Léto - jak obléknout?

25
2.5.05 12:12

Léto - jak obléknout?

Ahoj maminky,
jak oblékáte svoje mimi v létě?
Vím, že léto je ještě daleko, ale zrovna dneska je překrásný slunečný den. Mohla bych malé(2 měsíce) dát ven jen tričko s krátkým rukávem a dupačky, nebo ještě radši dlouhý rukáv s dupačkami? A co kraťásky?
A další dotázek mám na ochranu před sluníčkem. Je třeba mimi v těchto dnech namazat i když se snažím, aby se sluníčko do kočárku nedostalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1790
2.5.05 12:25

Ahoj Radko,

namazáním určitě nic nezkazíš. A krátký rukáv bych dala taky a klidně i ty kraťásky. Malého jsem tak oblékala taky a v těch pařácích jsem mu dávala jen klasické plátěné košilky a samozřejmě ponožečky. A i tak mu bylo vedro. Vždyť plínku máš určitě u sebe a přikrýt aspoň ní se dá mimčo vždycky.

Ahoj Miroušek a Pepča (11 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
2.5.05 12:28

Ahoj Radko,

myslím, že přesně vím, jak se cítíš. Můj Vojta je letní mimko (*29.6.2004) a pamatuju se, jak jsem taky byla vyděšená, že bych to malý miminko neměla mít navlečený. Ale Vojta vedro od malička nese špatně a celý loňský léto projezdil jenom v bodyčku s krátkým a holejma nožičkama. Mívala jsem s sebou ponožtičky, kdyby měl studený ťapky, ale většinou na ně nedošlo. :-) Maximálně když v kočárku spinkal, přikryla jsem ho plínkou. Dokonce když byly třicítky, tak jezdil jenom v pampersce. :-)
Dneska jde určo v kraťasech a v krátkým rukávu (doufám, že ve skříni něco takovýho vyhrabu :-))
Jo a mažu ho 40 faktorem, já se opaluju blbě a nehodlám riskovat.

Peta

• Citovat
  • Upravit
830
2.5.05 12:32

Ahoj Radko,

co se týče oblékání, myslím, že můžeš dát krátký rukávek a dupajdy, s sebou můžeš vzít lehčí kabátek a nějakou lehkou dečku na mimčo; když by malé byla zima, můžeš ji obléknout. Kraťásky asi musíš vyzkoušet, jestli malé nebude zima, případně zase vzít dlouhý kaťátka.

Co se týče mazání, malé miminko vůbec nemá být na sluníčku a navíc si myslím, že když je mimi oblečený a jdeš třeba jen 5 minut po sluníčku, tak to až tak nevadí. Případně přes kočárek můžeš přehodit plínku.
V létě, kdy bude mimi méně oblečené, bych ho klidně namazala, pokud budete třeba někde na zahrádce, tak zcela určitě. Já mám krém od Astridu, ale můžeš si vybrat, je jich spousta.

Měj se hezky

Smokie

P.S.: Než jsem to stačila napsat, holky to už napsaly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
2.5.05 13:26

Holky,
děkuju moc za rady. Tak mi razíme ven :lol:
Přeju hezký den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
2.5.05 13:40

Ahoj!

Někde jsem četla, že se nemají mazat opalovacími krémy děti mladší 6 měsíců. A rozhodně by neměly být na přímém slunci a už vůbec ne kolem poledne, to je slunce nejagresivnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
2.5.05 19:12

Ja som citala z asi 5 zdrojov-naposledy clanok v novom Dietati, ze dieta do 6m sa urcite nema nicim natierat!!! Moj maly ma skoro 6m, a krem mam kupeny uz 2 mesiace, tak som sa o to dost zaujimala, ale nakoniec cakam do tych 6m. Kupila som od La ROche 60 faktor. Tiez mam kocik, do ktoreho dost svieti, ale snazim sa prehodit plienku tak, aby mu tam nesvietilo.
Deti do 3 rokov sa vobec nemaju vystavovat priamemu slnku.
Vo sa tyka oblecenia, zalezi kolko je stupnov, u nas bolo dnes 30 a maly bol cely den holy, bez plienky, ked som ho vybalila, tak bol pod plienkou uplne horuci. Tiez mam nejak obavu, dat mu kratke rukavy, na von, aj ked doma ho mam holeho, zatial bol len v tenkom bavlnenom overale. Ale uz asi tiez vytiahneme kratke rukavy.:-))A vzdy sitovku, alebo klobucik, aby mu nesvietilo do oci a na tvar.
Dokonca sa mi podarilo kupit v Schiesseri kratasky s UV faktorom:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
2.5.05 20:55

Ahoj,
ta naše holčina byla v kočáře 2× za plenou, přesto se opálila - hned byla hnědoučká - to bylo asi před měsícem, kdy začínalo to pořádné sluníčko.. Tak jsem letěla koupit něco pro mimi na opalování - stále není na přímém slunci ale jak jedem, tak mažem :-)

E. a E. skoro 10m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
2.5.05 21:59

Ahoj všichni,
nevíte náhodou, jestli neexistuje nějaký BETAKAROTEN PRO DĚTI? Já ho beru abych se nespálila, ale nevím, jestli není něco pro děti.Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.5.05 07:12

Ahoj Lilu, myslí, že s tím betakarotenem pro děti je to zbytečný, vždyť do nich ládujem tolik mrkve, že sou s toho skoro oranžový i tak. Nevím jak máš staré mimi, ale já teda dávám prskovy mrkvovýho kubíka. No jestli máš pocit, že má málo karotenu, po tom ti určitě z oranžový.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.5.05 07:44

Taky se pridam k Zizalce - deti do 6. mesicu by se nemely vubec vystavovat slunicku a nicim mazat - tedy myslim kremy s ochranymi faktory.

• Citovat
  • Upravit
2239
3.5.05 09:07

Ahoj, ja jsem z tech maminek, ktere at chteji nebo ne, tak bohuzel na slunce obcas musi. Bohuzel mame plavani zrovna do jedenacti 2× tydne a 1× tydne cviceni, takze nejaky ten paprsek chytneme. Resim to tak, ze male davam dlouhe kalhoty a tricko s dlouhym rukavem. Nez me ukamenujete, ze ji prehrivam, tak musim napsat, ze je to z lehounke bavlny, takze je to spis aby ji nesvitilo na kuzi. Pres boudicku se snazim davat plenku, ale ta tam vydrzi jen pokud spi. Mam maleho houzevnateho Strelce, takze se vsim zapasi a ta plinka je docela vyzva. Terik a Charlie 5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí