Letenky do Říma
- Fotoalbum (4)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Letenky do Říma
Ahojte, chtěla sem se jen zeptat jestli někdy někdo kupoval letenky do Říma a letěl na vlastní pěst, pokud ano, přes co jste letenky kupovaly a na kolik vás vyšly?
Nějak se v tom nevyznám tak bych jen chtěla trochu poradit😄 díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@mxch7a píše: Více
Jestli se v tom nevyznáš, tak nejjednodušší je nějaký agregátor - u nás například letuska.cz. Naposledy mě Řím vyšel asi na 3.500,– za zpáteční… asi to jde i levněji, záleží na terminech atp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podíváš se na skyscanner, zadáš praha-rim, dáš vybrat celý měsíc, v měsíci, kdy chceš létět. Ono ti to najde nejlevnější dny, tam si vybereš. V dalším kroku si vyber lety, které ti časové vyhovují (to se dá filtrovat i hned na zacatku) a přesuň se na stránky letecké společnosti, kde dané lety zakoupis. Teď na únor začínají zpáteční letenky s Wizz na 1000.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mam pocit, ze jsem hledala pres letusku nebo nejaky podobny portal.
@Zumpa, ono se da hledat nekde jinak a lepe? Co si mam predstavit pod „kdyz se v tom clovek vyzna“. prosim podel se o sve znalosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se většinou na nějakém agregatoru podívám, kdo leta přímo z Prahy a pak jdu přímo na portál letecké společnosti.
Do Říma je to tuším určitě WizzAir (nespolehlivé nizkonakladovka, radši nebrat, prehazuje lety), Ryanair (ti nabiraji dost casto zpozdeni)…
Letos je v Itálii výročí, takže letenky do Říma budou prepalene celoročně. Ale odlety ve všední dny, ideálně brzo rano/večer by ještě mohly jít..
- Citovat
- Upravit
Zkoušeli jsem Wizzair…a nakonec jsme objednali jen přes Ryanair, letenka za 1200 Kč. Bez rezervace sedadla a jen s batohem tip top naplněný
![]()
- Citovat
- Upravit
@PinkiePieCutie samozřejmě, že to jde levněji.
Nainstaluj si aplikaci Skyscanner. Na letenky ti to hodí většinou přímo na letecké pak společnosti. Každopádně ceny se ti ukazují logicky za čistou letenku bez různých příplatků navíc.
Letět za 3000+ na osobu do Říma, kde většina lidí letí beztak tak na 3-5 dní max mi přijde osobně jako úplný nesmysl.
- Jeli jsme také s příručním naplněný po okraj a bez problému. Naopak jsem ráda, že jsem ty dva tisíce za kufr ušetřila, beztak jsme tam hlavně chodili a byli víc venku, nebyl čas se tam promenádovat v 10 outfitech

Příspěvek upraven 03.02.25 v 08:54
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za odpovědi, právě jsme četla že je teď v Itálii nějaký Svatý rok, tak je to možná dražší tím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hotely budou masakr. A všude davy. Hlavně nelitej v létě a pokud možno ber všední den… pokud chceš Koloseum/Forum nebo Vatikánský muzea MUSÍŠ lístky koupit v předprodeji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mxch7a Řím bude letos obecně právě přeplněný - Kvůli letošnímu roku právě Řím s Vatikánem+ další velká města jako Benátky, Florencie… Asi bych se letos Itálii obecně vyhla nebo vybírala destinace jako Pisa, Bari atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmen chtěli jsme až ke konci září, ale i tak si myslím že davu se nevyhnem😄 na to se asi vykašlem, co jsem viděla na videích tak v tom Vatikánu je to masakr i tak, tak to oželime
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My byli koncem září v roce 2023, jeden den jsme strávili koupáním u moře. Řím je krásný, nevěřila jsem, že mě to město tak učaruje. Konec září nebyl. preplneny turistama. Jediné, kde jsme měli koupené lístky bylo Koloseum.
Skvělá stránka je
Mamalovesrome
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
při svém prvním pokusu o takový druh cestování jsem naivně koupila velmi levné letenky od přeprodejce - Kiwi - a co myslíš, týden před mi napsali, že mi je zrušili (nepřiplatila jsem si pojištění)
tím jsem zanevřela na tyto platformy a od té doby kupuju letenky přímo od dopravce, u mne tedy Rayanair, jsou sice trochu dražší, ale máš větší jistotu než z přeprodeje..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je jedno, jestli Řím nebo jakákoliv jiná destinace - Řím má teda výhodu, že tam létá povícero společností přímo a dost často. Jak již psáno, nějaký portál typu Skyscanner, ještě občas koukám na Kiwi, líp se mi tam filtruje třeba odlet/ přílet plus minus pět dní. Zadám start (dle toho, kde bydlíš, se to může vyplatit i odjinud než z Prahy, takže dát třeba rozptyl +- 250 km), cíl, počet lidí a přibližné dny. Ono mi to něco vyplivne, dám srovnat dle ceny a vybírám, co se mi hodí. Pak koupím přímo přes stránky dané společnosti. Pokud to nemá být nákupní dovolená, tak naprosto v pohodě stačí zabalit do příručáku. jo a září je pořád plná sezóna, možná o něco menší masakr než prázdniny, ale furt lidí moře. my teď byli na konci září Milano/ Bergamo/ Lago di Como a teda lidí dost nechutně, a to to není tak profláklá destinace jako Řím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vloni v létě jsme měli letět do Říma s Wizzair, letenky byly za hubičku. Bohužel nám zrušili let jen nekolik hodin před odletem. myslím tak 3-4 hodiny před odletem. Museli jsme koupit náhradní letenky, samozřejmě ty byly hrozně drahé.
Wizzair nám ale cenu náhradních letenek uhradil, i nějakou kompenzaci navíc. Trvalo to ca.2 měsíce, než to zaplatili.
Přesto bych asi Wizzair nedoporučovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit