Syn 5 let se nechce učit lyžovat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1107
6.2.20 09:32

Nechce se učit lyžovat :(

Letos jsme postavili syna skoro 5 let poprvé na lyže. Chtěla jsem aby se to pomalu naučil, protože chceme jako rodina lyžovat. Sama jsem se to letos učila :D a super sport za mě. Mysela jsem si že bude problém spíš se mnou, ale vůbec, byla jsem také dvě hoˇky ve,,školce" a pak už brázdila svah sama.Zato syn nás docela vypekl protože jsme ho tedy dali do školičky, kde ho to naučí no a mu se tam vůbec nelíbí, moc nespolupracuje a i brečí že tam nechce být. Zítra máme jít zase a už ted mi hlásí že nepojede, že ho lyže nebaví…To už se k tomu víc hlásí ani ne tříletá ségra, tak přemýšlím, že to zkusíme aspoň s ní. Třeba brusle ho docela chytly ale lyžování ani rana. Možná je brzy na nějaké soudy, ale vzhledem k tomu, že chci, tento sport provozovat potřebuji aby on se to naučil že. Nemáte nějaký tip jak správně namotivovat takové dítě? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
6.2.20 09:34

A co mu dat svatej pokoj? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
6.2.20 09:36

Moje dítě je ve stejném věku a lyžuje skvěle. Strašně ho to baví a vydrží dlouho. Kdyby ho to nebavilo, tak ho nechám být a nenutím. A zkusila bych to další rok. My máme zase smůlu, že je zase nemocný, takže lyžovat nepůjdeme. A vypadá to na dlouho. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
6.2.20 09:36

Sama se to učíte až teď a dítě, které to nebaví, do toho tlačíte? Prostě nechce. Buď to přijde později, nebo nikdy. Já třeba miluju běžky a sjezdovky mi přijdou jako blbost, naštěstí mě nikdo nenutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
6.2.20 09:37

Nechat ho být, když nechce tak ho nedonutis, když ho nutit budeš tak mu to otravis úplně. Já se taky syna snažila naučit na inliny, že jezdíme celá rodina a marně, hysterie, řev a pláč, nechce, tak smůla no :nevim: můžete to zkusit za rok, za dva, třeba do toho dozraje a bude s ním lepší domluva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
6.2.20 09:39

@Petula306 ano učím se to ted, protože moje rodiče mě k tomu nikdy nevedli a pak k tomu nebyly podmínky a co bych za to dala, kdybych to už uměla od dětství. Třeba mu chci poskytnout to, co jsem sama neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
6.2.20 09:40

Třeba na to není ještě vyzrálý. Nedá se srovnávat koordinace dospělého a 5letého dítěte. Slyšela jsem, že nejdřív by se mělo dítě naučit jezdit na kole a až pak na lyžích, kde je ta koordinace náročnější. To, že jiné 5leté děti drandí po sjezdovce, nejde srovnávat. A tu 3letou by to nejspíš taky moc dlouho nebavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
6.2.20 09:42

@Teruška85 jak ho ma bavit neco na povel???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
6.2.20 09:42

Nenut ho, nebo to začne nenávidět. Buď ho to bude bavit, nebo ne. Jinak mně nevadilo lyžování ale smrtelně jsem nesnášela tu školku. Když ho vezmete na lyže vy dva někam na mini kopeček, také nechce?

• Citovat
  • Upravit
22288
6.2.20 09:43

@Teruška85 my měli syna ve školičce a byl tam sám..možná vašemu nesedla učitelka/ ucitel. Možná se stydí..

Nebrala bych to jako prohru. Tak to zkuste sami s ním. A motivujte jinak. Každa škola je jiná. Zapíchejte
do sněhu zvířatka…cokoli. A když k nim dojede..doplazí se :P..tak tam bude sladkost..cokoli. Prekvápko… musí ho to chytit samo.

My měli štěstí. Nelamej hůl. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.2.20 09:43

Myslím, že by mohlo pomoci přihlásit do školičky i ségru, trocha sourozenecké rivality nikdy neuškodí ;) Já bych to být nenechala, my s manželem milujeme lyže a chceme, aby děti jezdili s námi jako parťáci brzy. S jedním dítětem ještě začátkem zimy byl boj (taky skoro 5 let), protože dlouho nevydrží, ale motivujeme, povzbuzujeme, děláme u toho blbinky a nedávno se to konečně zlomilo a začlo jí to bavit a jít. Ale naše děti se na lyžích učí od 3 let jakožto samozřejmá součást výletů na hory. Jestli vy nejste velcí lyžaři, tak mu dejte ještě rok, dva pauzu a pak se učte všichni najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40965
6.2.20 09:45
@Teruška85 píše:
@Petula306 ano učím se to ted, protože moje rodiče mě k tomu nikdy nevedli a pak k tomu nebyly podmínky a co bych za to dala, kdybych to už uměla od dětství. Třeba mu chci poskytnout to, co jsem sama neměla

zkusila bych to ještě jednou a pokud by to nešlo, nechala bych to na další rok, abych mu to neznechutila. Některý děti k určitým sportům dospějí později, naše má 6 a zatím ji vůbec nechytlo kolo ani lyže jí moc nešly. Zato se potápí a plave od tří a má ráda gymnastiku a balet. Tak pomalu zkoušíme a čekáme, nic jiného se stejně asi dělat nedá :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68898
6.2.20 09:46

Tobě to přijde fajn, tebe to baví, ty bys chtěla, aby lyžovala celá rodina… on nechce. Kdyby to byla nějaká zásadní dovednost pro přežití, jako třeba plavání (i když i na to by měl v pěti letech čas, pokud by o to nestál a netrávíte půl léta u rybníka), ale tohle je čistě zábava, tvoje zábava. A donutit někoho, aby mu přišlo zábavné něco, co ho nebaví, nevím. Moje dítě jakmile po něčem netoužilo samo, nedonutila bych ho ani párem volů, na to mi teď zcela stačí škola, ale koníček má člověka bavit. Taky jsem jako dítě nelyžovala, přežila jsem to ve zdraví a žiju s touhle neschopností doteď - pokud bych s tím něco chtěla udělat, tak to udělám, ale nějak po tom netoužím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
6.2.20 09:52

Lyže jsou ten nejnudnější sport na světě, který navíc k životu moc nepotřebujeme. Pokud chcete lyžovat, prosím ale proč nutit dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
6.2.20 09:53

U nas se v 5 letech zacinal seznamovat s lyzema. Lyzovani jako takove ho nebavilo, ale velkym lakadlem byl vlek. Po roce sjel sjezdovku sam (predtim ho mel manzel na popruzich) a uziva si to. Mladsi (necele 3 roky), po vzoru starsiho sourozence, chtel lyze (ne ty obyc plastove) a nadsene „lyzuje“. Manzel ho drzi na popruzich, pluzit neumi, ale stal na tom zatim 1 den. Je to take o sportovnim nadani. Starsi na sport moc neni, mladsi je pohybove nadanejsi. Nezvladnete syna ucit sami? Treba je smutny, ze mu to nejde tak dobre jako mame. Ja bych ale nenutila, aby si k lyzovani nevypestoval odpor. Zkouseli jste po lyzovani slibit odmenu (treba zmrzlinovy pohar)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí