Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj jsem v 16 týdnu a letíme do Egypta. Rodiče partnera nám to koupili aby jsme si odpočinuli. Jaký máte názor nebo zkušenosti s letem. Nějaké rady co dělat nebo čemu se vyhnout děkuji ☺️
Létání ti nijak neublíží, i když tady nikdo nezná tvůj zdrav. stav. Ale těhotná v Egyptě? Je to velký hazard.
Konzultovala jsem s doktorem let není problém akorat ten Egypt no 🫤 kvůli hygieně.
Bohužel jsme to dostali už zaplacené a v toto období je to nejbližší destinace kde je teplo tak jsem pořád taková nerozhodná 😱
Ve druhém trimestru obecně nebýva létani rizikové, doporučuje se akorát pořádně hydratovat a u delších letu kompresní punčochy.
Nehledám odpověď jen radu nebo zkušenost čemu se třeba v dané destinaci vyhnout nebo co sebou pořídit a to stejný v letadle ☺️
Kompresní punčochy už jsem pořídila
Problem nebude v letu, ale v destinaci. Prujem muze byt v tehotenstvi nebezpecny a zdravotni pece, navic u tehotnych nebude urcite tak kvalitni
znemit destinaci nemuzete?
Já bych se vyhnula především Egyptu. Zůstat těhotná s komplikacemi v Egyptě, tak to je noční můra. A že ty komplikace můžou přijít jak blesk z čistého nebe, o tom bych mohla vyprávět.
Jak už bylo zmíněno výše let není problém ale Egypt, můžeš aspoň napsat hotel a místo? Sítě pickalbatros, sunrise, Steinberger, Jaz solaya apod. jsou kvalitní, ale pořád to není záruka… Pokud máš něco ala seagull, Hawaii apod. Tak radši zůstaň doma
Mně to připadá jako dar nedar. Všichni vědí jaké jsou v Egyptě podmínky, faraon, hrozící dehydratace…a oni Vám koupí v těhotenství!!! Zájezd právě tam ![]()
Vybrali hotel Hotel Bellagio Beach Resort & Spa na doporučení od cestovky no tak nevim do Egypta létám normálně ale teď vím že je to samozřejmě jiné
Taky jsem nebyla nadšena ale pry momentálně neni nikde teplo krom Dubaje ale ta je ještě dál než Egypt nebo exotika samozrejme jenomže to už je letecky uplne jiná dálka
Ještě zkus na Facebooku si najít skupinu ohledně tipů do Egypta, asi před rokem tam psala těhotná paní, že letěli i s menším dítětem, párkrát už tam byli, jí se udělalo zle a lituje, že tam byla a bojí se aby to nemělo pro mimco následky a varuje ostatní. Já byla v Egyptě 4×, letos chceme jet zas, Faraóna (tedy průjem) jsem měla 3× s lehkým průběhem, manžel vůbec a syn taky ok, léky na to jsou ale antibiotika, ty tam prodávají jako bonbóny