Levák - 2 roky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16188
6.7.23 18:37
@Nikita 123e píše:
Zdravim maminky
Zjistila jsem a vypozorovala ze můj syn vše bere do levé ručičky, pití, jídlo, píše a kreslí levou hračky také
Prý je to dědičné? Pač v rodině nemáme ani z mé ani z tatínkovi strany žádné leváky
Mám strach ze nezvládnu ho dobre učit
Zavazovat tkaničky atd je tu některá taková? A poradili si s tím? 🙏 😊

Vše se dá, známá má leváka a nic nebyl problém :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
6.7.23 18:54

Neboj, nešil, nedělej drama.
Sama jsem levák. Všechny moje děti jsou praváci. Žádný problém nebyl, že máme každý jinou vyhraněnou ruku. Nejmladší byl teda dlouho nevyhraněný. Až do nástupu do školy. Jen neteř od sestry je levačka. Mamky sestra je levačka. Dřív byl zádrhel psaní. Jak jsem psala, tak jsem si to mazala nebo jsem měla od propisky/pera špinavou ruku. S tím taky dneska není problém. Marťani nejsme, že píšeme levou. Žádné omezení nevidím 8).
Dneska vyrábí pro leváky tolik pomůcek různých. Třeba nůžky. Za nás to vůbec nebylo. Učila jsem se stříhat na normálních nůžkách. A já ty levácké nedávám. Neumím s tím vůbec stříhat, protože na ně nejsem zvyklá a nemám ten grif na ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
6.7.23 18:54

Já jsem levačka a nikdo z naší rodiny široko daleko levák nebyl. Naučila jsem se vše, jen jsem na to byla sama, některé věci jsem se naučila jako pravák, ale sama od sebe 🙂 nebojte, vše zvládne 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
6.7.23 18:56
@Nikita 123e píše:
Zdravim maminky
Zjistila jsem a vypozorovala ze můj syn vše bere do levé ručičky, pití, jídlo, píše a kreslí levou hračky také
Prý je to dědičné? Pač v rodině nemáme ani z mé ani z tatínkovi strany žádné leváky
Mám strach ze nezvládnu ho dobre učit
Zavazovat tkaničky atd je tu některá taková? A poradili si s tím? 🙏 😊

Jsem takový na půl levák( pusu levou, zbytek tak na pul), jedno dítě pravak, druhé leváky. vůbec jsem to neresila, proste se to nějak naučili. Jinak ta levacka byla jasná už v roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.7.23 18:58

Jedině s čím měla neteř problém. Tak byla třídní. Ona ji odmítla v sešitech předepisovat na opačnou stranu, než předepsala úkol ostatním dětem. A přes to prostě vlak nejel. U nás to taky učitelky odmítají. Znám osobně jen jednu, která akceptuje takhle leváky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
6.7.23 18:59

Vždyť levák uz je dnes tak každý třetí člověk. Hodne veci se naučí dělat pravou, neni potreba se tím stresovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
6.7.23 20:39
@Nikita 123e píše:
@Kelsey já si verim ze to zvládnu ale zarazí mě ze fakt nikdo ani ze vzdálené rodiny nikdo není levák můj syn je jediný 😂

To ani nemusíš vědět. Někdo levák v rodině mohl být. Moje babina byla přeučená levačka. Tehdy se to dělalo. Věděla to od své mamky. Sama si to nepamatovala, že byla původně levák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.23 04:25

Ono se to může časem i změnit. Máma říkala, že jsem jako dítě vždy preferovala levou, ale těsně před školou se to změnilo. I teď v dospělosti preferuju na spoustu věcí levačku, přestože píšu pravou. V rodině všichni praváci. Manžel je levák jako jediný z rodiny, tak to podle mě dědičné nebude.

Ale neboj, v dnešní době už je tolik věcí pro leváky, nůžky atp. :) Chtěla jsem napsat, že snad i mindset ve školách už se změnil, ale příspěvky výše mě vyvedly z omylu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí