Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Máš potíže, takže zavolej, jestli by ti nedali dřívější termín, já mám termín příští rok někdy v květnu, ale když budu mít potíže, mám zavolat a objednají mne na první volný termín, co budou mít.
Ano, může. Já se od doby, co beru Letrox, hodně potím ve vlasech. A to nejen vyloženě ve vedru. Předtím jsem to neměla. Beru teda mnohem větší dávku (200 6 x týdně, 150 1 x týdně). Ovšem asi s tím nic dělat nelze, protože nemám štítku vůbec a kvůli její rakovině musím být v co největší supresi.
Příspěvek upraven 28.08.22 v 16:02
Může to být příznak předávkování, ale taky samozřejmě něčeho úplně jiného. Pokud ti to navyšovala postupně a vždy ze stavu nadlimitního TSH, sice mi taková náhlá změna vlivem léků nepřijde pravděpodobná, ale vzhledem ke kontrole až za dlouho bych si to překontrolovat nechala, popř. to řešila i jinak, ze dne na den není taková změna normální, ať je to čímkoliv.
Ja mam ted zvednuto z 25 na 50 a zadne zmeny necitim…,ale to poceni v NU myslim je…zavolala bych lekari
Ano, může, zítra zavolej na endokrinologii a poraď se s nimi.
@lucad77 píše:
Ano, může. Já se od doby, co beru Letrox, hodně potím ve vlasech. A to nejen vyloženě ve vedru. Předtím jsem to neměla. Beru teda mnohem větší dávku (200 6 x týdně, 150 1 x týdně). Ovšem asi s tím nic dělat nelze, protože nemám štítku vůbec a kvůli její rakovině musím být v co největší supresi.Příspěvek upraven 28.08.22 v 16:02
Tak to je nálož. Ale taková dávka zase musí škodit někde jinde?
@Anonymní píše:
Tak to je nálož. Ale taková dávka zase musí škodit někde jinde?
Ale už jsem brala i 300, teď mám míň.
Tak moje dr. má 14 dní dovolenou tak mě z toho asi šlehne. Co teď?
Na druhou stranu, kdyby to odmítla nebo měla taky dovolenou, pokud to trvá už dva měsíce, ty dva týdny by to vydrželo, i když chápu, že to chceš řešit co nejdřív. Ale obvoďačka by na to mohla kouknout celkově a řešit krom hormonů i jiné věci.
Radila jsem se se svou obvodní po telefonu, prý si nemyslí že bych při TSH 6 měla brát 4× týdně dávku 75, prý se jí to zdá moc. Na krev mě vezme nejdřív ve čtvrtek. Zatím mi doporučila brát 50 a 75 jen 2× týdně. Jsem z toho ztracená
@ugluk píše:
Na druhou stranu, kdyby to odmítla nebo měla taky dovolenou, pokud to trvá už dva měsíce, ty dva týdny by to vydrželo, i když chápu, že to chceš řešit co nejdřív. Ale obvoďačka by na to mohla kouknout celkově a řešit krom hormonů i jiné věci.
Trvá mi to asi 14 dní a je to čim dál horší, já měla dneska noční směnu a strašně mě jakoby tlačila hlava, měla jsem jí jak pátrací balon, nebo jak to popsat.
@Anonymní píše:
Radila jsem se se svou obvodní po telefonu, prý si nemyslí že bych při TSH 6 měla brát 4× týdně dávku 75, prý se jí to zdá moc. Na krev mě vezme nejdřív ve čtvrtek. Zatím mi doporučila brát 50 a 75 jen 2× týdně. Jsem z toho ztracená
No tak ji poslechněte a uvidíte, zda se to zlepší. Pak se poradíte s endokrinoložkou.
No, ale ty to nebereš „z nuly“, že. Kdyby ti bez léků náhodně nabrali krev a měla jsi 6, tak stačí nějaká minidávka. Ale když bys brala, dejme tomu, 5× týdně 75 a 2× týdně 50 a přesto jsi stále měla 6, tak je normální, že se to zvedne.
To by se ze mě asi doktorka zvencla, že beru Letrox 150 a přitom mám ukázkové TSH 1,5. Jenomže jaksi když jsem ho nebrala, měla jsem TSH někam ke stovce.
Na druhou stranu, ty změny u tebe jsou tak drobné, že bych obvoďačku poslechla, dávku snížila a za 14 dní to s endokrinoložkou zkonzultovala, mezitím uvidíš, jestli je ti líp. I když ty léky mají samozřejmě dost dlouho setrvačnost a ze dne na den změna nenastane.
Léčím se 4 roky se sníženou funkcí ŠŽ. Na začátku jsem brala Letrox 50, ale protože mám při každé kontrole TSH kolem 6, vždy mi dr. dávku zvýší.
Nyní dva měsíce beru 4× týdně 75 (út, čt, so, ne) a 3× týdně 50 (po, st, pá) a začala jsem se šíleně, ale fakt šíleně potit, při každé sebemenší činnosti jsem doslova mokrá, vlasy mastný, obličej mastný a v noci mám občas mokro za krkem. Může to souviset s dávkou Letroxu? K dr. na další kontrolu mám přijít až na začátku příštího roku.