Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V létě se chystame ještě s jednou rodinou na dovolenou k moři. Chtěla bych Vás poprosit o vaše tipy..kde jste prožili krásnou a spokojenou dovolenou. Preferujeme spíše Evropu..třeba Řecko
Už jsme byli v Bulharsku, tak to známe.
Naše požadavky..all inclusive, letecky..u pláže. Jedou s náma i starší děti, tak nějaká skluzavka do bazenu nebo tobogan by se hodil ![]()
Ještě jeden dotaz. Pořád váhám, zda s 2-letou holčičkou letět do Tuniska. Obávám se střevních potížích. Máte někdo zkušenost???
Děkuji všem za odpověď ![]()
S 2 letou holčičkou bych do Tunisu asi neletěla..já tam byla, průjem žádný, ale velké teplo. Volila bych snad Chorvatsko nebo Itálii.
S dovolením se sem vetřu. Taky jedeme ještě s jednou rodinou a zatím máme v merku Bulharsko - Primorsko, v záloze Chorvatsko, ale tam se mi nelíbí ty šutry na plážích. Moc si nedovedu představit 13m dítě, které třeba ještě nebude ani chodit, jak se tam batolí
Do Řecka se nám moc nechce, Italy manžel nesnáší, tak už nic dalšího nezbývá ![]()
@Klarýsek konkrétní tip nedám, ale Řecko je fajn - všechny ostrovy i Pelopones.. A Řekové jsou fakt milí, ale nevím, jak s nima zamávala krize.. Do Tunisu bych už nejela - už kvůli tomu, jak se k tobě chovaj.. V Řecku (pokud mluvíš aspoň trochu anglicky možná i německy to nevím) se s tebou majitelé taveren bavěj, slibujou ti dobrý ryby, vařej pravý kafe, dětem nosej zmrzlinu.. V Tunisu jsem se docela bála - byly jsme celá rodina naši, teta, strejda a já se sestřenkou (tenkrát nám bylo ještě snad náct a byly jsme obě blond) a necítila jsem se tam dobře.. Stejně tak Turecko - krásnej hotel ale za vrátnicí bydleli i s kozou pod barákem z vlnitýho plechu..
My ideme do Barcelony - je tam plaz, hory aj pohodlie mesta…uz sa tesim ![]()
A este by som rada sla aj do Rima - kusok od Rima su tiez plaze ![]()
Malorca, super i pro deti. s druhou dcerou dovolenkujem od 7 mes a super. ja myslim, ze je jedno kam, resorty jsou na dobre urovni uz vsude, nebylo misto, kam bych de bala deti vzit krome egyptu zatim.
Dceri bude v lete rok a pul a premyslim nad Primorskem v Bulharsku, byla jsem tam jeste jako bezdetna a pro deti se mi to zdalo fajn, jizni plaz je cista, male vlny, melke more ![]()
Co se Recka tyce - byla jsem na Rhodosu, hotel s all inclusive, ale plaz byla pres silnici, tudiz lehatka i slunecniky za extra penize.
Hotelu s vlastni plazi moc neni ![]()
Do Tunisu bych s takhle malym ditetem nejela
@gabriela82 píše:
@Klarýsek konkrétní tip nedám, ale Řecko je fajn - všechny ostrovy i Pelopones.. A Řekové jsou fakt milí, ale nevím, jak s nima zamávala krize.. Do Tunisu bych už nejela - už kvůli tomu, jak se k tobě chovaj.. V Řecku (pokud mluvíš aspoň trochu anglicky možná i německy to nevím) se s tebou majitelé taveren bavěj, slibujou ti dobrý ryby, vařej pravý kafe, dětem nosej zmrzlinu.. V Tunisu jsem se docela bála - byly jsme celá rodina naši, teta, strejda a já se sestřenkou (tenkrát nám bylo ještě snad náct a byly jsme obě blond) a necítila jsem se tam dobře.. Stejně tak Turecko - krásnej hotel ale za vrátnicí bydleli i s kozou pod barákem z vlnitýho plechu..
kozy jsou v turecku do dnes:-D…jo ta uroven v resortu a za, kolem chudych lidi je dost rozdilna, ale to stejny i v Emiratech.. Kdyz jsme vyjeli do pouste tak kolem pastevci s kozama, domecky na spadnuti, no drsny zazitek, ale v hotelu se neni ceho bat:-)(ani mimo hotel, je tam 1%kriminality)
@Petulinaxx píše:
Dceri bude v lete rok a pul a premyslim nad Primorskem v Bulharsku, byla jsem tam jeste jako bezdetna a pro deti se mi to zdalo fajn, jizni plaz je cista, male vlny, melke more
Co se Recka tyce - byla jsem na Rhodosu, hotel s all inclusive, ale plaz byla pres silnici, tudiz lehatka i slunecniky za extra penize.
Hotelu s vlastni plazi moc neniDo Tunisu bych s takhle malym ditetem nejela
pro deti je super v bulharsku slunecne pobrezi
…moc na nej rada vzpominam a do neseberu je to kousek na vylet
..
@wildcherry píše:
pro deti je super v bulharsku slunecne pobrezi…moc na nej rada vzpominam a do neseberu je to kousek na vylet
..
Diky za tip ![]()
@Petulinaxx píše:
Diky za tip
neni zac, leti se tam z brna cca hodinku, takze fakt super pro decka, je tam hezky, dobre jidlo, cena je nizka proti jinym zemim, hezka plaz a vlny.Sice radi zkousime nove zazitky, ale vratila bych se tam rada. znami si chvalili hotel Kotva, ale je jich tam vic, kde maji pro deti bazeny, tobogany..
Mám ráda Itálii - kemp San Francesco, ubytování v chatkách, je to ale dál k moři, ale jde se parkem, pro děti moc pěkné, jenom na to přecházení k moři doporučuji kočárek i pro starší dítko (já ho využívala i tak, že třeba dítko šlo pěšky a já věci naskládala do kočárku), jsou tam i bazény. Nebo Bulharsko - tam se nám také líbilo. Moje srdeční záležitost je Djerba, nadšení obrovské, písek, čisté moře, hotely zařízené pro děti, spousta i bazénů, hřišť, animační programy… Podobné je i Turecko, Tunisko. Tuniska a Djerby bych se s dítětem nebála, nikdy nám tam nic nebylo, pro děti jsem všechno hodně omývala, dávala pozor na to co jí, nic jsme nejedli mimo hotel (kromě zrmzlin). Pití jen balené.
Já zatím s dětmi nebyla, ale sama před tím jsem hodně cestovala. V Tunisu ty střevní potíže fakt hrozí, ale oni i na jihu Španělska, v Řecku, Turecku, Itálii. Je to i tím, že používají jiný tuk. Nakonec můj manžel mě průjem třeba právě v Bulharsku…
Podle mě neprohloupíš nikde v Evropě - Jih Itálie, řecké ostrovy, Andaluzie ve Španělsku… Všude je krásně.
My letos chceme vyrazit na Jih Itálie, ale autem a bez all inclusive, tak konrétně poradit neumím.
Nebo když malý nebude dobře snášet auto, tak přemýšlíme o Turecku. Tam je to taky moc hezké. Já se toho průjmu u arabů tak moc nebojím. Ale být může, to ano.
Jinak já měla v Tunisu (a to jsem tam byla před 20 lety) taky problém, že mi lidi přišli nepříjemní. Oproti tomu Turci nebo Maročani byli fajn. Ale Maroko spíš jižní a to s dětmi to je příšliš exotika
.
Děkuji všem, za názory a tipy..
V Bulharsku jsme byli minulý rok. Malé byl rok. Resort krásný, překrásný..
Okolí nic moc. Ale vzhledem k věku mladší dcery jsme stejně po výletech a okolí netoužili.
Mimochodem průjem jsme si dovezli právě i z Bulharska. ![]()
Holky nějaké tipy na levnější dovolenou s dětmi?
Všude nám to vychází do 40.tisíc, což je trošku moc ![]()