Dcera narozená na konci července - odklad?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13536
8.2.20 09:20

Letní dítě a škola

Mám dceru narozenou na konci července, letos jí tedy bude 6. Původně jsem ani nepřemýšlela, že by měla odklad, je šikovná, samostatná, hezky mluví, podepíše se…prostě mi přijde, že takové ty základy zvládá. Akorát je tedy živější a tvrdohlavá, prostě lvice, ale myslím, že je to její povaha a rok na tom nic nezmění. Ale teď mi učitelka ve školce říkala, že by zvážila odklad, že je taková dětská a aby se ve škole netrápila. A teď nevím. Dnes je taková móda, že odklad dává snad každý druhý, ale nejsem si jistá, zda je to zrovna u nás nejlepší řešení. Máte někdo dítě také narozené v létě? Jak jste to řešily? Nebo třeba kdo se rozhodl dát do školy a lituje či naopak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
8.2.20 09:21

@geileenka Mam dite v pulce cervna. Odklad nemel, ted je v prvni tride.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
8.2.20 09:26

@Svistice A jak to zvládá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27258

@geileenka Mám kluka narozeného na začátku července a měl odklad. Co se týká znalostí, byl šikovný, dle PPP by první třídu asi i zvládl, ale problém by nastal třeba ve 3. třídě. Měl velké problémy s pozorností, ty sice za rok nezmizely, ale naučili jsme se s tím pracovat. Navíc byl drobný oproti vrstevníkům. Rozhodně mu to neublížilo.
Pokud si nejsi jistá, zajdi do poradny, tam ti poradí spíš. Jinak zápisem v 6 letech prošel, ale za těch 15 minut projde prakticky každé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12

Ja mam dceru letni, taky lvici. Ve skolce mi taky rekli, ze by mohla mit odklad. Byla hodne stydliva a na vse si potrebovala dlouho zvykat. Protoze se ale uz dost zajimala o psani, cteni, pocitani, do skoly jsme dali. Zvolili jsme teda malou skolu. Vubec nelitujeme. Ve skole uplne rozkvetla, jde ji to skvele a rychle se otrkala. Uz mezi ni a ostatnimi prvnaky (i odkladovymi) nevidim zadny rozdil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
8.2.20 09:29

@lleennttiillkkaa Tak ono u kluků je to trochu jiné, tam je to s tou pozorností boj snad až do smrti. Já jsem právě byla přikloněná k tomu, že půjde a teď fakt nevím. :nevim: Co se týče pozornosti, tak myslím, že vydrží docela dost, ale taky záleží, jak ji ta věc zaujme. Možná tu poradnu zvážím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27258
8.2.20 09:30

@geileenka No mám kamarádku a ta má červencovou holku, dala jí v 6 letech a lituje toho…holka nesoustředěná, 4 hodiny brečí, když má jít dělat úkoly atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
8.2.20 09:31

Mám holku 2.8. teď je v první a taky ji to hrozně posunulo, ve třídě je nejmladší, rozdíly jsou vidět, ale myslím že ok. akorát se čtením trošku boj. Ale je tam spokojená, za mě by se ve školce ukousala nudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129

Mam dve letne deti. Mladsie Dokonca predcasne narodene mesiac pred terminom.
Obaja isli do skoly v 6 rokoch, boli socialne zreli, bez problemov sa sustredili. Obaja drobni vzrastom, s oboma sme riesili logopediu este pocas prveho polroka v skole.
Kazdopadne, nebol ziadny problem, ani neskor. Teraz uz maju 16 a 12, takze sa da povedat, ze uz problemy hadam ani nepridu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
@geileenka píše:
@Svistice A jak to zvládá?

V pohode, v podstate je na spici tridy. Na rozdil od nekterych podzimnich spoluzaku.

Hrava znamena co? Moje dite si taky rado hraje, ma rad detske motivy. Ale neni detsky, ma velky vseobecny prehled, zajima se o deni okolo sebe. Jeho tatinek si hral s legem jeste v sestnacti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536

@Kanapka To je právě ono - škola a školka je úplně něco jiného. Ve školce je učitelky vidí v tom dětském kolektivu. Navíc ona jak je na přelomu, tak ani není ve třídě předškoláků, ale v namíchané. Osobně si právě myslím, že spíše potřebuje ten režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
8.2.20 09:32
@lleennttiillkkaa píše:
@geileenka No mám kamarádku a ta má červencovou holku, dala jí v 6 letech a lituje toho…holka nesoustředěná, 4 hodiny brečí, když má jít dělat úkoly atd.

To dělají i daleko starší že nechtějí dělat úkoly. Ve svém okolí se kroutí většina dětí jak mají dělat do školy co je nebaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3320
8.2.20 09:35

Já mám dceru narozenou na konci července. Do školy půjde. Školka doporučila zvážení odkladu z důvodu, že těžce nese neúspěch. Jinak je šikovná do školy se těší. Ještě jdeme tedy do PPP, ale co jsem slyšela jak to tam chodí, tak pokud chceš odklad tak ho doporučí, pokud ne a dítě viditelně nezaostává tak nedoporučí. Neteř měla odklad, protože nejevila zájem o školu. Teď je tedy v první třídě a nic se nezměnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27258

@pikola tak ono je toho u tý holky víc. Je povahou podobná našemu klukovi…ten to tedy s těmi úkoly dělal taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536

@Svistice No já nevím, co to znamená. To řekla učitelka ve školce. A ještě ani ne mě, zrovna vyzvedával manžel, takže to mám z druhé ruky a nevím celý kontext. Ale že by to prý zvážila, že je taková dětská. Podle mě je hravé každé dítě. Ale třeba u stolu s malováním nebo vyráběním vydrží i hodinu a nikdo o ní neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí