Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám doma 10 měsíčního syna co se snad každého zvuku bojí, fén, mixer, kašel, smrkání,…rychle propukne v pláč, jinak je hodný..máte někdo zkušenosti?
@CokeLady já taky ne..zrovna jsem zasrmkala a už zase ječel..předtím zase ječel když štěkala fena, na to si zvyknul,,.
Dcerka se v této době lekala i zvuku přivolaného výtahu a to moc hlasité není. A prý je to normální. Některé děti jsou citlivější.
Takže nejen že mi není dobře, ale ještě slyším jak furt ječí..
Nic, ani hudba nahlas..ale třeba spadne na zem sklenička a to ječí..
Před časem jsem četla, že děti se lekají, když se hodně leknout hned po narození, cca v prvním měsíci života.. Pak to časem samo odezní:-)
Můj syn se neleká, ale když něco zalepuji takovou tou silnou hnědou izolepou, tak jak to dělá kravál u odmotávání ze špulky, tak začne hystericky řvát:-)
Náš skorojedenáctiměsíční se taky leká dost. Nebrečí teda, ale občas se lekne i zvůků, ani ne moc hlastiých, které slyšel už 100× (typicky když třeba i já hlasitěji promluvím, smích, zakašlání). Přijde mi, že je to ale hlavně tehdy, když se na něco hodně soustředí. Snad je to ok, on je takový cíťa celkově.