi předepsal denně 100mg aspirin, ze jsou analýzy které dokazuji ze to pomáhá. Pak pícham vitamin b12 a budu brát utrogestan 2 večer do 34 tt. Moc se modlím a věřím ze tentokrat bude vše v pořádku:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
21.3.14 15:33

@marie87 ty máš ještě něco, nebo jen leidena? Já mám tedy první dítko naprosto bez problému.. Ted bych mohla po 12tt fraxík vysadit, a začít znovu v 2Ott až do konce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
21.3.14 15:38

@xsaleen ne našli pouze leidena… Problém je myslím v těch hormonech při ivf… Ale hlavní je byt pod větší kontrolou!! Držím ti pesticky!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
21.3.14 15:42

@marie87 téda…takže to určitě nepodcenit a něco brát… Moc držím pěsti, aby bylo vše v pořádku :) Mi přijde, že se mnou všichni jednají stylem - dřív se o tom nevědělo vůbec a taky se nic nestalo… Teď mě poslali s CAR s tímhle dotazem do trombocentra a tam mi bylo řečeno- objednáme vás na konec května, pokud teda otěhotníte, tak zavolejte, objednáme vás do 14ti dnů… To už podle mě může být ale dost pozdě, když se budu stimulovat hromadou hormonu…:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
21.3.14 15:48

Holky, a to mi můžou dát i v CARu, když si řeknu nebo musím na tu hematologii? Není to nějak nebezpečný pro případné miminko, kdyby se podařilo? že do sebe cpu ještě další věci na ředění vedle hormonů? Asi určitě méně než nebrat nic, že? Ty léky se nějak píchají do žíly nebo jsou i jiné možnosti? O nemoci jsem se dověděla nedávno, ale vím, že jsem riziková, když jsem brala hormonální antikoncepci, tak sem mívala šílené křeče do lýtek, i teď jej někdy mám…a navíc mám sedavé zaměstnání… Já tyhle věci moc neřeším, ale určitě bych nerada potratila proto, že jsem si neřekla o léky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.3.14 15:55

Léky na ředění krve ti předepíší normálně v CAR před stimulací. V trombocentru ti udělají testy znovu a zařadí si tě do databáze a pokud otěhotníš, tak se tam pak chodí na kontroly…Injekce se nepíchá do žíly, ale normálně zase do břicha, někdo píchá i do stehen nebo do zadnice, záleží kde ti to půjde líp…Pokud máš sestru, tak je dobré aby se nechala také vyšetřit, je velká pravděpodobnost, že i ona bude Leidena mít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
21.3.14 16:16

@meyryen moc děkuji za uklidnění :) Sestra s mámou to mají taky…ale vtipný je, že mamka to donedávna taky nevěděla a má tři děti.. Takže myslíš, že hematolog nestačí? že mám chodit radši do toho Trombocentra? Ona mi právě taky řekla, že mám přijít, pokud otěhotním…tak abych zbytečně nechodila paralelně všude :o) Hlavně mně vzít krev je zážitek…neteče to a ještě nemám žíly, tak mě napichují vždycky minimálně pětkrát než se mě něco dostanou…takže si asi ještě „užiju“ :) 20 let jsem fit, takže mi nikdo kvůli ničemu krev nebral a teď se divím, co je za problém.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
21.3.14 16:31

Mamce zjistili Leidena taky a má dvě zdravý holky, sestra ho má taky a má zdravou holčičku. Všechna ta vyšetření se spustila náhodně, když zjistili leidena mně, tak se nechaly vyšetřit i ony…Hematolog bude určitě stačit, v tromobcentru pracují tak jako tak hematologové…Takže klid, určitě to bude všechno v pořádku. Heterozygot je lehčí forma ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
21.3.14 16:35

@meyryen Super, moc děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
21.3.14 17:49

@anew ty injekce mi taky predepsali hned. Caru:) píchala jsem si do břicha a od 10 tt do stehen… Nic příjemného to neni, ale zvládnout se to dá:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí