Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny, jsem v 5 měsíci těhotenství, a dnes mě chytli bedra. Víceméně už se nemůžu ani hnout. Mate někdo zkušenost? Nevíte jak si ulevit či pomoct?
Cvičení, aktuálně nepřipadá v úvahu, nemuzu se pomalu zvednout sni z postele.:(
No docela problem. Musis se poradit v lekarne jestli aspon nejaka nahrivaci naplast nebo mast by sla pouzit. A sehnat nekoho, kdo ti to zatejpuje. Jinak asi lez a cekej az to povoli
No, tak to sem v pr…
![]()
Protoze jakmile ležím, a pak se chci zvednout tak je to neskutečna bolest:/
Měla jsem to v prvním těhu. Drželo se mě to tak týden.. jediný co jsem používala byl takový ten vak na horkou vodu a vždy jsem si ho dávala pod sebe když jsem šla spát.
Bylo to šílený, ale nějak jsem to přetrpěla. Ve finále ti nic moc jiného nezbyde.
No:/ ve finále asi ne 🫤 každopádně dekuju, zkusím to nějak přetrpět
Zkus lehnout na bok s polštářem mezi koleny, případně jemně zahřát bolavé místo (nahřátý polštářek nebo teplá sprcha, ne horká). Může pomoct i lehká masáž od partnera nebo fyzioterapeuta, ale pokud je bolest hodně silná, raději se poraď s lékařem. Na rychlou úlevu někdy pomáhá i lehnout si s nohama na vyvýšenou podložku.
@ruzzicka dekuju, vsechno zkouším… mam u tejpy Alw nic nepomáhá, asi mi nezbude nic jiného, než zajít k lékaři pro injekci… zkusila sem i Panadol ale bez výsledku… uvidím co mi rekne po telefonu obvodní. Sama se nikam nedopravím😔 achjo
@Jitus155 píše: Více
Osobní zkušenost nemám, ale od kamarádek vím, že na bolest zad v těhotenství pomáhají tejpy. Většinou to dělají buď přímo v nemocnici/porodnici nebo u fyzioterapeuta:)
@Jitus155 🙈 tak to mě mrzí, ta bedra jsou hrozně nepříjemná. Trpím na to i normálně, občas pomůžou protahovací cviky, ale v pokročilém stádiu těhotenství mě nejspíš také čeká peklo. A to jsem si doteď myslela, že to tejpy zachrání 😀
@Elenia Me teda vubec nepomáhají, a vlastne nepomáhá vubec nic 🫣 😂. A doktoři říkají všichni to samý. Teplo a klid 😂 jenze jim se to rekne, kdyz se nemůže člověk ani přetočit, zvednout 🫣